Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] ACER 7720 Δεν δείχνει μαύρο χρώμα.

PATENTAS10
08-02-13, 11:58
Όπως ανέφερα δεν δείχνει μαύρο χρώμα. όταν ανοίγει οτιδήποτε είναι μαύρο χρώμα τό δείχνει μπλε περίπου σαν το χρώμα του desktop των win 2000. Απεγκατέστησα τους drivers της NVIDIA και τους ξανά εγκατέστησα αλλά πάλι τό ίδιο πρόβλημα. Όλα τα προγράμματα τρέχουν κανονικά.
Καμιά ιδέα κανείς?
Έχεις δίκιο Θεόδωρε.
Ξέχασα να αναφέρω σε εξωτερικό μόνιτορ δουλεύει κανονικά. Επίσης δοκίμασα και σε άλλο πάνελ που έχω και εκεί τα δείχνει μπλε.

dan
08-02-13, 13:13
Με εξωτερική οθόνη δοκίμασες; αν όχι, δοκίμασε και πες μας.

PATENTAS10
08-02-13, 22:47
Ξέχασα να αναφέρω σε εξωτερικό μόνιτορ δουλεύει κανονικά. Επίσης δοκίμασα και σε άλλο πάνελ που έχω και εκεί τα δείχνει μπλε.

PATENTAS10
10-02-13, 14:04
Καμιά ιδέα παιδιά?

dan
11-02-13, 10:09
Καλημέρα.
Το άλλο πάνελ που δοκίμασες είναι καλό;
το δοκίμασες με την ίδια καλωδιοταινία;
μπορείς να δοκιμάσεις με άλλη καλωδιοταινία;

makocer
11-02-13, 21:22
κατα την εκκινηση (bios) τα δειχνει μπλε ??

PATENTAS10
12-02-13, 17:00
Καλημέρα.
Το άλλο πάνελ που δοκίμασες είναι καλό;
το δοκίμασες με την ίδια καλωδιοταινία;
μπορείς να δοκιμάσεις με άλλη καλωδιοταινία;

Ναι Θεόδωρε το πάνελ είναι καινούργιο, το δοκίμασα με την ίδια καλωδιοταινία γιατί δεν έχω άλλη.

PATENTAS10
12-02-13, 17:02
κατα την εκκινηση (bios) τα δειχνει μπλε ??

Ναι Μιχάη και στο (bios) τα δε'ιχνει μπλέ με το που ξεκινάει. Όταν ανάβει η λάμπα αντί να έχει μαύρο χρώμα έχει κατευθείαν μπλε χρώμα.

stafidas
12-02-13, 23:06
Περίεργη βλάβη...
Προηγήθηκε κάτι στο λαπτοπ? Μήπως το άνοιξε κάποιος για κάποιο λόγο και μετά παρουσιάστηκε αυτό?
Σκέφτομαι αυτό που είπε ο Θοδωρής για την καλωδιοταινία. Είναι πολύ πιθανό να φταίει αυτή.
Μπορείς να την ελέγξεις? Ίσως μετρώντας ωμική συνέχεια σε ένα-ένα τα καλωδιάκια (με προσοχή μην προκληθεί καμιά ζημιά).

dan
13-02-13, 01:56
Όπως το βλέπω εγώ, δεν έχουμε και πολλές επιλογές.
Σε εξωτερική οθόνη είναι οκ, άρα δεν είναι κάρτα γραφικών.
Σε καινούργιο πάνελ πάλι τα δείχνει μπλε, άρα δεν είναι το πάνελ.
Τι έμεινε; καλωδιοταινία.

PATENTAS10
13-02-13, 10:23
Η ιστορία του λάπτοπ έχει ως εξής:
Όταν μου το έφερε ο θείος της γυναίκας μου, όταν το άνοιγες έβγαζε κάθετες γραμμές, ενώ σε εξωτερικό μόνιτορ έδειχνε εικόνα αλλά δεν ξεκίναγε γιατί είχαν χτυπήσει τα win.
Παραγγέλνω άλλο καινούργιο LCD καινούργιο. Πριν βάλω το LCD επάνω εγκαθιστώ τα win σε εξωτερικό μόνιτορ και περιμένω το καινούργιο LCD καινούργιο. Όταν το έβαλα επάνω μου δημιουργήθηκε το πρόβλημα με το χρώμα. Δοκίμασα και το παλιό LCD και ε εκείνο έχω το ίδιο πρόβλημα με το χρώμα. Καλωδιοταινία δεν άλλαξα όπως είπα αλά την πίεσα σε όλο το μήκος της και δεν μου έδειξε κάποιο πρόβλημα. Θα την ελέγξω και ωμομετρικά και βλέπουμε. Αν με αυτά που σας είπα έχετε κάτι άλλο κατά νου μου το λέτε.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

stafidas
13-02-13, 22:36
Όταν θα το ανοίξεις για να δεις την καλωδιοταινία, ρίξε μια ματιά και στους κονεκτορες της. Καθάρισε τους όσο μπορείς (ίσως χρησιμοποιώντας και ένα πανί με αλκοολούχα καθαριστικά διαλύματα) και από τη μεριά του motherboard αλλά και από τη μεριά του καλωδίου.

angel_grig
21-02-13, 16:48
Μπορει να εχει προβλημα και η καρτα γραφικων..τα acer αυτα εχουν την nvidia 8400 που βγαζει προβληματα..Στην παλια lcd ειχες παλι γραμμες οταν την εβαλες ξανα?Κανε αυτο που λεει ο stafidas και αν μπορεσεις βαλε μια αλλη καρτα να δεις τι γινεται...

dan
21-02-13, 19:56
Μπορει να εχει προβλημα και η καρτα γραφικων..τα acer αυτα εχουν την nvidia 8400 που βγαζει προβληματα..Στην παλια lcd ειχες παλι γραμμες οταν την εβαλες ξανα?Κανε αυτο που λεει ο stafidas και αν μπορεσεις βαλε μια αλλη καρτα να δεις τι γινεται...

Σωστά ο πρώτος ύποπτος είναι η κάρτα γραφικών, αλλά όπως αναφέρει ο Νίκος, σε εξωτερικό μόνιτορ δουλεύει κανονικά.
Δεν θα έπρεπε να παρουσιάζει το ίδιο και στο εξωτερικό μόνιτορ, αν το πρόβλημα είναι στη κάρτα γραφικών;

angel_grig
22-02-13, 16:34
Σωστά ο πρώτος ύποπτος είναι η κάρτα γραφικών, αλλά όπως αναφέρει ο Νίκος, σε εξωτερικό μόνιτορ δουλεύει κανονικά.
Δεν θα έπρεπε να παρουσιάζει το ίδιο και στο εξωτερικό μόνιτορ, αν το πρόβλημα είναι στη κάρτα γραφικών;

Λογικα ναι αλλα σε ενα acer που εφτιαξα προχτες δουλευε η εξωτερικη οθονη αλλα οχι η Lcd του λαπτοπ...ενας τεχνικος τους ειπε οτι ειναι η lcd και ηθελε 140ευρω..μολις αλλαξα την καρτα γραφικων ο υπολογιστης λειτουργει κανονικα:001_rolleyes:..

dan
22-02-13, 21:31
Λογικα ναι αλλα σε ενα acer που εφτιαξα προχτες δουλευε η εξωτερικη οθονη αλλα οχι η Lcd του λαπτοπ...ενας τεχνικος τους ειπε οτι ειναι η lcd και ηθελε 140ευρω..μολις αλλαξα την καρτα γραφικων ο υπολογιστης λειτουργει κανονικα:001_rolleyes:..

Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται λιγάκι κουφό...
Ας μας απαντήσει κάποιος που το κατέχει καλύτερα το θέμα! Ακούτε μαστόρια;

angel_grig
23-02-13, 13:01
Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται λιγάκι κουφό...
Ας μας απαντήσει κάποιος που το κατέχει καλύτερα το θέμα! Ακούτε μαστόρια;

Eιναι κουφο αλλα αληθινο...στην εξωτερικη οθονη εδειχνε κανονικα την οθονη του bios και τα windows σε safe mode-με καποιες λεπτες καθετες πρασινες γραμμες-αλλα δεν εμπαινε στην κανονικη λειτουργια των windows.Μολις εβαλα την νεα καρτα δουλεψε κανονικα..Παντως η συγκεκριμενη σειρα της nvidia ειναι περα απο καθε λογικη..

JOUN
23-02-13, 13:51
Eιναι κουφο αλλα αληθινο...στην εξωτερικη οθονη εδειχνε κανονικα την οθονη του bios και τα windows σε safe mode-με καποιες λεπτες καθετες πρασινες γραμμες-αλλα δεν εμπαινε στην κανονικη λειτουργια των windows.Μολις εβαλα την νεα καρτα δουλεψε κανονικα..Παντως η συγκεκριμενη σειρα της nvidia ειναι περα απο καθε λογικη..
E καλα τι αλλο ηθελες να σου δειξει για να το καταλαβεις..Aν στο safe mode σου δειχνει ετσι με το που φορτωνει τους κανονικους drivers..καληνυχτα..

stafidas
24-02-13, 03:48
Παρατήρησα ότι ο patentas10 ο οποίος αντιμετωπίζει το πρόβλημα και έχει ξεκινήσει το συγκεκριμένο θέμα, έχει να απαντήσει από τις 13/2 ενώ από ότι βλέπω σε άλλα θέματα απαντάει προτείνοντας λύσεις (άρα παρακολουθεί το site).
Εμείς λοιπόν γιατί ψάχνουμε και προτείνουμε λύσεις τη στιγμή που ο ίδιος δεν δείχνει το ενδιαφέρον όπως θα έπρεπε? Μήπως να ασχοληθούμε με άλλα θέματα και να το αφήσουμε κι εμείς αυτό?

JOUN
24-02-13, 12:49
^^Σωστος..

PATENTAS10
14-06-13, 09:32
Καθάρισα την καλωδιοταινία αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Εχθές μου έπεσε στα χέρια άλλο LCD ίδιο κομπλέ με την καλωδιοταινία του, το σύνδεσα επάνω δυστυχώς με το ίδιο αποτέλεσμα.
Άρα έχουμε: Έγιναν δοκιμές με τρία LCD, το αποτέλεσμα ίδιο.
Δύο καλωδιοταινίες, το αποτέλεσμα ίδιο.

Μένει η κάρτα γραφικών μάλλον ή μπορεί να φταίει κάτι άλλο και πληρώνω τζάμπα κάρτα?

Φίλε μου Σταφίδα και JOUN καθυστέρησα να απαντήσω γιατί δεν είχα την καλωδιοταινία να κάνω τις δοκιμές και φυσικά αν ξέρω κάτι που μπορεί να βοηθήσει, θα απαντήσω σε άλλα θέματα άλλων φίλων, σίγουρα δεν ήταν από αμέλεια η αδιαφορία.
Ενοείται σας ευχαριστώ για τις συμβουλές που έχετε γράψει ως τώρα και ελπίζω αν ξέρετε κάτι με τα καινούργια δεδομένα που έγραψα παραπάνω να συνεχίσετε να με συμβουλεύετε.
Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.

PATENTAS10
17-06-13, 08:48
Καμιά ιδέα κανείς?

angel_grig
17-06-13, 18:17
Eχω μια καρτα απο το acer 5920 που της ειχα κανει Reflow,και οταν την ειχα βγαλει απο το λαπτοπ λειτουργουσε. Μπορω να στην δωσω εαν θες να δοκιμασεις..

PATENTAS10
18-06-13, 15:13
Έφταιγε η κάρτα γραφικών τελικά. Έκανα refloow μια άλλη και τώρα δείχνει κανονικά τα χρώματα.
Γρηγόρη σε ευχαριστώ.

Το θέμα μπορεί να κλείσει.

angel_grig
18-06-13, 21:47
Παρακαλω Νικο!Να εισαι καλα!