PDA

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό F&U] funai fc-180sh

liangos
08-08-13, 22:14
Καλησπέρα θέλω την βοήθεια σας για ένα κλιματιστικό το οποιο σταματά στα καλά του καθουμένου και μετά παίρνει ξανά αν το αποσυνδέσεις από το ρεύμα για κάνα 5λεπτο κατά την διάρκεια που δουλεύει είναι αναμμένη η πράσινη λυχνία και αναβοσβήνει συνεχεία η κόκκινη με το ρολογάκι. παρακαλώ τα φωτά σας.

konman
08-08-13, 22:18
Αλλαξε τους πυκνωτες της πλακετας.

liangos
09-08-13, 00:03

Μπορείς να με βοηθήσεις λίγο παραπάνω τι εννοείς να αλλάξω όλους τους πυκνωτές η αν βρω κάποιον σκασμένο ?το μοντέλο είναι funai fc-180sh

aris285
09-08-13, 10:13

:hahahha::hahahha::hahahha::hahahha:

liangos
09-08-13, 11:34
Φιλέ Μανό(konman) αν γινόσουν λίγο ποιο συγκεκριμένος θα σου ήμουν ευγνώμων, σου έχει τύχει παροιμία περίπτωση ?να βγάλω την πλακέτα και να αρχίσω να αλλάζω όλους τους πυκνωτές έναν έναν? Πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερα? σε ευχαριστώ εκ τον πρότερων.

liangos
09-08-13, 11:37
Δύσκολη περίπτωση μάλλον πάμε για καινούριο ,έψαξα για πλακέτα στο ΝΕΤ και δεν υπάρχει .μάλλον είναι παλιό το μοντέλο ,αν έπαιρνα καμία πασπαρτού θα έκανα δουλειά τι λέτε? η τσάμπα χρόνος και χρήματα .κάθε βοήθεια δεκτή.

konman
09-08-13, 11:52
:hahahha::hahahha::hahahha::hahahha:

θα ηθελα να ξερω για ποιο λογο ειναι το γελιο?????????.

Και να ξερεις κατι, οτι κανενας δεν ξερει τα παντα και οτι
μαθαίνουμε καθε μερα και κατι καινουργιο.

DIATHERM
09-08-13, 17:07
εισαι σηγουρος πως για ενα 5λεπτο εκτος ρευματος συνεχιζει να αναβει η πρασινη λυχνια...?
μηπως για 5 δευτερολεπτα..?
εβγαλες την πλακετα απο πανω να την ελεγξεις...?
στην ψυξη σου τα κανει αυτα..?
ο συμπιεστης ξεκιναει κανονικα...?
λεμε και δυο λογια παραπανω εκανα εκεινο κανει αυτο δοκιμασα αυτο....

liangos
09-08-13, 18:11
εισαι σηγουρος πως για ενα 5λεπτο εκτος ρευματος συνεχιζει να αναβει η πρασινη λυχνια...?
μηπως για 5 δευτερολεπτα..?
εβγαλες την πλακετα απο πανω να την ελεγξεις...?
στην ψυξη σου τα κανει αυτα..?
ο συμπιεστης ξεκιναει κανονικα...?
λεμε και δυο λογια παραπανω εκανα εκεινο κανει αυτο δοκιμασα αυτο....

Έχεις δίκιο πρέπει να γίνω ποιο αναλυτικός, δεν έχω ελέγξει την πλακέτα. το μηχάνημα δουλεύει κανονικά στη ψύξη ,το πρόβλημα είναι ότι δεν παίρνει μπροστά εύκολα δηλαδή όταν αναβοσβήνει η πράσινη ένδειξη μόνο, τότε δεν παίρνει όταν είναι αναμμένη η πράσινη σταθερά και αναβοσβήνει η κόκκινη τότε ξεκινήσει κανονικά, μερικές φορές για να το πετιχεις αυτό πρέπει να διακόψεις την τάση έστω και στιγμιαία άλλες φορές μπορεί να δουλέψει για μια ορά συνεχόμενα και άλλες στο πεντάλεπτο να νεκρώσει . κατά τα αλά από ψύξη σκίζει.

DIATHERM
09-08-13, 21:39
ωραια ελενξε τοτε τον πυκνωτη εκινησης του συμπιεστη σου..
και αν δεις οτι ειναι ενταξει αυτος, τοτε ξηλωνεις πλακετα και ξεκινα το αναλυτικο ψαξιμο...

liangos
09-08-13, 22:41
ωραια ελενξε τοτε τον πυκνωτη εκινησης του συμπιεστη σου..
και αν δεις οτι ειναι ενταξει αυτος, τοτε ξηλωνεις πλακετα και ξεκινα το αναλυτικο ψαξιμο..

Φιλέ Αντρέα που στηρίζεις την πιθανότητα να είναι ο –πυκνωτής εκκίνησης?

DIATHERM
10-08-13, 00:44
εχω δει πολλα κουλα με χαλασμενο πυκνωτη εκκινησης... εκει το στηριζω
τσεκαρε τον να δεις εαν ειναι κομπλε..

liangos
13-08-13, 23:36
Παιδιά έχω νέα πυκνωτής εκκίνησης οκ.τα ampere λιγότερα και από αφτα που ορίζει και ο κατασκευαστής 9.3A και μου δείχνει 8,7. FREON ok r22 65psig ,έβγαλα την πλακέτα να την καθαρίσω με σπρέι επαφών και είδα στο πίσω μέρος μιας αντίστασης την πλακέτα σαν να έχει υπερθερμανθεί τοπικά ,επίσης να συμπληρώσω ότι αναβοσβήνει το timer.

DIATHERM
14-08-13, 14:30
ενταξει χαιρετισε η πλακετα.... παρομοιο προβλημα αντιμετωπησα σημερα!!

liangos
24-08-13, 21:49
Καλησπέρα, βλάβη αποκατασταθεί:lool::lool:, έτσι για την ιστορία, αλλαγή το θερμιστορ ,2 πυκνωτές ,ένα triac που κουνούσε πέρασμα η επαφές ,και μια αντίσταση 100ohms αντικατασταθεί με πανόμοια αλλά μεγαλύτερη σε watt αλήθεια μήπως υπάρξει πρόβλημα στο μέλλον με την αντίσταση ? αν είναι εύκολο να μου απαντήσουν οι ηλεκτρονικοί του φόρουμ, για την ώρα το μηχάνημα δουλεύει άψογα ,ευχαριστώ για την βοήθεια και τον χρόνο σας.

Telis123
25-08-13, 00:39
Αμα εχεις τα ιδια Ωμ εισαι οκ, τα λιγοτερα watt στην αντισταση πειραζουν οχι τα περισσοτερα.