Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Turbo X B5125
Καλησπέρα σε όλους,
Μου στείλανε ένα laptop TurboX B5125 το οποίο δεν αναπνέει καθόλου. Το τροφοδοτικό του είναι ΟΚ (το μέτρησα)
Το άνοιξα το Μηχάνημα και βρήκα ένα ολοκληρωμένο “καμένο” στη motherboard. Τα μόνα γράμματα που φαίνονται είναι το P286… και στην από κάτω γραμμή ένα U-F…
Το ολοκληρωμένο φαίνεται μέσα σε κόκκινο κύκλο στην φωτογραφία!
Το κακό είναι ότι δεν βρίσκω στο ebay αντίστοιχη motherboard…
Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε?
Σας ευχαριστώ!
36128
angel_grig
27-05-13, 07:38
Tα λαπτοπ τους ειναι συνηθως κατασκευασμενα απο την clevo, που κατασκευαζει και για αλλες "μαρκες":sager ,mnote κλπ.Επομενως βαλε clevo στο ebay και δες ενα-ενα οτι σου βγαζει μηπως και αναγνωρισεις το δικο σου και βγαλεις ακρη..
Από ενάμιση χιλιόμετρο δεν φαίνεται το τσιπάκι.
Αν μπορείς βρες τον κωδικό της μητρικής ώστε να βρούμε σχέδια.
Καταρχάς σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον…
Τώρα στο προκείμενο!
Οι μόνοι κωδικοί που μπορώ να βρω είναι οι εξής
HannStar K MV-4 94V-0 1006
6-71-B5120-D03 GP
Δεν βρήκα πουθενά να γράφει για Clevo…
Παραθέτω και μια φώτο με μεγαλύτερη ανάλυση κοντά στο σημείο του ολοκληρωμένου.
36136
Οπως ειπώθηκε όλα τα Τurbox φτιαχνονται ΟΕΜ απο την Clevo. Στο ebay βρήκα (όχι απαραίτητα τη δική σου) αλλά ολες είναι για εξαρτήματα και μεταχειρησμένες οπότε ξέχνα το. Και μέσω google τίποτα που να μπορέσεις να βασιστείς. Καλύτερα επικοινώνησε με Clevo support dept http://www.clevo.com.tw/en/index.asp
Τελικά βρήκα το διάγραμμα σε ένα ρωσικό site και το τσιπάκι είναι το P2808A1!!!
Για να δούμε αν θα το φτιάξω!
Τελικά βρήκα το διάγραμμα σε ένα ρωσικό site και το τσιπάκι είναι το P2808A1!!!
Για να δούμε αν θα το φτιάξω!
Γιώργο αν έχεις την καλοσύνη μπορείς να δώσεις link για το διάγραμμα; Αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα με ίδια μητρική.
Ευχαριστώ!
παιδια εχω το ιδιο λαπτοπ αλλα εχω προβλημα στην μητρικη και δεν λειτουργει η οθονη.. μπορειτε να μου στειλετε τα χαρακτηριστικα του λαπτοπ;