Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Hp BIOS Corrupted
Death Soldier
11-07-13, 11:29
ΕΧω ενα Hp το οποιο αναβσήνει τα λαμπάκια 2 φορές και απο οτι διάβασα αυτο σημαίνει Bios Corrupted.Εχω αποκολλήσει το Chip και το εχω βάλει στον Προγραμματιστή ..το Bios απο το Site το καταιβάζω και το φορτώνω και ειναι έτοιμο(Γιατι κάπου ξερω οτι γράφει και το Serial του λαπτοπ); ή το προγραμματίζω μόνος μου όλο και αν το προγραμματίζω ποιος μου δίνει τις εντολές;
ΕΧω ενα Hp το οποιο αναβσήνει τα λαμπάκια 2 φορές και απο οτι διάβασα αυτο σημαίνει Bios Corrupted.Εχω αποκολλήσει το Chip και το εχω βάλει στον Προγραμματιστή ..το Bios απο το Site το καταιβάζω και το φορτώνω και ειναι έτοιμο(Γιατι κάπου ξερω οτι γράφει και το Serial του λαπτοπ); ή το προγραμματίζω μόνος μου όλο και αν το προγραμματίζω ποιος μου δίνει τις εντολές;
Δημήτρη τί μοντέλο είναι το laptop?
Death Soldier
11-07-13, 13:13
Compaq CQ61 στην ουσία ειναι
Kαλα Δημητρη και ξεκολλησες το τσιπακι του bios;
Αυτα τα προβληματα λυνονται με φλασαρισμα του bios και ξαναπερασμα του με στικακι οχι με ξεκολλημα και επαναπρογραμματισμο..
Kαλα Δημητρη και ξεκολλησες το τσιπακι του bios;
Αυτα τα προβληματα λυνονται με φλασαρισμα του bios και ξαναπερασμα του με στικακι οχι με ξεκολλημα και επαναπρογραμματισμο..
Έτσι όπως τα λέει ο Γιώργος. Ακόμα και με CD ή εξωτερικό Floppy. Εκτός αν αγοράσεις έτοιμο προγραμματισμένο chip.
Όμως έχω συναντήσει laptops, τα οποία ενώ το blinking led code σημαίνει πρόβλημα στο bios, το πρόβλημα είναι στο chipset (και διορθώνεται και με reflow...)
Αυτα τα προβληματα λυνονται με φλασαρισμα του bios και ξαναπερασμα του με στικακιΓίνονται δηλαδή αυτά με χαλασμένο bios; Εντύπωση μου κάνει... Όχι ότι έχω εμπειρία του θέματος, από άποψη λογικής. Δηλαδή άμα το bios τα έχει τινάξει, ποιος έιναι αυτός που θα πει στο σύστημα από πού να κάνει boot κλπ;
Όντως υπάρχει περίπτωση να χτύπησε το BIOS chip που σε αυτήν την περίπτωση δεν ξαναπρογραματίζεται, αλλά υπάρχει περίπτωση να χτύπησε και ο IO controller. Ο πιο απλώς τρόπος εάν δεν έχεις σχεδιάγραμμα για να ελέγξεις τα ανάλογα pin, είναι να βάλης το δαχτυλό σου για να δείς την θερμοκρασία του IO controller και BIOS.
Γίνονται δηλαδή αυτά με χαλασμένο bios; Εντύπωση μου κάνει... Όχι ότι έχω εμπειρία του θέματος, από άποψη λογικής. Δηλαδή άμα το bios τα έχει τινάξει, ποιος έιναι αυτός που θα πει στο σύστημα από πού να κάνει boot κλπ;
ναι γινεται αλλα οχι παντα - σε ορισμενες περιπτωσεις
τελευταια οι εταιρειες εχουν 2 ''partition'' στο bios ,ενα βασικο κι ενα 'emergency'
αν τυχον γινει ζημια στο βασικο για οποιοδηποτε λογω (πχ λαθος φλασαρισμα) τοτε μ εναν ειδικο συνδυασμο πληκτρων/εκκινησης (αναλογα την εταιρεια) μπορεις να επαναφερεις ενα 'νεκρο' bios...
το εχω συναντησει βεβαια μονο σε laptop - δεν εχω ακουσει κατι αναλογο για desktop mobos....
σε δικια μου περιπτωση βεβαια δεν επιασε τελικα οτι κι αν εκανα με ενα dell και μαλλον παω για νεο τσιπακι (μαλλον αστοχια υλικου επαιξε εδω)
(το 2πλο bios κριθηκε αναγκαιο απο τις εταιρειες λογω πολλων ατυχηματων σε μητρικες απο λαθος φλασαρισματα και με τον τροπο αυτο βεβαια δεν χανουν και το πανακριβο σερβις τους)
Τελευταια φορα φλασαρισα το bios σε ενα Acer(δεν θυμαμαι μοντελο) που ειχε βγει προβληματικο απο την εταιρια και ξεκινωντας πατουσες Fn+Esc και περνουσε το καινουριο bios(απο στικακι).Δεν λεω οτι ειναι η δικη σου περιπτωση απλως οτι γινεται υπο προυποθεσεις.
κατι αναλογο ειναι
η διαδικασια βεβαια γινεται στα τυφλα και περιμενεις ελπιζοντας να 'δωσει σημεια ζωης'
παντως εχει αρκετη επιτυχια κι εχουν σωθει λαπτοπ που πηγαιναν για καδο...........