Επιστροφή στο Forum : Πολύμετρο MY 62
nassosxlvbros
23-01-13, 00:58
Έπεσε στα χέρια μου ένα πολύμετρο αυτού του τύπου από κάποιον φίλο που ετοιμαζόταν να το σουτάρει στην ανακύκλωση...είδα πως λειτουργούσε και είπα να ασχοληθώ...
-Τι βλάβες είχε:
-dc volt δε μέτραγε με τίποτα είχε καρβουνιασμένες μερικές αντιστάσεις αλλάχτηκαν και πήρε μπρος.:001_smile:
-Ωμ η κλίμακα των 2Κ μου κάνει νερά...:saad: οι υπόλοιπες φτιάχτηκαν
-τα 10Α δείχνουν ότι νάναι (σε ρεύμα 3Α δείχνει 0,20):cursing:
-ομοίως και τα mA αλλά σε καλύτερη κατάσταση.
Αν έχει κάποιος κάνα σχέδιο ή κάποιο καμένο/παρατημένο ίδιο ή λειτουργικό για τσεκάρισμα (έχω βάλει αντιστάσεις στο περίπου)θα του είμαι υπόχρεος (εννοείται παρουσία του οι μετρήσεις) :001_smile:
Περιοχή Αθήνα-Ν.Κόσμος.
φιλε μου εδω ειναι http://www.radioradar.net/en/service_manuals/measuring_circuits/mastech_my-62.html
nassosxlvbros
23-01-13, 19:15
φιλε μου εδω ειναι http://www.radioradar.net/en/service_manuals/measuring_circuits/mastech_my-62.html
Ευχαριστώ αδερφέ!
Το κακό είναι πως το πολύμετρο ΔΕΝ είναι Mastech - ή τουλάχιστον δε το γράφει πουθενά παρά μόνο γράφει κάτω δεξιά ΜΥ62-και φυσικά στη πλακέτα δε γράφει απολύτως τίποτα...άλλαξα μερικές καρβουνιασμένες αντιστάσεις,3-4 πυκνωτές και να δούμε αύριο τι θα γίνει...μέχρι στιγμής έστρωσαν:
ΟΛΗ η κλίμακα των Ωμ! :wiink:
όλη η κλίμακα των βόλτ :001_smile:
όλη η κλίμακα των Cx :biggrin:
θερμοκρασίες κανονικά, :001_rolleyes:
....και μένουν τα Αμπέρ που ακόμα με βασανίζουν...:cursing:
τι να σου πω φιλε μου.καλο κουραγιο.(εγω παντως εχω το mastech-64 αν θες να δεις κατι απο εκει και μπορω να βοηθησω μου το λες.μενω τζιτζιφιες)
Καλησπερα
Νομιζω οτι εχω το ιδιο. Μπορεις να ανεβασεις μια φωτογραφια να το δω
Δημητρης
nassosxlvbros
23-01-13, 23:38
Καλησπερα
Νομιζω οτι εχω το ιδιο. Μπορεις να ανεβασεις μια φωτογραφια να το δω
Δημητρης
αυτό είναι το θεριό...μ'έχει στραβώσει σήμερα....:blink: αύριο θα βγάλω και μερικές από μέσα...
nassosxlvbros
24-01-13, 22:15
Σήμερα αποφάσισα να τσεκάρω όλα τα εξαρτήματα ένα προς ένα...δυστυχώς το σχέδιο δεν είναι το ίδιο αλλά παραπλήσιο...
Άρχισα λοιπόν το ξηλωμα...
Πρώτο πράγμα-και μάλιστα ξέχασα να το αναφέρω αρχικά- είναι πως το έχουν ανοίξει και άλλοι...:blink:
Και ξεκίνησα να τσεκάρω ένα-ένα τα εξαρτήματα...
nassosxlvbros
25-01-13, 12:17
Επί τη ευκαιρία,βρήκα ψάχνοντας το σωστό σχέδιο....:)
nassosxlvbros
25-01-13, 21:41
Και πάνω που νόμισα πως τα είχα τσεκάρει όλα....πέφτει το μάτι μου στις διόδους...η πίσω (βελάκι κίτρινο) ήταν βραχυκυκλωμένη και γι αυτό έδειχνε ό,τι ήθελε στη κλίμακα των mA-A...
nassosxlvbros
25-01-13, 21:47
Και ω! του θάυματος δούλεψε!!!
Καλιμπραρίστηκε πρόχειρα με ό,τι πολύμετρο βρήκα μπροστά μου,και ιδού τα αποτελέσματα:
Σας παραθέτω και μερικές μετρήσεις:
1 ΚΩ
Συνεχή τάση...
Η κλίμακα των Ωμ είχε τη δική της ιστορία,και μάλιστα πρέπει να ήταν και η αιτία βλάβης...μια αντίσταση που καθορίζει την τάση μέτρησης η R ref ήταν όχι μόνο εκτός προδιαγραφών (1ΚΩ 0,25% ανοχή)αλλά βρισκόταν στην κλίμακα των ...μονωτών! Αλλάχτηκε με μια πρόχειρη των 1 ΚΩ αλλά το αποτέλεσμα δε μου άρεσε...ξέφευγε πολύ...σκαλίζοντας τα συρταράκια και αφού μέτρησα ότι είχα και δεν είχα από 1Κ αντιστάσεις έβαλα την πιο κοντινή που βρήκα...(998Ω)και κάπως έστρωσε...:001_smile:
nassosxlvbros
25-01-13, 21:50
Εναλασσόμενη τάση,....
nassosxlvbros
25-01-13, 22:03
Εναλασσόμενο ρεύμα,HFE,και τέλος...:001_smile:
nassosxlvbros
25-01-13, 22:18
Σειρά είχε το καπασιτόμετρο,που όπως και το θερμόμετρο δεν χρειάστηκε καν να το πειράξω...:wiink: