Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Χαλασμενη μητρικη(μαλλον)
Η αδελφη της κοπελας μου εχει ενα hp compaq 615.
της χαλασε η υποδοχη απο το φορτιστη και βρηκε εναν αλλο και φορεσε.το θεμα ειναι οτι αυτο ηθελε 18,5V ενω ο αλλος που εβαλε ηταν 19.
μετα απο 2-3 βδομαδες τα εφτυσε το λαπτοπ.δεν ανοιγει ενω αναβοσβηνει το φωτακι του caps lock 8 φορες.το ξυλωσα να δω αν εχει καει τιποτα εμφανες αλλα τιποτα.επισης εχει κατι φωτακια απο τη κατω μερια της μητρικης που οταν συνδεω τη μπαταρια ανοιγουν,σβηνουν και οταν παταω να παρει ρευμα αναβοσβηνει και αυτο 8 φορες.
ειναι κατι που φτιαχνεται η να το δωσω ανταλλακτικα?
να σημειωσω οτι σκληρο μνημες κτλ τα δοκιμασα και στο δικο μου και ολα.επεξεργαστη δοκιμασα αλλα δεν πρεπει να τον υποστηριζει το δικο μου αλλα δεν νομιζω να ειναι θεμα επεξεργαστη γιατι η ενδειξη απο το φωτακι δε συμβαδιζει με την ενδειξη απο την hp για χαλασμενο επεξεργαστη.
Ευχαριστω!
Η διαφορά που υπάρχει στα 19V δεν παίζει κανένα ρόλο, τα watt του τροφοδοτικού που έβαλες είναι τα ίδια με τον εργοστασιακό? Αν είναι μικρότερος μπορεί να έχει καεί ο καινούριος αντάπτορας.
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c00363266&lang=en&cc=us&contentType=SupportFAQ&prodSeriesId=3958411&prodTypeId=321957
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=en&cc=us&taskId=110&prodSeriesId=3958411&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3958411&objectID=c01732674
Το 8 blink που αναφέρεις πάντως έχει σχέση με την τροφοδοσία.
Αυτος που εβαλε μετα ειναι 90watt.ο προηγουμενος με αναζητηση στο ιντερνετ ειναι 65watt.
Το ειχα βρει το λινκ με τα led αλλα δεν λεει τιποτα για 8 blink.εσυ που το ειδες?:001_huh:
Μέτρα το τροφοδοτικό, Το έξω είναι αρνητικό, ο εσωτερικός μανδύας είναι 19V και το pin στο κέντρο είναι επίσης 19V (είναι δυο παροχές). Αν είναι γνήσιος αντάπτορας με smart pin και είναι ΟΚ τότε πάμε παρακάτω.
Λεπον το μετρησα και μου δινει 8V.εναλλασομενο ετσι?
επισης δεν εχει πιν στο κεντρο.
η υποδοχη ειναι ετσι
35352
Συνεχές 19V πρέπει να σου δίνει. Βάλε το πολύμετρο στο συνεχές και ξανά μέτρα. Αν δεν έχει την τάση αυτή μάλλον πρέπει να δοκιμάσεις με άλλο τροφοδοτικό.
Ναι δικιο εχεις,μετρησα το δικο μου και δινει συνεχες 19V.αρα υποθετω οτι τροφοδοτικο γιοκ?
να πω οτι δεν φτανει ο ακροδεκτης του πολυμετρου μεσα και εβαλα ενα καλωδιο και μετραω στην ακρη του.
Ναι και με καλώδιο κάνει. Αν είχες και ένα άλλο να δοκίμαζες καλά θα ήταν αν και φαίνεται ότι αυτό σαραβαλιάστηκε πρόωρα.
θα της ζητησω το παλιο και θα κοψω το καλωδιο πριν τη χαλασμενη υποδοχη και θα κοψω απο αυτο εδω την υποδοχη να την ενωσω και θα δοκιμασω.αν ειναι οκ ριχνω μια κολληση ,μονωτικη και ειμαι οκ.καλα το παω?
Ναι γιατί όχι? Το ίδιο είναι αρκεί να παρέχεις σωστή τάση στο μηχάνημα.
Θα το κανω αυριο και θα ενημερωσω.
Ευχαριστω!δεν μου ειχε περασει απο το μυαλο οτι τα φτυσε αυτο να σου πω την αληθεια.
τελικα ακυρο.το μετρησα ξανα και δινει κανονικα ρευμα.το συνδεσα και μετρησα και στην υποδοχη της μητρικης και δινει.και εβαλα και τη μπαταρια και στη μπαταρια εχει 11,77 στο ενα πιν της.
εν τω μεταξυ μενει ανοιχτο το φωτακι οτι φορτιζει.τωρα βεβαια παταω και δεν γινεται τιποτα.
εχω πανω επεξεργαστη μνημη και καρτες δικτυου κτλ.
το συναρμολογησα πολυ προχειρα
τωρα το φωτακι εκει στο πληκτρολογιο αναβει 5 φορες
που λεει general system board failure.
η οθονη παντως κανει να αναψει...
Αν ανάβει 5 τότε την κάτσαμε όλοι.
Μπορείς να κάνεις πάλι έλεγχο αν όλα είναι σωστά συνδεμένα κλπ?
Αν το ανοίξεις πάλι δες τους κωδικούς πάνω στη μητρική για να βρούμε σχέδιο μπας και ελέγξεις και τις τροφοδοσιες.
Να σου πω την αληθεια και πολυ ασχοληθηκαμε
πιο πολυ ηθελα να το ανοιξω να δω αν ειναι σιγουρα η μητρικη και οχι κατι απλο.εφοσον εχει μανουρα το θεμα δεν ασχολουμαι.αν ηταν δικο μου να καθομουν...
θα το δωσω ανταλλακτικα να ξεμπερδευω.
Σε ευχαριστω πολυ για το κοπο και το χρονο σου!
Σύμπτωσης.... Έχω ένα ίδιο με ίδιο πρόβλημα εδώ του θείου μου.
Το έχω ήδη σε κομμάτια και με τη μητρική έτοιμη για να γίνουν επεμβάσεις. Θα ενημερώσω.
δοκιμαστε reflow στη καρτα γραφικων ,πιστευω θα δουλεψει αλλα για ποσο;
Του Κώστα τα reflow λειτουργούν για ΠΑΝΤΑ... :001_tt2:
Δεν γνωρίζω ακόμη τι παίζει αν και εκεί το πάει. Να τσεκάρω πρώτα τις τροφοδοσίες παντού.
οχι παντα μικρο ποσοστο παρατα ζωης ειναι.........
Southbridge reball και παίζει άψογα.
^^ Nαι Κωστα αλλα εσυ μιλουσες για reflow οχι για reball..
Με reflow έπαιξε, το πρόβλημα είναι ότι ίσως δεν θα αντέξει γιατί η ψύκτρα δεν πατάει σωστά πάνω στο ολοκληρωμένο (πατάει λίγο παραπάνω από μια μεριά).
Αποφάσισα να το ξηλώσω και να βάλω άλλη πάστα κόλλησης απλά. Αλλά και πάλι λόγω ψύκτρας αν ζεσταθεί πολύ ίσως το τραβήξει, άλλαξα και το θερμοαγώγιμο μαξιλάρι με πιο χοντρό ώστε να πιάνει έξτρα επιφάνεια για μεγαλύτερη απαγωγή. Δεν το έχω δίπλα μου και μιας και πήγε σε άλλη πόλη το έκανα reball.
Και με ένα reflow θα παίξει αλλά ίσως μετά από ένα καλοκαίρι να την αρπάξει μιας και πιάνει 70-73 βαθμούς.