Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Σταθερός Η/Υ] Περίεργο πρόβλημα με dell optiplex gx620

tzo
12-06-13, 15:28
Χαιρετώ την παρέα του φόρουμ!...

Λοιπόν, ο θείος μου και η θεία μου(και οι δύο άσχετοι με τους υπολογιστές) έχουν ένα σταθερό Dell Optiplex GX620. Ο θείος μου το χρησιμοποιεί για να παίξει καμιά πασιέντζα η να μιλήσει με τα εγγόνια του.

Λοιπόν ας πάμε τώρα στο ψητό. Με παίρνουν σήμερα τηλέφωνο και μου λένε ότι δεν ανοίγει ο υπολογιστής. Περνάω από το σπίτι τους για να δω τι παίζει με το μηχάνημα και αν μπορώ να το διορθώσω. Ανοίγω τον υπολογιστή και μου δείχνει boot, boot image των XP, μέχρι εκεί όλα καλά...έλα όμως που ξαφνικά μου δείχνει αυτό!
http://www.hlektronika.gr/forum/attachment.php?attachmentid=44336&d=1371038951&thumb=1 (http://www.hlektronika.gr/forum/attachment.php?attachmentid=44336&d=1371038951)
λέω τώρα θα είναι μάλλον κάτι στα ελληνικά αλλά το blue screen δεν υποστηρίζει ελληνικά!
ψάχνω λίγο στο boot setup και στο bios αλλά βλέπω ότι όλα είναι φυσιολογικά. να συμπληρώσω ότι το ανεμιστηράκι ήταν πολύ σκονισμένο αλλά το ξεσκονίσαμε ευτυχώς...
εμένα στην αρχή μου ήρθε στο μυαλό ότι έχει πρόβλημα ο σκληρός

γνωρίζει κανείς το πρόβλημα;; ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αλέξανδρος

her
12-06-13, 15:38
προφανώς έχουν χαλάσει τα windows και χρειάζεται format. Δεν βλέπω κάποια άλλη λύση. Σε ασφαλή λειτουργία πατώντας το f8 στην εκκίνηση μπαίνει;

takisegio
12-06-13, 19:34
μου εχει τυχει λιγες φορες(νομιζω 3).η μια εκδοχη ειναι να κανεις φορματ και η δευτερη αλλαγη σκληρου δισκου

tzo
12-06-13, 20:12
Σε ασφαλή λειτουργία πατώντας το f8 στην εκκίνηση μπαίνει;

Φίλε μου Ηρακλή μπορεί να μπει με F8 αλλα ακομα και σε safe mode μου βγαζει το ιδιο...μαλλον θα κανω φορματ οπως ειπε και ο Παναγιωτης και αμα ειναι bad sector... αλλαγη δισκου η recovery!!
Παντως ευχαριστω για την βοηθεια σας παιδια να σται καλα

angel_grig
13-06-13, 12:25
Να ρωτησω κατι?Ο θειος σου μηπως χρησιμοποιησε τελευταια καποιο usb stick?Κατι παρομοιο μου ειχε συμβει οταν ειχα κλεισει τον υπολογιστη,και κατοπιν εβγαλα το στικακι.Οταν τον ανοιξα,χωρις στικακι, μου εβγαινε blue screen και λυθηκε οταν το ξεκινησα με το στικακι μεσα..μπορει να μην ειναι η περιπτωση σου αλλα τσεκαρε το..

bchris
13-06-13, 14:49
Αυτος ειναι ενας απο τους λογους που απεθχανομαι τα πασης φυσης localized software...
Δεν μπορεις να διαβασεις τα error messages :(

Τελος παντων, στο παραπανω φαινεται πεντακαθαρα τι του φταιει:
UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

Με αλλα λογια, δεν μπορει να διαβασει τον boot δισκο.
Ουτε καν format. αλλαγη δισκου.