Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] ACER EXTENSA 5230

George3
25-04-13, 12:48
Καλημέρα σε όλο το forum,

Μου έδωσαν ένα laptop Acer Extensa 5230 το οποίο ξεκινούσε μια στο τόσο και έσβηνε μόνο του μετά από λίγο! Το ανοίγω βλέπω το ανεμιστήρακι χαλασμένο!
Σήμερα το άλλαξα και το ξεκίνησα. Μετά από λίγο πάλι έσβησε. Και βλέπω έχει σηκώσει πάλι τρελές θερμοκρασίες (ιδιαίτερα η κάρτα wifi).
Καθαρίζω CPU και κάρτα γραφικών τους βάζω καθαρά pad για κάρτες αλλά τα ίδια… Πάλι σβήνει μόνο του από θερμοκρασία!!!
Σκέφτεστε κάποια λύση?

Σας ευχαριστώ.

Τρελος Επιστημονας...
25-04-13, 14:38
Ειναι σιγουρο οτι σβηνει απο θερμοκρασια???

Το ελεγχεις μεσα απο καποιο προγραμμα και την βλεπεις να ανεβαινει???

agis68
25-04-13, 15:05
Φίλε γιώργο βγάλε όλο το σύστημα ψύξης. Καθάρισε απο σκόνη τα πτερύγια της ψύκτρας αφαιρεσε τη πάστα (που μάλλον θα έχει ξεραθει και εκει είναι το προβλημα) και με λιγο οινόπνευμα καθαρισε τα υπολείματα. Τωρα που το μέταλλο είναι γυμνό καθαρισε το απο λίπη κλπ με στεγνό πανι. Κόψε απο χαλκο ενα κομματάκι στο μέγεθος του chip. Απλωσε μια ελάχιστη ποσότητα και απλωσε τη πάνω απο τη cpu (ίσα να τη καλύπτει ενα λεπτό στρώμα). Από πάνω βάλε το χάλκινο κομματακι. Πάλι μια λεπτη στρώση θερμοαγώγιμης και απο πάνω πια τη ψύκτρα. Θα κάνεις το ίδιο και τη GPU (το chip της κάρτας γραφικών). Κανε αυτά και άμα τελειώσεις θα δεις τεράστια διαφορά σε θερμοκρασιά....καλό μάλιστα είναι να το κάνετε σε όλα τα μηχανηματα αφου εχει λήξει η εγγύηση τους....η πάστα που βάζουν στη σειρά παραγωγής είναι για πέταμα. Γιαυτο και το καλύτερο μηχανημα πάνω απο 2-1,1/5 χρόνο δεν βαστάνε και βραζουν βγάζοντας προβλήματα....

George3
29-04-13, 09:53
Οχι δεν το τσέκαρα μέσα από κάποιο πρόγραμμα... Αλλα για ποιον άλλο λόγο να σβήνει και να μην ανοιγει παρα μόνο αφού κρυώσει?
Τωρα για το καθάρισμα το έκανα αφου άλλαξα ανεμιστήρακι. Και στην GPU έβαλα θρμοαγώγιμο pad ενω στην CPU θερμοαγώγιμη σιλικόνη.Agis68 αν έχεις την καλοσύνη πές μου που θα βρω χαλκό για να τον κόψω.

Σας ευχαριστώ.

ziakosnasos
29-04-13, 10:10
Χαλκό έχει στο ebay κομμένο , ή και σε ταινία που το ξετυλίγεις και κόβεις όσο θέλεις . πχ http://www.ebay.com/itm/10x-Heatsink-Pad-Copper-Shim-Laptop-HP-DV6000-D9000-GPU-/270763391481

George3
13-05-13, 17:28
Τα έκανα όλα αυτά (έβαλα και χαλκό), αλλά δυστυχώς πάλι τα ίδια μου κάνει…..
Επίσης έβγαλα το μοντεμ και την κάρτα wifi και πάλι σβήνει μόνος του.
Του έκανα και bios update αλλά πάλι τα ίδια…
Αν τον ξεκινήσω μόνο με μπαταρία ανοίγει και μετά από λίγο σβήνει.
Αν έχω πάνω μπαταρία και τροφοδοτικό ή σκέτο τροφοδοτικό δεν ανοίγει παρά μόνο αφού κρυώσει….

fx125cc
18-05-13, 02:33
Τα έκανα όλα αυτά (έβαλα και χαλκό), αλλά δυστυχώς πάλι τα ίδια μου κάνει…..
Επίσης έβγαλα το μοντεμ και την κάρτα wifi και πάλι σβήνει μόνος του.
Του έκανα και bios update αλλά πάλι τα ίδια…
Αν τον ξεκινήσω μόνο με μπαταρία ανοίγει και μετά από λίγο σβήνει.
Αν έχω πάνω μπαταρία και τροφοδοτικό ή σκέτο τροφοδοτικό δεν ανοίγει παρά μόνο αφού κρυώσει….

Άρα φίλε μου πας για eballing- reflow σε chipset ή vga chip
όταν ζεσταίνεται, κάποιο μπαλάκι δεν κάνει επαφή καλή και σου κάνει τρελά το μηχάνημά

chrisrer
18-05-13, 14:08
τσεκαρε τους πυκνωτες κοντα στην cpu οπως επισης και γενικα της μητρικης μηπως και εχει κανεναν αρπαγμενο πυκνωτη η gpu δεν ειναι (δεν θελεις reballing) τελος οσο περιεργο και αν σ φενεται δοιμασε να δοκιμασεις με αλλο τροφοδοτικο....εχει σθμβει κατι αντιστοιχο και σε μενα και μολισ ειδα οτι φταιει το τροφοδοτικο ενω φενοταν οτι δουλευε καλα τραβουσα μην πω τι