PDA

Επιστροφή στο Forum : Παλαιό τροφοδοτικό 5V

fmike
23-09-13, 23:03
Καλησπέρα σε όλους
Ένας φίλος μου έδωσε ἐνα παλιό τροφοδοτικό(αρκετά ογκώδες)το οποίο παίρνει 220v και βγάζει 5v DC.
Θα μου πεἰτε τι θα το κάνω όταν μπορώ και παίρνω 5v από άλλο τροφοδοτικό που έχω αλλά τέλος πάντων μπήκα στην περιπέτεια να το φτιάξω και ακούστε τι βρήκα:
α)transistor ισχύος npn καμμένο
β)thyristor καμμένο
Σχέδια φυσικά δεν έχω.
Μετά την αντικατάσταση των παραπάνω με συμβατά εξαρτήματα(λόγω παλαιότητας δεν μπορούσα να βρω τα γνήσια)το τροφοδοτικό ΔΟΥΛΕΥΕΙ αλλά βγάζει 3v αντί για 5v.
Έλεγξα κάτι βαρελάκια πυκνωτές που έχει και είναι ok.
Τι να κάνω από εδώ και πέρα?
Ευχαριστώ

bchris
24-09-13, 10:15
Εχει μεσα κανα ολοκληρωμενο?
Αν ναι, πιο?

SnakeEyes
14-02-14, 08:59
πως κατάλαβες ότι είναι καμμένα; τα μετράς πάνω στο κύκλωμα ή πρέπει να τα ξεκολλάμε πρώτα και μετά να τα μετράμε;

vp74
14-02-14, 15:08
Δες αν έχει καμμιά μεταβλητή αντίσταση για να ρυθμίσεις την τάση εξόδου. Δεν γνωρίζω αν είναι τόσο παλιό, μπορεί να είναι 5volt και ογκώδες όπως λες, αλλά να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε Amperes μεγαλύτερα από αυτά που σου βγάζουν τα 5volt τροφοδοτικά που έχεις...

ezizu
14-02-14, 16:21
Ανέβασε καλύτερα, αν θέλεις, μερικές φωτογραφίες (με την πάνω και την κάτω πλευρά της πλακέτα κ.ο.κ.) ώστε να μπορέσει κάποιος ευκολότερα, να σου δώσει σωστότερες απαντήσεις χωρίς να υποθέτει τι εξαρτήματα μπορεί να έχει, το κύκλωμα του τροφοδοτικού σου.