PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Λαπτοπ ACER και προβλημα με RESTART

billtech
04-06-13, 22:43
καλησπερα.
εχω ξανα ανοιξει το συγκεκριμενο θεμα πριν περιπου ενα χρονο μα δεν το βρισκω πουθενα. μονο μεσω google το βρισκω σε αυτο το link
http://www.howtofixit.gr/forum/archive/index.php/t-60798.html

εστειλα το λαπτοπ αθηνα σε ενα τυπο. που ειπε οτι ηταν το northbridge το τσιπακι και επρεπε να το αλλαξει και και και. εν τελει το εφτιαξε. δουλεψε για λιγες μερες μετα παλι τα ιδια. το τσιπακι ειχε εγγυηση.του ο ξαναστειλα το εφτιαξε. δουλεψε μια βδομαδα μετα παλι τα ιδια.

τι μπορει να φταιει ρε παιδια? τι προβλημα μπορει να εχει? πως μπορω να το φτιαξω?

PATENTAS10
04-06-13, 23:53
Ποιο μοντέλο είναι?
Πάρε ένα backup κάνε ένα format, δοκίμασε το για μερικές μέρες να δεις αν στο ξανακάνει, αν στο ξανακάνει έχεις το backup να το ξαναφέρεις στην σημερινή του μορφή.
Πριν τα κάνεις όλα αυτά πες μας έχεις κάνει εγκατάσταση κάποιο πρόγραμμα πριν σου παρουσιάσει το πρόβλημα? Πιστεύω ότι έχεις ελέγξει μήπως έχεις κολήσει κανά ιό.

billtech
05-06-13, 12:32
σε ευχαριστω για την απαντηση αλλα δεν παιζει με τπτ να ειναι προβλημα στα windows. δλδ αμα ειναι μονο με την μπαταρια ολα καλα αμα εχει ρευυμα πανω τρελλενετε? δεν παιζει αυτο. αν δεις στο λινκ που εδωσα ειναι η προηφουμενη φορα που το εψαχνα το θεμα και εχει αρκετες πληροφοριες για το ποτε το κανει και πως συμπεριφερετε!!!!
θα μας τρελλανει? τι του φταιει?

vasilimertzani
05-06-13, 14:37
http://search.eim.ebay.gr/?ev=&elc=-2&kw=acer+aspire+mainboard&ect=

Για να παρεις μια ιδεα.Πες και το μοντελο.
Κανε και την εξης δοκιμη.Οσο εισια με μπαταρια ρυθμισε την λειτουργια του υπολογιστη να ειναι μεγιστη μηπως και δεν το κανει το προβλημα επειδη χωρις τροφοδοτικο ριχνει την αποδοση το μηχανημα για να αποφευγει ασκοπη καταναλωση.Να υποθεσω οτι εξακολουθεις και μετρας θερμοκρασιες και βρισκονται σε φυσιολογικα επιπεδα.
Πες κια πως το παρουσιασε το προβλημα.

JOUN
05-06-13, 14:41
εστειλα το λαπτοπ αθηνα σε ενα τυπο. που ειπε οτι ηταν το northbridge το τσιπακι και επρεπε να το αλλαξει και και και. εν τελει το εφτιαξε. δουλεψε για λιγες μερες μετα παλι τα ιδια. το τσιπακι ειχε εγγυηση.του ο ξαναστειλα το εφτιαξε. δουλεψε μια βδομαδα μετα παλι τα ιδια.

τι μπορει να φταιει ρε παιδια? τι προβλημα μπορει να εχει? πως μπορω να το φτιαξω?
Aφου φαινεται τι φταιει Βασιλη.Ειναι το northbridge απλως δεν εκανε σωστο reflow..Στην φαση που ειναι τωρα λογικα μονο με reball θα δουλεψει(αν δεν εχει παθει τιποτα η πλακετα απο κατω απο το τσιπ)

billtech
05-06-13, 16:28
και πως θα ξεχωρισω ποιο ειναι το northbridge? εφοσον το αλλαξε μετα και το κολλησε με ενα μηχανημα laser απο οτι μου ειπε γτ ξαναχαλασε αυτο το τσιπακι? τι το χαλαει? και αντε κανε το reball τωρα...ευκολο δεν το βλεπω γμτ

το μοντελο του ειναι το 6920G

billtech
05-06-13, 16:36
Επισης πως προτεινετε εσεις να κανω reflow για αρχη? ποια διαδικασια?

toni31
05-06-13, 20:31
Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να έχει στρεσαριστεί αρκετά η πλακέτα και να είναι σε κρίσιμη φάση.
Βασικά καλό θα ήταν να δώσεις κάποια πληροφορία σχετικά με την μητρική όπως τον κωδικό της. Εγώ πάντως έχω μια υπόνοια ότι αν είναι το chip που φαντάζομαι τότε θα χρειάζεται αλλαγή με ποιο καινούργιο revision.

JOUN
05-06-13, 22:36
εφοσον το αλλαξε μετα και το κολλησε με ενα μηχανημα laser απο οτι μου ειπε γτ ξαναχαλασε αυτο το τσιπακι? τι το χαλαει? και αντε κανε το reball τωρα...ευκολο δεν το βλεπω γμτ

το μοντελο του ειναι το 6920G
Aλα και laser στο κολπο..Μπραβο τεχνολογια..Παρολα αυτα πανω απο μια-δυο μερες δεν κρατησε ετσι;Τωρα αυτα που κανουμε εμεις γιατι κρατανε κανα χρονο δεν ξερω..
Για να μην παρεξηγηθω η ειρωνεια παει σ'αυτον που σου ειπε τα περι laser και τετοιες π@π@ριες..

toni31
05-06-13, 23:08
Aλα και laser στο κολπο..Μπραβο τεχνολογια..Παρολα αυτα πανω απο μια-δυο μερες δεν κρατησε ετσι;Τωρα αυτα που κανουμε εμεις γιατι κρατανε κανα χρονο δεν ξερω..
Για να μην παρεξηγηθω η ειρωνεια παει σ'αυτον που σου ειπε τα περι laser και τετοιες π@π@ριες..

Δεν γνωρίζω αν κάποιος έχει laser για reballing στην Ελλάδα, αλλά μερικοί μπερδεύουν τις υπέρυθρες με...το laser...!

billtech
06-06-13, 00:00

ναι ναι αμε...δουλεψε 4-5 μερες και οχι γεματες μερες.
εγω τι να κανω τωρα μου λες? ειναι οντως το northbridge? ειναι κατι αλλο? τι να κανω?

billtech
06-06-13, 00:01
Δεν γνωρίζω αν κάποιος έχει laser για reballing στην Ελλάδα, αλλά μερικοί μπερδεύουν τις υπέρυθρες με...το laser...!
ιδεα δεν εχω Αντωνη με τι το εκανε.

billtech
06-06-13, 15:30
κανενας ρε παιδια?

toni31
06-06-13, 15:42
κανενας ρε παιδια?

Αν έχεις σκοπό να το φτιάξεις εσύ θα πρέπει να το λύσεις να πάρεις την μητρική στο χέρι και ότι και να κάνεις θα χρειαστείς εξοπλισμό και γνώση. Τα έχεις?
Αν δεν τα έχεις με τα μάτια δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

elaias
06-06-13, 21:34
Αν έχεις σκοπό να το φτιάξεις εσύ θα πρέπει να το λύσεις να πάρεις την μητρική στο χέρι και ότι και να κάνεις θα χρειαστείς εξοπλισμό και γνώση. Τα έχεις?
Αν δεν τα έχεις με τα μάτια δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.
Συμφωνώ και επαυξάνω.

billtech
06-06-13, 22:49
καλησπερα.
φιλε μου και ορεξη και γνωση εχω. δεν φτιαχνω πραγματα με τα ματια. απλα επειδη δεν το ξανακανα αυτο το εγχειρημα και εχει καποια ρισκα γιαυτο και ρωταω.
εχω φτιαξει διαφορα ως τωρα. απλα αυτου του τυπου δεν ξανατυχε

billtech
06-06-13, 23:42
για αρχη το εκανα βιδες και βρηκα μεσα απο το service manual το northbridge το τσιπακι. αλλα εχω καποιες αποριες...με μεγαλυτερη:
1. ειναι σιγουρα αυτο που θελει reflow?????
2. ποιος ειναι ο πιο σωστος τροπος συμφωνα με την εμπειρια σας να το κανω???
3. τι αλλο μπορω να ελεγξω αν ειναι καλο η οχι??

PATENTAS10
07-06-13, 00:27
Κάνε reflow στο τσιπ GPU.
Υπάρχουν αρκετά θέματα στο φόρουμ που εξηγούν πως γίνεται.
Γνώμη μου πάντως είναι να εξασκηθείς σε άλλες πλακέτες που δεν χρειάζεσαι γιατί το πιο πιθανον είναι να να κάνεις ζημιά στην motherboard.

toni31
07-06-13, 00:47
για αρχη το εκανα βιδες και βρηκα μεσα απο το service manual το northbridge το τσιπακι. αλλα εχω καποιες αποριες...με μεγαλυτερη:
1. ειναι σιγουρα αυτο που θελει reflow?????
2. ποιος ειναι ο πιο σωστος τροπος συμφωνα με την εμπειρια σας να το κανω???
3. τι αλλο μπορω να ελεγξω αν ειναι καλο η οχι??

Αφού το έλυσες με τον κωδικό της μητρικής βρες το σχηματικό.
Ποιο ΝΒ φοράει? Σου φαίνεται ότι έχει γίνει κάποια εργασία επάνω στην πλακέτα και ποιο συγκεκριμένα επάνω σε κάποιο τσιπ?
Επίσης τι CPU και τι GPU φοράει?

billtech
07-06-13, 07:36
οχι δεν φενεται κατι σε καποιο τσιπακι.
βρηκα το NB(LE82PM965) μεσα απο το σχηματικο απο το service manual.

GPU:
nvidia U803B178 0810A2
P46022.00W
G84-625-A2

CPU:
LF80837 T7550

MB:
6050A2184401-MB-A02

και να δοκιμασω σε αλλη πλακετα αχρηστη πως θα ξερω οτι τα καταφερα σωστα?αφου δεν θα μπορω να την δοκιμασω.
απλα το μεγαλο μου ερωτημα ειναι. ειναι οντως το northbridge? η ειναι κατι αλλο? μη κανω reflow αλλο πραμα και θα επρεπε να κανω αλλο πραμα.

JOUN
07-06-13, 09:52
απλα το μεγαλο μου ερωτημα ειναι. ειναι οντως το northbridge? η ειναι κατι αλλο? μη κανω reflow αλλο πραμα και θα επρεπε να κανω αλλο πραμα.
Πατα το power ενω ταυτοχρονα πιεζεις το northbridge με δυναμη(πανω απο την ψυκτρα εννοειται) Κατα πασα πιθανοτητα θα ανοιξει κανονικα οποτε θα εισαι σιγουρος οτι φταιει αυτο..Επειδη ομως ισως εχει φαει και αλλο reflow μπορει να φταιει αυτο αλλα να μην παιξει μαυτο τον τροπο.Απλως ειναι μια παραπανω ενδειξη απ'το να πηγαινεις τελειως στα τυφλα.

billtech
07-06-13, 12:45
γμτ και το αποσυναρμολογησα....πρεπει να το συναμολογισω και παλι τωρα ε? αλλιως τπτ...

toni31
07-06-13, 13:04
γμτ και το αποσυναρμολογησα....πρεπει να το συναμολογισω και παλι τωρα ε? αλλιως τπτ...

Το σχέδιο είναι αυτό (http://kythuatphancung.com/download/acer-aspire-6920-inventec-kilimanjaro-laptop-schematics.html)? Μπορείς να το τσεκάρεις?

billtech
07-06-13, 14:38
εμ μα μια κουβεντα ειναι να επιβεβαιωσεις ενα τετοιο σχηματικο!!!

JOUN
07-06-13, 20:13
Koυμπωσε επανω την πλακετιτσα με τα μπουτον,την οθονη και βαλε εξωτερικη τροφοδοσια,μια χαρα ξεκιναει ετσι..
Αν βαλεις και τον σκληρο μπαινει και στα windows.(αν φταιει το northbridge το οποιο εννοειται συνεχιζεις να το πιεζεις).

billtech
07-06-13, 20:18
θα το κανω αυριο. και βλεπουμε.
παιζει ομως να ειναι η GPU? δλδ μπορω να δοκιμασω να μπω σε cmd και να δω αν το κανει η οχι? που δεν θα φορτωσει ουτε χρωματα ουτε τπτ? η παλι μπορει να φταιει το northbridge?