Επιστροφή στο Forum : [Bosch] Ψυγείο Bosch Duo System
Μετά απο μια απόψυξη στην κατάψυξη το ψυγείο έχει αρχίσει και μαζεύει νερά στην συντήρηση κάτω από τις φρουτοθήκες. Είδα ότι όλη η πλάτη ειναι συνέχεια υγρή. Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει αν είναι...
Κυριακίδης
30-01-13, 10:13
Με μια σειρά ...
είναι ψυγείο (Κατάψυξη/συντήρηση) ξεχωριστά? Με 2 διακόπτες on/off?
Τι κάνατε? κλείσατε και την (Κατάψυξη / συντήρηση)? ... και το καθαρίσατε? πως? με φυσικό τρόπο? πόσες ώρες?
Όλη η πλάτη συνέχεια υγρή ... πότε? στην διάρκεια της απόψυξης? ή όταν και μετά τον καθαρισμό το ξαναβάλατε εμπρός και εντός κάποιων ωρών λειτουργίας?
νερά στην συντήρηση κάτω από τις φρουτοθήκες .... Δεν έχει εκεί κοντά μια λεκάνη με οπή αποστράγγισης (αποχέτευση) για να δείτε αν βούλωσε ? και αναγκαστικά σου στέλνει τα νερά κάτω από την φρουτοθήκη.
Δεν έχετε πάρει το εγχειρίδιο χρήσης του μοντέλου , για να δείτε τι αναφέρει για την διαδικασία απόψυξης?
Στη πισω πλευρα της συντηρησης υπαρχει ενα
σκαφακι και εχει μια τρυπα στη μεση, χρησιμοποιησε
ενα καλαμακι του καφε να το ξεβουλωσεις.
Στη πισω πλευρα της συντηρησης δεν πρεπει να
ακουμπανε σακουλες και πραγματα.
**πισω πλευρα εννοω το σημειο της συντηρησης που βλεπεις την υγρασια**
Ναι το ψυγείο εχει κατάψυξη συντήρηση με δύο διακόπτες.
Απόψυξη έκανα μόνο στην κατάψυξη γιατί είχε πολύ πάγο.
Το καθάρισα με φυσικό τρόπο. πάνω από 12 ωρες εμεινε κλειστή η κατάψυξη. Το άφησα να λιώσουν οι πάγοι. Το καθάρισα και το άναψα.
Η πλάτη της συντήρησης είναι υγρή μετά την απόψυξη και τα νερά καταλήγουν στην βάση κάτω από την φρουτοθήκη.
Δεν νομίζω ότι έχει κάποια τέτοια λεκάνη αλλά θα πρέπει κάποιος να το τραβήξει έξω να δει αν έχει πίσω κάτι που δεν μπορώ να δω.
Δυστυχώς δεν έχω manual για το ψυγείο.
Με μια σειρά ...
είναι ψυγείο (Κατάψυξη/συντήρηση) ξεχωριστά? Με 2 διακόπτες on/off?
Τι κάνατε? κλείσατε και την (Κατάψυξη / συντήρηση)? ... και το καθαρίσατε? πως? με φυσικό τρόπο? πόσες ώρες?
Όλη η πλάτη συνέχεια υγρή ... πότε? στην διάρκεια της απόψυξης? ή όταν και μετά τον καθαρισμό το ξαναβάλατε εμπρός και εντός κάποιων ωρών λειτουργίας?
νερά στην συντήρηση κάτω από τις φρουτοθήκες .... Δεν έχει εκεί κοντά μια λεκάνη με οπή αποστράγγισης (αποχέτευση) για να δείτε αν βούλωσε ? και αναγκαστικά σου στέλνει τα νερά κάτω από την φρουτοθήκη.
Δεν έχετε πάρει το εγχειρίδιο χρήσης του μοντέλου , για να δείτε τι αναφέρει για την διαδικασία απόψυξης?
Να το τραβήξω να δω μήπως έτσι γίνει κάτι. Ευχαριστώ πολυ.
Να το τραβήξω να δω μήπως έτσι γίνει κάτι. Ευχαριστώ πολυ.
Μην το τραβηξεις μεσα στη συντηρηση δες.
Κυριακίδης
30-01-13, 11:04
Δεν νομίζω ότι έχει κάποια τέτοια λεκάνη
Όταν λέμε "λεκάνη" δεν εννοούμε απαραίτητα ένα ξεχωριστό δοχείο όπως θα φαντάζεστε συλλογής υγρών.
Αλλά να είναι μια ενιαία λεκάνη μαζί με την πλάτη της συντήρησης. και στο κάτω μέρος κυρίως της πλάτης δίνουν μια ανάγλυφη διάταξη σαν "κρασπεδάκι" και λοξά ... και εκεί ανάμεσα έχει την έξοδο αποχέτευσης
Ναι το είδα το καθάρισα και εβγαλα ότι ειχε απο μπροστά. Για να δούμε τελικά μήπως ήταν αυτό. Μακαρι.
Μην το τραβηξεις μεσα στη συντηρηση δες.
Κυριακίδης
30-01-13, 11:29
Ναι το είδα το καθάρισα και εβγαλα ότι ειχε απο μπροστά. Για να δούμε τελικά μήπως ήταν αυτό. Μακαρι.
μέχρι εδώ καλά ... και λίγο νεράκι καυτό με ξύδι αν ρίξεις θα καθαρίσει καλύτερα ... λίγο όσο 2 - 3 φλιτζανάκια καφέ.
Αυτό ήταν όσον αφορά τα νερά κάτω από την φρουτοθήκη ... τώρα δεν θα τα ξαναδείς.... αλλά ..
Το ότι λέτε ότι κρατάει σταγονίδια στην πλάτη της συντήρησης είναι άλλο θέμα . αλλά δείτε την πορεία πως πάει και βλέπουμε.
Tελικα δεν μας ειπες μετα απο ποση ωρα λέιτουργειας ειδες οτι η πλατη της συντηρησης ειναι ακομα υγρη..?
Μέχρι τώρα όλα καλά με τα νερά στην φρουτοθήκη. Σκουπισα και με στεγνό πανί την πλάτη για να δω αν θα ξανακάνει υγρασία.
μέχρι εδώ καλά ... και λίγο νεράκι καυτό με ξύδι αν ρίξεις θα καθαρίσει καλύτερα ... λίγο όσο 2 - 3 φλιτζανάκια καφέ.
Αυτό ήταν όσον αφορά τα νερά κάτω από την φρουτοθήκη ... τώρα δεν θα τα ξαναδείς.... αλλά ..
Το ότι λέτε ότι κρατάει σταγονίδια στην πλάτη της συντήρησης είναι άλλο θέμα . αλλά δείτε την πορεία πως πάει και βλέπουμε.
Λειτουργίας απο την απόψυξη ? Δεν ειμαι πολύ σίγουρη νομιζω αμέσως μόλις εβαλα την κατάψυξη μπροστα. Αλλά δεν ειμαι πολύ βέβαιη.