Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πολύμετρο MY 62

nassosxlvbros
23-01-13, 00:58
Έπεσε στα χέρια μου ένα πολύμετρο αυτού του τύπου από κάποιον φίλο που ετοιμαζόταν να το σουτάρει στην ανακύκλωση...είδα πως λειτουργούσε και είπα να ασχοληθώ...

-Τι βλάβες είχε:

-dc volt δε μέτραγε με τίποτα είχε καρβουνιασμένες μερικές αντιστάσεις αλλάχτηκαν και πήρε μπρος.:001_smile:
-Ωμ η κλίμακα των 2Κ μου κάνει νερά...:saad: οι υπόλοιπες φτιάχτηκαν
-τα 10Α δείχνουν ότι νάναι (σε ρεύμα 3Α δείχνει 0,20):cursing:
-ομοίως και τα mA αλλά σε καλύτερη κατάσταση.

Αν έχει κάποιος κάνα σχέδιο ή κάποιο καμένο/παρατημένο ίδιο ή λειτουργικό για τσεκάρισμα (έχω βάλει αντιστάσεις στο περίπου)θα του είμαι υπόχρεος (εννοείται παρουσία του οι μετρήσεις) :001_smile:
Περιοχή Αθήνα-Ν.Κόσμος.

manosr1
23-01-13, 16:38
φιλε μου εδω ειναι http://www.radioradar.net/en/service_manuals/measuring_circuits/mastech_my-62.html

nassosxlvbros
23-01-13, 19:15
φιλε μου εδω ειναι http://www.radioradar.net/en/service_manuals/measuring_circuits/mastech_my-62.html

Ευχαριστώ αδερφέ!
Το κακό είναι πως το πολύμετρο ΔΕΝ είναι Mastech - ή τουλάχιστον δε το γράφει πουθενά παρά μόνο γράφει κάτω δεξιά ΜΥ62-και φυσικά στη πλακέτα δε γράφει απολύτως τίποτα...άλλαξα μερικές καρβουνιασμένες αντιστάσεις,3-4 πυκνωτές και να δούμε αύριο τι θα γίνει...μέχρι στιγμής έστρωσαν:

ΟΛΗ η κλίμακα των Ωμ! :wiink:
όλη η κλίμακα των βόλτ :001_smile:
όλη η κλίμακα των Cx :biggrin:
θερμοκρασίες κανονικά, :001_rolleyes:
....και μένουν τα Αμπέρ που ακόμα με βασανίζουν...:cursing:

manosr1
23-01-13, 22:59
τι να σου πω φιλε μου.καλο κουραγιο.(εγω παντως εχω το mastech-64 αν θες να δεις κατι απο εκει και μπορω να βοηθησω μου το λες.μενω τζιτζιφιες)

DiViDi
23-01-13, 23:04
Καλησπερα

Νομιζω οτι εχω το ιδιο. Μπορεις να ανεβασεις μια φωτογραφια να το δω

Δημητρης

nassosxlvbros
23-01-13, 23:38
Καλησπερα

Νομιζω οτι εχω το ιδιο. Μπορεις να ανεβασεις μια φωτογραφια να το δω

Δημητρης

αυτό είναι το θεριό...μ'έχει στραβώσει σήμερα....:blink: αύριο θα βγάλω και μερικές από μέσα...

nassosxlvbros
24-01-13, 22:15
Σήμερα αποφάσισα να τσεκάρω όλα τα εξαρτήματα ένα προς ένα...δυστυχώς το σχέδιο δεν είναι το ίδιο αλλά παραπλήσιο...

Άρχισα λοιπόν το ξηλωμα...
Πρώτο πράγμα-και μάλιστα ξέχασα να το αναφέρω αρχικά- είναι πως το έχουν ανοίξει και άλλοι...:blink:
Και ξεκίνησα να τσεκάρω ένα-ένα τα εξαρτήματα...

nassosxlvbros
25-01-13, 12:17
Επί τη ευκαιρία,βρήκα ψάχνοντας το σωστό σχέδιο....:)

nassosxlvbros
25-01-13, 21:41
Και πάνω που νόμισα πως τα είχα τσεκάρει όλα....πέφτει το μάτι μου στις διόδους...η πίσω (βελάκι κίτρινο) ήταν βραχυκυκλωμένη και γι αυτό έδειχνε ό,τι ήθελε στη κλίμακα των mA-A...

nassosxlvbros
25-01-13, 21:47
Και ω! του θάυματος δούλεψε!!!
Καλιμπραρίστηκε πρόχειρα με ό,τι πολύμετρο βρήκα μπροστά μου,και ιδού τα αποτελέσματα:
Σας παραθέτω και μερικές μετρήσεις:
1 ΚΩ
Συνεχή τάση...

Η κλίμακα των Ωμ είχε τη δική της ιστορία,και μάλιστα πρέπει να ήταν και η αιτία βλάβης...μια αντίσταση που καθορίζει την τάση μέτρησης η R ref ήταν όχι μόνο εκτός προδιαγραφών (1ΚΩ 0,25% ανοχή)αλλά βρισκόταν στην κλίμακα των ...μονωτών! Αλλάχτηκε με μια πρόχειρη των 1 ΚΩ αλλά το αποτέλεσμα δε μου άρεσε...ξέφευγε πολύ...σκαλίζοντας τα συρταράκια και αφού μέτρησα ότι είχα και δεν είχα από 1Κ αντιστάσεις έβαλα την πιο κοντινή που βρήκα...(998Ω)και κάπως έστρωσε...:001_smile:

nassosxlvbros
25-01-13, 21:50
Εναλασσόμενη τάση,....

nassosxlvbros
25-01-13, 22:03
Εναλασσόμενο ρεύμα,HFE,και τέλος...:001_smile:

nassosxlvbros
25-01-13, 22:18
Σειρά είχε το καπασιτόμετρο,που όπως και το θερμόμετρο δεν χρειάστηκε καν να το πειράξω...:wiink: