Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Κινητό Τηλέφωνο] προβλημα με nokia c3-00

akisssssssss
03-09-13, 10:56
καλημερα σε ολους.εχω το παραπανω κινητο .το προβλημα ειναι οτι εχει παρει λιγο θαλασσινο νερο.πολυ λιγο και το προβλημα εντοπιζεται στην οθονη.τρεμοπαιζει.την αλλαξα και το προβλημα παραμενει.πηρα καθαριστικο σπρευ καθαρησα την πλακετα και ποιο πολυ στο σημειο βασης κοννεκτορα που κουμπωνει η οθονη.βλεπω πως το προβλημα ειναι εκει γιατι μερικα ποδαρακια του εξαρτηματος ειναι σα να εχουν χασει την κολληση τους.αν ειναι να αλλαξω το εξαρτημα μπορειτε να μου πειτε τον τροπο?ενα κολλητηρι με πολυ λεπτη μυτη μπορει να κανει δουλεια?ευχαριστω.

windmill82
03-09-13, 22:41
Aκη το θαλασσινο νερο οσο λιγο και να ειναι προκαλει μεγαλες διαβρωσεις. Τα σημεια που αναφερεις στον κονεκτορα μαλλον δεν μπορουν να επανακολληθουν γιατι η πιστα απο κατω πλεον λογω διαβρωσης δεν θα υπαρχει. κανε μια προσπαθεια με ενα κολλητηρι και πολυ καλο flux αλλα δυστυχως θεωρω πιθανοτερο να μην επισκευαστει.

akisssssssss
04-09-13, 00:34
Καλησπερα φιλε μου..λογικα χρησιμοποιω σταθμο κολλησησ με την ποιο λεπτη μυτη..και οσο για flux που ειπες?ενα flux no clean σε υγρη μορφη??ειναι η πρωτη μου φορα οσον αφορα κολλησεις σε smd..γι αυτο ρωταω..

windmill82
04-09-13, 20:46
για το flux εχω δοκιμασει μονο το kingbo και βοηθαει πολυ σε διαβρωμενες επιφανειες. γενικα βαλε κατι καλο, μη το πασαλειψεις με σολντερινη ή κατι αλλο κακης ποιοτητας. Αλλα εισαι σιγουρος οτι κατω απο τα ποδαρακια του κονεκτορα υπαρχει χαλκος για να τα επανακολλησεις?

akisssssssss
05-09-13, 00:02
Το κοιταξα με μεγεθυντικο φακο ..απο τη μια πλευρα τα 12 ποδαρακια ειναι αψογα κ οι κολλησεισ γυαλιστερες.απο την αλλη πλευρα τα 4 ποδαρακια εχουν το προβλημα.εχουν χασει πολυ απο την κολληση τουσ.και διακρινω χαλκο.θα κανω μια προσπαθεια να δω.ομως ηθελα να σε ρωτησω.1) Σταθμος κολλησης με κολλητηρι μυτης 0.2mm κανει ετσι δεν ειναι?2)σε τι θερμοκρασια να το ανεβασω?3)το flux kingbo σε ποσα χιλιοστα παχος θα ηταν ιδανικο για τετοιες λεπτες κολλησεις?

akisssssssss
05-09-13, 00:39
Σορυ αυτο που μου πες εσυ ειναι βοηθητικο κολλησης.η κολληση που θα χρησιμοποιησω ηθελα να πω ποσο να ναι .πρεπει να ναι λιγα χιλιοστα σε παχος ετσι δεν ειναι?

windmill82
05-09-13, 18:56
Ακη οσο πιο λεπτα βρεις θα σε βολεψουν περισσοτερο. θερμοκρασια εγω το εχω στους 400. Σε πρωτη φαση κανε μια δοκιμη σε ενα ποδαρακι που ειναι οκ και ξανακολλησε το , και επειτα δοκιμασε και τα φαγωμενα.

akisssssssss
05-09-13, 19:37
Ελα φιλε μου καλησπερα...θα παρω πολυ σωστα ειπες πολυ λεπτα εργαλεια..κ θα δοκιμασω..οσο για καλαι?να παρω λες σε αναλογια 60/40?

windmill82
05-09-13, 21:12
το 60/40 ειναι πιο ευκολο στην χρηση σε αντιθεση με led free γιατι λιωνει σε χαμηλοτερη θερμοκρασια οποτε ναι 60/40 παρε.