PDA

Επιστροφή στο Forum : [Ραδιόφωνο] ΠΑΛΙΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΜΕ ΛΥΧΝΙΕΣ SIERA SA1030U

giannis_m
31-12-12, 02:51
Γεια σας και χρόνια πολλά εύχομαι!!! Με το καλό η καινούρια χρονιά!
Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα ραδιόφωνο με λυχνίες μάρκας SIERA SA1030U. Από μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα ότι είναι Βελγικό μοντέλο του 1956. Ανοίγοντας το σήμερα και μετά από ένα πρόχειρο καθαρισμό, διαπίστωσα πως κάποια εξαρτήματα είναι καταστρεμένα, οπότε δεν μπήκα καν στη διαδικασία να το βάλω στην πρίζα.
Δεν είμαι ηλεκτρονικός και οι γνώσεις μου είναι πολύ βασικές γιαυτό και η βοήθεια σας θα ήταν πολύτιμη μήπως και το κάνουμε να δουλέψει...
Αρχικά μπορούμε από κάπου να βρούμε το σχηματικό του; Στις φωτογραφίες που επισυνάπτω φαίνονται τα κατεστραμένα εξαρτήματα τα οποία δεν μπορώ καν να αναγνωρίσω τι είναι.... Από την παλαιότητα έχουν σβηστεί τα αναγραφόμενα στοιχεία τους. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για την βοήθεια!

angel_grig
31-12-12, 04:48
To service manual βρισκεται εδω:http://www.radiodatabase.nl/toestellen/philips%20buizenradio%20na%20wo2/B2X60U/B2X60U.pdf

giannis_m
01-01-13, 17:18
Καλή χρονιά σε όλους εύχομαι!!!
Γρηγόρη ευχαριστώ πάρα πολύ για το service manual!!!
Τον κατεστραμένο πυκνωτή οκ το βρήκα και θα τον αλλάξω. Το άλλο εξάρτημα το πράσσινο που είναι από πορσελάνη και έίναι σπασμένο, με αυτό δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο και λόγω ελάχιστων γνώσεων που έχω, δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι... Η όποια βοήθεια πάνω σε αυτό θα ήταν ευπρόσδεκτη!

Τρελός Επιστήμονας
01-01-13, 20:28
το πράσινο είναι αντίσταση πτώσης τάσης από τα 220 στα 110βολτ. Καλύτερα θα ήταν για λόγους ασφαλείας να παραγγείλεις ένα αντίστοιχο μετασχηματιστή.

giannis_m
02-01-13, 01:38
Δηλαδή αν το αφήσω έτσι θα δουλέψει στα 220 V; Έτσι κι αλλιώς το συγκεκριμένο ράδιο δεν πρόκειται να δουλέψει στα 110 V.