Επιστροφή στο Forum : [Σταθερός Η/Υ] Προβλημα με το τροφοδοτικο
Γεια χαρα σε όλους!
το τροφοδοτικό ενός φίλου κάηκε και το άλλαξε.Το αποτέλεσμα είναι να κάψει τον σκληρό του, γιατί στο καινούργιο τροφοδοτικό έχει έξοδο PCI-express και συνέδεσε εκεί το σκληρό του.το αποτέλεσμα ήταν να μην δουλεύει ουτε ο σκληρος δισκος πια...
Εχετε καμια ιδεα για τον αν σωνεται η κατάσταστη του σκληρου ή παει για τα σκουπίδια?
Πως το καταφερε αυτο ειναι τελειος ασκετα τα βυσματα;; Πιθανον με αλλαγη πλακετας απο ακριβως ειδιο δισκο
γεια σου Κλεοπατρα
απο τα γραφομενα σου καταλαβαινω οτι ουτε εσυ και μαλλον ουτε ο φιλος σου κατεχετε το ''αθλημα''....
τα τροφοδοτικα εχουν διαφορες εξοδους αναλογα με το τι μπορουν να υποστηριξουν για να συνδεθει...
ενα απο αυτα ειναι το 6πινο molex το οποιο υποθετω εννοεις με το ''εχει εξοδο PCI-express'' (?)
φυσικα το 6πινο δεν υπαρχει τροπος για να συνδεθει με σκλ.δισκο -εκτος ισως με σφυρι και προκες..
υπαρχουν ομως τα συμβατα βισματα δλδ. το κλασσικο 4πινο molex και το νεο SATA....
το SATA ειναι αδυνατο να το συνδεσεις λαθος γιατι εχει μια εγκοπη που το αποτρεπει αλλα αν με λιγη HULK βοηθεια το καταφερει καποιος ,τοτε και παλι οι εσωτερικες επαφες δεν προκειται να συναντηθουν!!
το κλασσικο 4πινο ομως ειναι αλλη ιστορια - δεν χρειαζεται ο HULK εδω.....
αν καποιος ειναι πεπεισμενος οτι το βισμα ειναι σφιχτο -και ΟΧΙ - οτι αρνειται να μπει γιατι το κραταει αναποδα τοτε....
τοτε εχουμε αντιστροφη των τασεων και οπου 12ν θα παει 5ν και οπου 5ν θα πανε 12ν.....
ο σκλ.δισκος εχει 2 ζημιες > πλακετα και μοτερ
πλακετα με λιγη προσπαθεια ισως βρεις -μοτερ και να βρεις σου ειναι αχρηστο
βασικα μια πλακετα θα την πληρωσεις σχεδον οσο εναν νεο δισκο πιθανον -οποτε.....
PATENTAS10
26-06-13, 12:43
Βάλε φωτό του δίσκου και και των φις που τροφοδότησε ο φίλος σου τον σκληρό.
Βασικά εγω το κατέχω το άθλημα και εγω απόρισα πως το εκανε αλλά έχει μία βάση το θέμα και το μπέρδεμά του σαν μην γνώστης. (δυστηχως δεν ημουν μπροστα οταν το εκανε)
Το τροφοδοτικό που αγόρασε στο κουτί του πάνω αντι απλός να βγαίνουν τα καλώδια έχει φισάκια (εξόδους) που συνδέεις εσύ πιο καλώδιο θέλεις σε όποια έξοδο θέλεις. έχει λοιπόν δυο φισάκια PCi-E και 4 IDE τα οποία όλα είναι τα 6 πινα ορθογώνια. οπότε μετά τα καλώδια που έβαλε όλα είχαν 6 πινα στην μια μερια και μετα έχουν τις κανονικες εξοδους για τα drive του οποτε τα έβαλε όπου τον βόλευαν...
Βάλε φωτό του δίσκου και και των φις που τροφοδότησε ο φίλος σου τον σκληρό.
36308έχω μόνο τον σκληρό. τα καλώδια είναι γνωστά σε όλους μας αλλά αυτά είναι -->
36309
ο σκλ.δισκος εχει 2 ζημιες > πλακετα και μοτερ
πλακετα με λιγη προσπαθεια ισως βρεις -μοτερ και να βρεις σου ειναι αχρηστο
βασικα μια πλακετα θα την πληρωσεις σχεδον οσο εναν νεο δισκο πιθανον -οποτε.....
υπάρχει περίπτωση να έχει κάψει μόνο την πλακέτα και όχι το μοτέρ? μηπως έχει κανένας εδώ ίδιο δίσκο???!!!!(αστειάκι) .έχεις δίκιο τα ιδια λεφτα θα έρθουν...
νεκταριοος
26-06-13, 22:57
ειναι και πεντακοσαρης κριμα.
το τροφοδοτικο ειναι modular λοιπον - και παλι ομως εχω τις αμφιβολιες μου! πως καταφερε να συνδεσει λαθος βισμα στην αντιστοιχη υποδοχη στο τροφ/κο?
συνηθως ειναι σχεδιασμενα ετσι ωστε να μην γινονται τετοια 'ατυχηματα'..
οσο αφορα τον σκλ.δισκο εκανα λαθος διατυπωση ! εχει βλαβη στην πλακετα ή/και στο μοτερ...!
αξιζει ν ασχοληθεις με επισκευη κλπ μονο αν εχει μεσα σημαντικα αρχεια.
η αλήθεια είναι οτι δεν τόσο σημαντικά αρχεία οπότε δεν θα ασχοληθώ...πάντως αυτά που για κάποιον που ξέρει και ασχολείται με υπολογιστές φαίνονται αστεία για κάποιους που δεν ξέρουν είναι βουνό!
ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!