Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Fujitsu] fujitsu plasma inverter
καλημερα στα μελη του φορουμ.
εχω ενα προβλημα με το 9αρη fujitsu που εχω στο σπιτι στο χωριο, ξαφνικα σταματησε να δουλευει η εξωτερικη μοναδα, η εσωτερικη δουλευει και μαλλον βγαζει εναν κωδικο με τα λαμπακια operation και timer που εχει, αναβοσβηνουν μαζι δυο φορες και μετα αναβοσβηνει η λυχνια operation 5 φορες μονη της, υστερα υπαρχει μια παυση και ξανα αναβοσβηνουν και τα 2 μαζι 2 φορες και η operation 5 φορες μονη της. γνωριζει καποιος τι βλαβη εχει καταγραψει?
ο τυπος που γραφει η εξωτερικη μοναδα ειναι AOYSO9LDC.
ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για την βοηθεια σας, Ηλιας.
καλημερα στα μελη του φορουμ.
εχω ενα προβλημα με το 9αρη fujitsu που εχω στο σπιτι στο χωριο, ξαφνικα σταματησε να δουλευει η εξωτερικη μοναδα, η εσωτερικη δουλευει και μαλλον βγαζει εναν κωδικο με τα λαμπακια operation και timer που εχει, αναβοσβηνουν μαζι δυο φορες και μετα αναβοσβηνει η λυχνια operation 5 φορες μονη της, υστερα υπαρχει μια παυση και ξανα αναβοσβηνουν και τα 2 μαζι 2 φορες και η operation 5 φορες μονη της. γνωριζει καποιος τι βλαβη εχει καταγραψει?
ο τυπος που γραφει η εξωτερικη μοναδα ειναι AOYSO9LDC.
ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για την βοηθεια σας, Ηλιας.
Αυτά είναι τα error code για τα κλιματιστικά αυτής της μάρκας δες σε πια περίπτωση αντιστοιχεί το πρόβλημα σου και δες τη φταίει...
Red Light Operation = Off
Green Light Timer = 2 Flashes
Reverse Comms Fail at Startup
Green Light Timer = 3 Flashes
Reverse Comms Fail In Use
Green Light Timer = 4 Flashes
Forward Comms Fail at Startup
Green Light Timer = 5 Flashes
Forward Comms Fail In Use
Green Light Timer = 8 Flashes
Wired Remote Control Failure
Red Light Operation = 2 Flashes
Indoor Air Sensor Fail
Red Light Operation = 2 Flashes
Indoor Pipe Sensor Fail
Red Light Operation = 3 Flashes
Green Light Timer = 2 Flashes OD
Disch Sensor Fail
Green Light Timer = 3 Flashes OD
Pipe Sensor Fail
Green Light Timer = 4 Flashes OD
Air Sensor Fail
Compressor Temp Sensor Fail
Red Light Operation = 4 Flashes
Forced Auto Switch Welded
Main Relay Welded
Power Failure
Green Light Timer = 7 Flashes
VDD Permament Stop Protection
Reverse VDD Permament Stop
Red Light Operation = 5 Flashes
Current Trip
CT Abnormal
Compressor Failure
Green Light Timer = 6 Flashes
Outdoor Fan Failure
Red Light Operation = 6 Flashes
ID Fan Motor Locked
Red Light Operation = 6 Flashes
ID Fan Motor Rotation Error
Red Light Operation = 7 Flashes
High Discharge Temperature
High Pressure
Pressure Switch Fail
Red Light Operation = 8 Flashes
Active Filter AFM Fail 1st Time
Active Filter AFM Fail 2nd Time
PFC Circuit Error
Red Light Operation = Blinking
Green Light Timer = Blinking
PCB Failure - See more at: http://errorcodeairconditioning.blogspot.gr/2010/10/fujitsu-air-conditioner-error-codes.html#sthash.BfGesiju.dpuf
σε ευχαριστω πολυ Κυριακο για τον κοπο που εκανες αλλα δυστυχως δεν βγαζω ακρη, αναβοσβηνουν μαζι κοκκινο και πρασινο 2 φορες και μετα το κοκκινο αλλες 5 μονο του, σε ποια περιπτωση ειμαι?
Κυριακίδης
24-08-13, 21:33
Αινιγματικός ο πίνακας ... αφού άναψε το κόκκινο 5 φορές + άλλες 2 το θεωρώ το κόκκινο .. για 7
και το πράσινο άναψε συνολικά 2 φορές . θεωρητικά πάμε εδώ
High Discharge Temperature
Το εννοεί σαν υψηλή θερμοκρασία κατάθλιψης? που συμβαίνει όταν λείπουν υγρά?
δεν εχω μανομετρα για να μετρησω πιεσεις και μου εβγαλε το προβλημα το τελευταιο βραδι πριν γυρισουμε Αθηνα, το a/c ειναι τοποθετημενο 5 χρονια και πριν σταματησει να λειτουργει η ψυξη που εβγαζε εμοιαζε να ειναι σωστη (λεω εμοιαζε γιατι δεν την μετρησα με θερμομετρο αλλα με το χερι, διαφορες θερμοκρασιας μεγαλυτερες απο 4-5 βαθμους τις καταλαβαινω στο χερι γιατι ειμαι μηχανικος αυτοκινητων και εχω συνηθησει να κανω εναν προχειρο ελεγχο αποδοσης θερμοκρασιας a/c αυτοκινητου με το χερι) δυστυχως στο χωριο και τα γυρο κοντινα δεν υπαρχει καποιος τεχνικος που να εχει συσκευη για να κανει κενο και ζυγαρια για να βαλει ψυκτικο με το βαρος που εχει ορισει ο κατασκευαστης του μηχανηματος.
λογο οτι το χωριο ειναι μακρια απο την Αθηνα και θα παω σε ενα μηνα περιπου θα ηθελα να ξερω στο περιπου την βλαβη ετσι ωστε να εχω καποια καταλληλα εξαρτηματα μαζι μου.
το οτι αναβουν μαζι 2 φορες πρασινο και κοκκινο το εκλαμβανω σαν εναρξη αυτοδιαγνωσης (στα αυτοκινητα ετσι ειναι) οποτε πιστευω οτι ο κωδικος της βλαβης ειναι 5 κοκκινα που δεν υπαρχει στον πινακα που αναρτησε ο Κυριακος και τον ευχαριστω πολυ για τον κοπο του, καθως και εσενα.
συγνωμη για το σεντονι.
Κυριακίδης
24-08-13, 23:15
Ναι σωστά για αυτό
το οτι αναβουν μαζι 2 φορες πρασινο και κοκκινο το εκλαμβανω σαν εναρξη αυτοδιαγνωσης
αυτό σκέφτηκα και εγώ , αλλά και αν το λάβουμε έτσι τότε πάμε σε 5 για κόκκινο και 0 για πράσινο ... που τέτοιο πράγμα δεν αναφέρει ο πίνακας
Άλλες πληροφορίες δεν έχουμε? (ξέχνα τον πίνακα με τα error) εκτός το εσωτερικό στοιχείο που δουλεύει ήσουν ο ίδιος παρόν εκεί? στην εξωτερική μονάδα παρατήρησες τίποτα αξιόλογο? τίποτα αποτυχημένες προσπάθειες εκκίνησης ? οποιοδήποτε θόρυβο? κτλ
η εξωτερικη μοναδα δεν εκκινουσε καθολου ουτε καν ο ανεμιστηρας, στην εσωτερικη ολες οι λειτουργεις δουλευουν κανονικα. δεν ξερω αν παιζει ρολο να πω οτι το προβλημα το εβγαλε ενω δουλευε, δηλαδη κατα την διαρκεια την νυχτας ενω δουλευε ξυπνησα απο την ζεστη στις 5.00 η ωρα το πρωι, δουλευε ο ανεμιστηρας την μεσα μοναδας μονο.