Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] cpu ή motherboard?
Γεια σε ολα τα παιδια. Μου εφεραν ενα λαπτοπ acer 5536/5236 χαλασμενο. Οταν πατας το power on αναβουν τα λεντακια του, ακουγεται ο ανεμιστήρας αλλα δεν αναβει τιποτα. Ουτε οθονη ουτε το λεντακι του σκληρου. Μνημες αλλαξα και τιποτα. Εχετε καμμια ιδεα να καταλαβω τι φταιει; μητρικη; καρτα γραφικων; επεξεργαστης; Ευχαριστω.
PATENTAS10
01-07-13, 15:40
Δοκίμασε το και σε εξωτερικό monitor. Αν δεν δείχνει τίποτα μάλλον πας για κάρτα γραφικών.
Ξεχασα να το αναφερω στο πρωτο ποστ οτι το εχω δοκιμασει και με εξωτερικο μονιτορ και τιποτα. Αν ειναι καρτα γραφικων, επισκευαζεται;
αν και επισκευάζετε αλλά αξίζει? έχουν πάει 2~3 μηχανάκια mac book για επισκευή μόνο το vga σε τεχνικούς που έχουν τα σχετικά "ειδικά" μηχανήματα αλλά μετά από 4~6 μήνες ξανά παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα (να έχεις υπόψη σου ότι η αντιπροσωπία apple δεν αντικαθιστά το vga αλλά όλο την πλακέτα και είναι σχετικά ασύμφορο λόγο μεγάλο κόστος)
εγω νομιζω για μητρικη ισως και σκληρος , ετσι οπως ακουω το προβλημα.
εαν εχει καψει γραφικα απλα δεν αναβει η οθονη. ανοιγοντας θα επρεπε καποια στιγμη να ακουσεις τον ηχο της εναρξης των windows , και αντιστοιχα πατωντας στιγμιαια το power θα πρεπει να μπαινει σε διαδικασια κλεισιματος και να κλεινει μετα απο λιγη ωρα .
angel_grig
25-07-13, 19:35
εγω νομιζω για μητρικη ισως και σκληρος , ετσι οπως ακουω το προβλημα.
εαν εχει καψει γραφικα απλα δεν αναβει η οθονη. ανοιγοντας θα επρεπε καποια στιγμη να ακουσεις τον ηχο της εναρξης των windows , και αντιστοιχα πατωντας στιγμιαια το power θα πρεπει να μπαινει σε διαδικασια κλεισιματος και να κλεινει μετα απο λιγη ωρα .
Στα συγκεκριμενα acer εαν δεν λειτουργει η καρτα γραφικων ειναι οπως περιγραφηκε παραπανω..νομιζεις οτι φταιει η μητρικη...επομενως πρωτα ελεγχεις την καρτα γραφικων και μετα σκεφτεσαι κατι αλλο..
Yπαρχει μια αρκετα καλη πιθανοτητα να εχεις προβλημα με το bios, δες εδω:http://www.youtube.com/watch?v=0OkAwxcJ1Ms
Σ'εμενα δεν δουλεψε αλλα σε πολλους αλλους επαιξε μια χαρα..