Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Mitsubishi] Mitsubishi MSH-18NV αναβει μονο του
Kαλησπερα.
Ενας φιλος εχει το Mitsubishi MSH-18NV, το οποιο κανει το εξης κουφο:
Αναβει μονο του,συνηθως αφου αναψει ενα φως εκει κοντα..Δηλαδη οταν π.χ ανοιξουν την πορτα του ψυγειου απο τον σπινθηρα που βγαζει η λαμπα αναβει το κλιματιστικο.Το ιδιο κανει και αν αναψει το φως του δωματιου κλπ.
Το προβλημα αυτο δεν το κανει συνεχεια αλλα οποτε του ερθει.Οταν το παρουσιασει δουλευει παντα στην θερμανση και δεν υπακουει σε καμμια εντολη απο το τηλεκοντρολ.
Να σημειωσω οτι δεν εχω παει ακομη να βγαλω την πλακετα αλλα ηθελα να ρωτησω τους ειδικους αν εχει ξανατυχει σε κανεναν και ιδιως αν υπαρχει κανενα service manual για να μην πηγαινω στα τυφλα..
Εχω βρει ενα αλλα ειναι στα Ρωσικα,στην αναγκη θα κοιταξω να βγαλω ακρη με αυτο.
Ευχαριστω.
Το service manual το βρηκα:http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/59634/mitshubishi_MSH-07NV.html
μηπως το χρειαστει κανενας αλλος.
εμενα προσωπικα δεν μυο εχει τυχει κατι αναλογο... μου ειχε τυχει βεβαια κλιματιστικο το οποιο το ειχαν συνδεσει επανω σε διακοπτη για το φως του δωματιου...:lool:
τραβα μια μπαλαντεζα και βαλε το κλιματιστικο μονο του σε μια πριζα ενησχημενη απο αλλο δωματιο και τσεκαρε να δεις σου κανει τα ιδια....
Δεν ειναι καινουρια εγκατασταση δουλευει αψογα απο το 1998..Ειναι η πρωτη φορα που εχει παρουσιασει βλαβη οποιουδηποτε ειδους.
Ευχαριστω για την απαντηση.
Κανε ενα reset στο μηχανιμα, βγαλτο για καποια δευτερολεπτα απο την πριζα και μετα ξαναβαλτο...
στην ψυξη σου δουλευει κανονικα χωρις κανενα προβλημα...?
Εχει βγει απο την πριζα για ωρες και το πιανει οποτε να'ναι και κανει τα ιδια..Οταν παρουσιαζει το προβλημα βγαζει μια ας πουμε "ψοφια" ζεστη,δεν αποδιδει δηλ.κανονικη θερμανση και δεν δεχεται καμμια εντολη.Οταν δουλευει κανονικα δουλευουν ολα ρολοι.
Για να μην σε κουραζω αλλο αυτα τα συμπτωματα μου περιεγραψαν,ακομη δεν εχω παει ο ιδιος να το δω απο κοντα,θα παω αυριο να βγαλω την πλακετα μηπως βγαλω ακρη.
Να ριξω το φταιξιμο(παλι) στους πυκνωτες;Οπως ειπα ειναι μηχανημα αγορασμενο το 1998 αρα εχουν 15 χρονια στην πλατη τους..
Ναι για βγαλε να δουμε τι γινεται...
βγαλε και καμια φωτο, θα βοηθησει την κατασταση
Να και οι φωτογραφιες.Ακομη δεν μετρησα πυκνωτες αλλα δεν φαινονται να εχουν τιποτα..Φοβερη ποιοτητα παντως το Mitsubishi και μαλιστα προ 15ετιας που επαιζε ακομη το made in Japan..
Να και οι φωτογραφιες.Ακομη δεν μετρησα πυκνωτες αλλα δεν φαινονται να εχουν τιποτα..Φοβερη ποιοτητα παντως το Mitsubishi και μαλιστα προ 15ετιας που επαιζε ακομη το made in Japan..
Γιώργο όντως πολύ καλά μηχανήματα αλλά ακριβώς αυτή η σειρά έχει πρόβλημα με το τροφοδοτικό τους (στις φώτο σου είναι αυτό μέσα στην διάτρητη λαμαρίνα). Έχω φτιάξει καμιά δεκαριά τέτοια... στα περισσότερα ήταν οι πυκνωτές μέσα σε αυτό το κουτάκι... σε κάποια είχε σκάσει το τροφοδοτικό εντελώς και η τε έβαλα το μανίσιο (δυστυχώς στο ελλαντα μόνο ολόκληρη η πλακέτα υπήρχε και όχι μόνο το τροφοδοτικό) άλλα κάπου που ο πελάτης δεν ήθελε να πληρώσει τόσα του έβαλα ένα δικό μου 12V τροφοδοτικάκι και όλα μια χαρά... μάλιστα θυμάμαι μια φορά σε ένα που δεν έπαιρνε εντολές από το χειριστήριο ενώ με το πολύμετρο (ενα ψιλοφθινιαρικο)που έβγαζε κανονικά τάση το τροφοδοτικό και αφού άλλαξα το "ματάκι" και τους πυκνωτές εκεί κοντά δεν δούλευε και αφού άλλαξα τους πυκνωτές στο τροφοδοτικό δούλεψε κανονικά.
Ελπίζω να είναι κάτι απλό και σε εσένα.
Σοβαρα Παναγιωτη μεσα στην λαμαρινα εχει τροφοδοτικο;Δεν θα το φανταζομουν με τιποτα..Εχει και ασχετο κωδικο (HIC1)
Για την πλακετα εχεις απολυτο δικιο:ζητησαν 150 +ΦΠΑ + ποσα θα παρει ο γ@μ@ω μαστορας που θα ξεκουμπωσει-ξανακουμπωσει τα βυσματα και την πλακετα,αστα να πανε..
Λες τα χαζα αυτα να τα κανει πυκνωτης και να την βγαλει ετσι τζαμπα;
Ευχαριστω για την βοηθεια.
Edit (Μετα 10 λεπτα)
Λοιπον Παναγιωτη εισαι φοβερος..Μετρησα το πυκνωτακι που εχει μεσα (ειναι 47μF 16V) και αντι για ESR 1 εχει 8 με 9..Δεν θα ξερω σιγουρα αν φταιει αυτο πριν το βαλω την πλακετα στην θεση της και δουλεψει μερικες μερες αλλα 99,9% ειναι αυτο..
Δεν ξερω αν θυμασαι πριν κανα δυο χρονια ειχα το δικο μου κλιματιστικο με προβλημα τροφοδοσιας και με ειχες κατευθυνει σε ενα παρομοιο πλακετακι να αλλαξω εναν ιδιο πυκνωτη(δεν εχει και αλλον)
Εγω δεν ειχα αλλον και εβαλα τροφοδοτικο 12v εξτρα και δουλευει απο τοτε..
Ευχαριστω πολυ!!
Για του λογου το αληθες.Αριστερα ειναι το τροφοδοτικακι απο το Mitsubishi ,δεξια απο το δικο μου κινεζικο.
Και στα δυο την εφαγε ο ιδιος πυκνωτης,nichicon ο ενας,μαρκα μ'εκαψες ο αλλος..
μάλιστα θυμάμαι μια φορά σε ένα που δεν έπαιρνε εντολές από το χειριστήριο ενώ με το πολύμετρο (ενα ψιλοφθινιαρικο)που έβγαζε κανονικά τάση το τροφοδοτικό και αφού άλλαξα το "ματάκι" και τους πυκνωτές εκεί κοντά δεν δούλευε και αφού άλλαξα τους πυκνωτές στο τροφοδοτικό δούλεψε κανονικά.
Tωρα τι να πω..Μολις θυμήθηκα οτι την ωρα που εβγαζα την πλακετα απο το κλιματιστικο ο πελατης μου ειπε για τον γειτονα του που εχει ιδιο Mitshbishi 12αρι το οποιο κανει ακριβως αυτο:Δεν δεχεται εντολες απο το τηλεκοντρολ!
Αν σε ενα ποστ καταφερες να μου φτιαξεις δυο κλιματιστικα,οτι και να πω θα'ναι λιγο..
Οταν βαλω την πλακετα θα τον ρωτησω και για τον γειτονα..
εχω και εγω μια βλαβη στο δικο μου και το ανοιξα να δω την πλακετα και ειδα το τροφοδοτικο αυτο που εχετε στις φωτο οτι εχει παραδωση πνευμα.
αλλα δεν μπορω να βρω κατι παρομοιο εδω που ειμαι τωρα.
αραγε ενα απλο μπριζας 220 σε 12 θα κανει δουλεια η λεω βλακειες?
επισης στα ποδαρακια που εχει το γνησιο, τα 3 πρωτα με το ενα στην μεση ειναι φαση-ουδετερος ? και τα αλλα ειναι + και - ??
Όχι, δεν παίρνει φάση και ουδέτερο αλλά 325VDC (η ανόρθωση και η εξομάλυνση δικτύου είναι πάνω στη μεγάλη πλακέτα), και δίνει έξοδο 12VDC (ο πυκνωτής εξομάλυνσης της εξόδου είναι επίσης πάνω στη μεγάλη πλακέτα). Η πλακετίτσα του τροφοδοτικού έχει πάνω ένα πυκνωτή 47μF, δες την κατάστασή του και αν έχει πρόβλημα άλλαξέ τον, τις διόδους και το ΜΙΡ161 τα έλεγξες;
την πλακετα την πηρα στα χερια μου μετα απο την επιστροφη της απο εναν μαστορα που μου ειπε οτι δεν φτιαχνεται και παμε για καινουργια στα 250+
και ειπα να την δω λιγακι.
και μου φανηκε λιγο πειραγμενο αυτο το μετασχηματιστακη.
ετσι ειναι απο πισω, το καλωδιο το ειχε αραγε η το εβαλε αυτος?
τον πυκνωτη τον αλλαξα με καινουργιο αλλα τιποτα.
http://i1335.photobucket.com/albums/w676/ntemis21/Mobile%20Uploads/IMAG1438_zpsxuzkjfzn.jpg
Βαλε ενα απλο 12V και αν φταιει μονο το τροφοδοτικο και δεν αρπαξε κατι αλλο θα δουλεψει.
Αν βάλω ένα απλό τροφοδοτικό 220 σε 12 δεν θα το κάψω αμέσως αφού λέει πιο πάνω ότι είναι 325 σε 12???
Υπάρχει κάπου από Ελλάδα να αγοράσω το τροφοδοτικό αυτό η ένα παρόμοιο γιατί ψάχνω και δεν βρίσκω.
Μόνο έξω βρίσκω αλλά δεν μπορώ ακόμα να αγοράσω από έξω.
δεν εχω δοκιμασει κατι ακομα γιατι ελειπα.
μια παρομοια τετοια πλακετα δεν βρισκω πουθενα. γνωριζει καποιος που μπορω να βρω πιο γρηγορα απο εξωτερικο?