Επιστροφή στο Forum : αγορα απο κινα - τελωνιο
yannisdoulk
09-04-13, 18:08
καλησπερα
εχω αγορασει ενα τροφοδοτικο παγκου απο κινα
και μου μου ζηταει η fedex paypall η original invoice
για τον εκτελωνισμο αλλα δεν μου δινουν το ονομα του εκτελωνιστη
μηπως παιζει καμια απατη ?
ευχαριστω
δεν μας λες και πολλα να καταλαβουμε καλυτερα...
αναφερει στοιχεια της αγοραπωλησιας? δλδ του πωλητη,αρ.αγορας ή κατι τελως παντων που να το συνδεεις με το τροφοδοτικο?
στελνουν και σπαμ μειλ που ζητανε τυχαια στοιχεια και υπαρχει κινδυνος αλλα απο την αλλη αν το τροφοδοτικο σου σταματησε τελωνειο τοτε μαλλον εμπλεξες...
ξερεις θετικα οτι στο στeλνει με fedex? αν ναι τοτε το δεμα εχει φθασει Ελλαδα και εχει σταματησει τελωνειο για εκτελωνισμο
ΑΝ τυχων εχει δηλωθει περιεργη τιμη πχ 20$ για μια κουτα τροφ/κου που ζυγιζει 5-6 κιλα κλπ κλπ τοτε αμφισβητουν την δηλωμενη αξια και σου ζητανε τα παραστατικα για να το διασταυρωσουν...με λιγα λογια το ψαχνουν να περασει τελωνειο...
yannisdoulk
09-04-13, 20:35
τελικα στο τελωνειο το εχουν σταματησει
αλλα το paypall δεν καταλαβα τι διαολο το θελουν ?
αφου συνοδευεται απο παραστατικο και ηξεραν την αξια του
εχουν δικαιωμα να μου ζητανε οι coyrier αποδειξη πληρωμης ?
ως αξια δεματος για εκτελωνισμο λαμβανετε συνολικα το κοστος αγορας + τα μεταφορικα...αν εχει τιμη πχ 20$ για κατι που κινει υποψιες λογω ογκου,βαρους ή προιοντος τοτε ζητουν αντιγραφο της αγοραπωλησιας πχ paypal για να τα αντπαραβαλουν - αυτο το κανει ο εκτελωνιστης ,οχι η κουριερ
chipakos-original
15-09-13, 20:17
Αν το δέμα έχει αξία από 35 ευρώ και πάνω τότε υπάρχει θέμα εκτελωνισμού του αντικειμένου.Φυσικά η πραγματική πληρωμή φαίνεται στο paypal και γι αυτό δεν δέχονται αυτό που είναι γραμμένο επάνω στο πακέτο αλλά ζητάνε την απόδειξη πληρωμής.Πήγαινε και συνεννοήσου μαζί τους δες πόσο είναι το συνολικό κόστος μαζί με τον εκτελωνισμό και αν τελικά σου έχει κοστίσει περισσότερο απ΄οσο αρχικά σου είπαν θα ανοίξεις υπόθεση στο ebay ( αν αγόρασες από εκεί) και αφού σκανάρης και στείλης όλες τις αποδείξεις θα γυρέψης να σου επιστρέψουν όλο το ποσό που πλήρωσες παραπάνω.Αυτό έκανα κι εγώ και πήρα πίσω 70 ευρώ που πλήρωσα για εκτελωνισμό.Κι άλλη φορά μακριά από πωλητές τρίτων χωρών που στέλνουν με courier γιατί οι ταχυμεταφορικές εταιρείες τους παραμυθιάζουν ότι θα στείλουν το αντικείμενο γρήγορα και πιο φθηνά και χωρίς παραπάνω χρεώσεις και μόλις φτάσει Ελλάδα ξεκινάει ο χορός.Να το αναφέρεις στον πωλητή αυτό που συμβαίνει εδώ στο τελωνείο μας διότι μερικοί δεν το ξέρουν και κάποιοι άλλοι δεν ενδιαφέρονται.Καλή τύχη.