PDA

Επιστροφή στο Forum : [Οθόνη Samsung] 740b αναβοσβήνει το power led



taktzav
22-02-13, 00:19
Γεια χαρά παιδιά!
Σε ένα monitor Samsung 740b αναβοσβήνει το ledάκι του power στο panel και εικόνα εμφανίζεται στιγμιαία στην οθόνη (ίσα που προλαβαίνω να την δω) στο ρυθμό που αναβοσβήνει το led. Συμειωταίον πως στην αρχή δεν έδειχνε τίποτα το monitor και αφού άλλαξα κάποιους φουσκωμένους πυκνωτές και μια πράσινη κεραμική ασφάλεια σαν αντίσαση, έμφάνισε την συμπεριφορά που περιέργαψα...
Κάποια βοήθεια παρακαλώ???

hurt30
22-02-13, 03:17
δοκιμασε να ξανασυνδεσεις στο Monitor σε ενα pc. Θα παρεις ένα φακο και θα τον βάλεις κοντα στην επιφανεια της οθόνης για να δεις αν λειτουργει και έχει σβύσει το backlight της οθόνης. Αν δεν λειτουργεί μάλλον δεν έχεις αλλάξει όλους τους πυκνωτές στο τροφοδοτικό ή η βλάβη σου είναι πιο περίπλοκη.

taktzav
22-02-13, 21:07
Γεια χαρά hurt30,
αλλά και με φακό δεν φαίνεται να λειτουργεί τίποτα μέχρι που ξανανάβει στιγμιαία και πάλι από την αρχή! Τελικά μετά το μηνυμά σου άλλαξα και έναν μικρό ηλεκτρολιτικό που είχε μείνει αλλά τίποτα! Όταν εννοείς όλους τους πυκνωτές εννοείς και τους κεραμικούς ή κάτι μπλε σαν κεραμικούς τελος πάντων, που πρέπει να αλλάξω ή όχι???

taktzav
12-03-13, 17:09
Τελικά φτιάχθηκε η οθόνη! Για όσους ενδιαφέροναι, άλλαξα & δύο ολοκληρωμένα smd με 8 ποδαράκια (SO8 ) το καθένα, τα οποία είδα από το manual του κατασκευαστή ότι ήταν μέσα στο καθένα από δύο MOSFET. Η τιμή δε αυτών εδώ ήταν εξωφρενική (μου ζητούσαν 40€ για τα δύο) αλλά τα παρήγγειλα από Κίνα μέσω ebay με 3,80€ οκτώ κομάτια!!! Λες και οι δικοί μας έμποροι εδώ τα φτιάχνουν μόνοι τους από καλύτερα υλικά.... :-)