Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Πρόβλημα με Compac 6715s

manos_3
11-08-13, 15:25
Γεια σας.
Έχω ένα HP Compac 6715...Το πρόβλημα που παρουσίαζε ήταν ότι με το που πάταγες το power button ανάβουν τα λαμπάκια και ο ανεμιστήρας αλλά αμέσως έσβησε χωρίς να δώσει σήμα στην οθόνη(black screen)..Του έκανα ενα reflow στη GPU του και μετά άναψε κανονικά ο υπολογιστής αλλά μετά από λίγο σβήνει.....Φορτώνει κανονικά τα windows αλλά χωρίς να φορτώσω κάποιο πρόγραμμα ώστε να ανεβάσει θερμοκρασίες σβήνει!Ακόμα και στο BIOS να ναι σβήνει!!!Έχω τσεκάρει τις μνήμες και είναι ΟΚ!!!!Το ίδιο και με το σκληρό δίσκο!
Πότε πότε πατάς το Power button και και αναβουν λαμπακια και ανεμιστήρας χωρίς οθόνη και σβήνει αμεσως.....!!
Τι πρόβλημα λέτε να υπάρχει;
Μια αναβάθμιση στο BIOS πιστεύεται ότι θα βοηθήσει;;;;

ziakosnasos
11-08-13, 15:38
Γεια σας.
Έχω ένα HP Compac 6715...Το πρόβλημα που παρουσίαζε ήταν ότι με το που πάταγες το power button ανάβουν τα λαμπάκια και ο ανεμιστήρας αλλά αμέσως έσβησε χωρίς να δώσει σήμα στην οθόνη(black screen)..Του έκανα ενα reflow στη GPU του και μετά άναψε κανονικά ο υπολογιστής αλλά μετά από λίγο σβήνει.....Φορτώνει κανονικά τα windows αλλά χωρίς να φορτώσω κάποιο πρόγραμμα ώστε να ανεβάσει θερμοκρασίες σβήνει!Ακόμα και στο BIOS να ναι σβήνει!!!Έχω τσεκάρει τις μνήμες και είναι ΟΚ!!!!Το ίδιο και με το σκληρό δίσκο!
Πότε πότε πατάς το Power button και και αναβουν λαμπακια και ανεμιστήρας χωρίς οθόνη και σβήνει αμεσως.....!!
Τι πρόβλημα λέτε να υπάρχει;
Μια αναβάθμιση στο BIOS πιστεύεται ότι θα βοηθήσει;;;;
Nομίζω ότι μόνος έδωσες απάντηση στο ερώτημα σου , αφού πριν δεν δούλευε και το έκανες reflow και δούλεψε , είναι το chip της κάρτας γραφικών .

manos_3
11-08-13, 15:48
Ναι έφταιγε...το θέμα είναι αν φταίει τώρα αυτό ή κάτι άλλο...Αν ξαναχάλαγε η GPU θα άνοιγε το laptop αλλά θα έβγαζε black screen...Αυτό που τώρα κάνει είναι ότι ανοίγει και βγαζει και σημα στην οθόνη αλλά μετά από λίγο σβήνει μόνο του είτε είναι στο BIOS είτε στα Windows.!!!

Γι αυτό πιστεύω ότι δεν είναι το GPU!!!

ziakosnasos
11-08-13, 15:53
Γράφεις όμως πάλι ότι |Πότε πότε πατάς το Power button και αναβουν λαμπακια και ανεμιστήρας χωρίς οθόνη και σβήνει αμεσως.....! | δηλαδή ότι έκανε στην αρχή , πριν το reflow . Reflow πως το έκανες ?

manos_3
11-08-13, 16:02
Με θερμό αέρα(aoyue 968A+) και υγρό flux, χωρίς προθερμαντήρα!!!!
Λες δηλαδή να χρειάζεται reball???

manos_3
11-08-13, 16:27
Λέει εδώ: http://www.computerexpert.gr/laptop_vga_service.html ότι Σίγουρα για να γίνει σωστή διάγνωση θα πρέπει να έρθει στο εργαστήριο μας για να μπορέσουμε να μετρήσουμε την τάση στο ολοκληρωμένο κύκλωμα της vga του laptop πριν βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα

Πως μπορώ να μετρήσω και γω αυτή τη τάση που λέει;

leosedf
11-08-13, 17:33
Μαλακίες λένε.
Πάμε παρακάτω.

Έχω ένα ακριβώς ίδιο που το χρησιμοποιώ χρόνια (βασικά είναι από τα καλύτερα που έχω πιάσει), στην κάρτα δεν υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσει πρόβλημα απλά και μόνο γιατί η κάρτα του είναι πολύ μικρή και γενικά τα probooks δεν παρουσίαζαν τέτοια προβλήματα. Φαντάσου οτι ακόμα και με τελείως βουλωμένη ψύκτρα λειτουργούσε σε ντάλα ήλιο κλπ.
Τα προβλήματα που μπορεί να παίζουν είναι η τροφοδοσία, κάποιο από τα τροφοδοτικά η και τις μνήμες κάπου έχω και τα σχέδια της μητρικής θα τα ψάξω για να τα ανεβάσω.
Τώρα για την κάρτα πολύ δύσκολο το κόβω εκτός αν έχει γίνει κάποια μηχανική ζημιά από πέσιμο κλπ κάτω από το BGA αλλά και πάλι δεν θα έσβηνε.

manos_3
11-08-13, 18:36
Το φαντάστηκα ότι λένε μαλακίες οι τύποι....!!!
Και γω νομίζω ότι δεν φταίει η GPU....γιατί ο υπολογιστής σβήνει σε συγκεκριμένο χρόνο από την εκκίνηση του...!!!!!Αν ήταν η GPU θα έσβεινε μόλις ζόριζα στα γραφικά λίγο το PC....Τι να πω...δεν ξέρω.!!!!
Τώρα και μια ώρα πάντως δεν ανοίγει!!!Πατάς το power ανοίγει για λίγο με μαύρη οθόνη και μετά σβήνει!!!!

Αναφέρω πάλι ότι έχω αλλάξει τη μνήμη με μια άλλη καινούρια και πάλι τα ίδια κάνει!
Έχω δοκιμάσει και με άλλο power supply αλλά και πάλι δεν...!!!Και με τη μπαταρία του μόνο του κάνει τα ίδια!!!

p270
11-08-13, 21:20
όταν λέμε τροφοδοτικά δεν μιλάμε πάντα για το εξωτερικό κομμάτι ( φορτιστής -τροφοδοτικό) άλλα για τα εσωτερικά που είναι αρκετά και φτιάχνουν διάφορες τάσης λειτουργίας το επιμέρους συστημάτων του φορητού

για φραγμενη ψυκτρα απο σκονες και ξεραμένη η καθόλου πάστα φαντάζομαι έχεις κοιτάξει έτσι;

manos_3
12-08-13, 01:15
Ναι κατάλαβα ότι πρέπει να τσεκάρω το κύκλωμα τροφοδοσίας της μητρικής αλλά χωρίς σχηματικό τι να πρωτοκοιτάξω;

Η ψύχτρα είναι πεντακάθαρη και η πάστα νέα!!!

manos_3
12-08-13, 11:52
Μπορείς να ανεβάσεις το σχηματικό αν το έχεις;;;