Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] TURBO-X M-756TUN νεκρό (CLEVO)
PATENTAS10
20-04-13, 19:44
Δεν ξεκινάει, όλα τα LED σβηστά, ούτε ανεμιστήρας τίποτα.
έχω δοκιμάσει και χωρίς μνήμες και μια μια τις μνήμες, με μπαταρία και χωρίς, πάλι τίποτα.
Μετράω τα 18V πάνω στην πλακέτα και 3,5V που φτάνουν μέχρι και την μπαταρία.
Αν το έχει δουλέψει κανείς ας δώσει καμιά συμβουλή. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Μάλλον επεξεργαστής....!!
Aπο τα καμμια 10-15 πραγματα που μπορει να φταινε,ο επεξεργαστης ειναι το ποιο απιθανο..Για την ακριβεια δεν μου εχει τυχει ακομη να φταιει ο επεξεργαστης για καμμια βλαβη,οποιουδηποτε ειδους.
δεν εχει καμια σχεση ο επεξεργαστης. αν δεν αναβει κανενα λαμπακι αν και το ακουω πρωτη φορα δοκιμασε με αλλο τροφοδοτικο για αρχη μηπως μολις πατας το κουμπι για να αναψει να καταρεει το τροφοδοτικο...μπορει τα βολτ να τα βγαζει αλλα να μην δινει αμπερ η να καταρεει λογω βλαβης,μου εχει τυχει αυτο....
vasilimertzani
28-04-13, 19:57
Και καποια φορητα θελουν οπωσδηποτε μπαταρια για να ξεκινησουν.
Και καποια φορητα θελουν οπωσδηποτε μπαταρια για να ξεκινησουν.
άμα είναι να θέλουν τα φορητά μπαταριά για να ανοίξουν,ζήτω που καήκαμε, στο θέμα τώρα
έχει κάψει πάνω στην μητρική κάποιον κοντρολερ τάσης αλλιώς τσέκαρε άλλον φορτιστή - τροφοδοτικό,δεν είναι απίθανο να δείχνει σωστά βολτ αλλά να έχει βλάβη, π.χ σε ένα παβιλιον καινούργιο μου άνοιγε μόνο με τον γνήσιο και είχα δοκιμάσει 5 γιουνιβερσαλ
PATENTAS10
02-05-13, 19:48
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Όπως είπα και παραπάνω το δοκίμασα και με μπαταρία και χωρίς. Το τροφοδοτικό είναι το δικό του μαμά, δεν το δοκίμασα με άλλο γιατί δεν μου ρίχνει την τάση θα το δοκιμάσω και βλέπουμε. Γιώργο (JUN) από τα πολλά που σου έτυχαν έχεις κάποια συμβουλή να μου δώσεις? Σας ευχαριστώ και πάλι.
vasilimertzani
02-05-13, 22:02
άμα είναι να θέλουν τα φορητά μπαταριά για να ανοίξουν,ζήτω που καήκαμε, στο θέμα τώρα
έχει κάψει πάνω στην μητρική κάποιον κοντρολερ τάσης αλλιώς τσέκαρε άλλον φορτιστή - τροφοδοτικό,δεν είναι απίθανο να δείχνει σωστά βολτ αλλά να έχει βλάβη, π.χ σε ένα παβιλιον καινούργιο μου άνοιγε μόνο με τον γνήσιο και είχα δοκιμάσει 5 γιουνιβερσαλ
τοτε ζητω.οσα sony εχω συναντησει θελουν μπαταρια..
τοτε ζητω.οσα sony εχω συναντησει θελουν μπαταρια..
Κανένα VAIO ή οποιοδήποτε άλλο Laptop χρειάζεται να είναι η μπαταριά πάνω του για να ανοίξει με το τροφοδοτικό του, η μοναδική περίπτωση που μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι μόνο αν έχει κάποια βλάβη το τροφοδοτικό - φορτιστής και δε λειτουργεί σωστά κάποια "ολική εσωτερική αντίσταση"του όλου κυκλώματος φόρτισης μπαταρίας και δεν γίνεται καλή προσαρμογή όταν λείπει η μπαταριά του και δεν ανοίγει (αυτό το συνάντησα πρόσφατα με το pavilion όταν με μπαταριά ανοιγε ενώ με τον φορτιστή μόνο αναβόσβηνε αλλά φόρτιζε κανονικά,τελικά είχε βλάβη ο φορτιστής), όλα τα laptop μπορούν και ανοίγουν χωρίς την μπαταριά τους, άσε που δεν χρειάζεται να είναι πάνω στο laptop και να φορτίζει εσαεί γιατί σε 1 χρόνο το λιγότερο καπουτ η μπαταριά
Αν ήταν έτσι η μπαταρία θα ήταν εσωτερική και θα χρειαζόταν τεχνικός να ανοίξει το laptop για να την αντικαταστήσει σαν κάποια παλιά mitac και fujitsu.
Τώρα το να θέλει και την μπαταριά πάνω του για BIOS update είναι άλλο θέμα το οποίο το έχω συναντήσει σε μια σειρά xps της DELL κάποια HP και ίσως ASUS
Συμβουλή μου, μακριά από turbo-x multirama και άλλα φασόν, οι εταιρίες υπόσχονται υποστήριξή αλλά ούτε και αυτές δε μπορούν μετά αν το μοντέλο έχει περάσει τα 4 χρόνια άσε που είναι δύσκολο ακόμα και στο ebay να βρεις ανταλλακτικό