Επιστροφή στο Forum : Krups Xp 2000 προβλημα νερου και μπιλιες
Kαλησπερα,εχω την Krups xp2000 αγορασα τη κανατα 25e και δεν ετρεχε νερο στο γαλλικο,την ανοιξα για να καθαρισω τα λαστιχακια και το ενα το εκοψα,αγορασα αλλο :( αλλα στο παλιο μεσα ειχε 2 πλαστικα με μια κοκκινη μπιλια μεσα,τα οποια ειναι σπασμενα,αυτα χρειαζονται?Η να βαλω σκετο το λαστιχο το καινουργιο? Εχω δωσει 31 ευρω και δεν εχω μηχανη ακομα... :( Στην φωτογραφια εχω σημαδεψει σε ποιο μερος ηταν οι μπιλιες.Καλες Γιορτες και Καλη Χρονια να εχουμε
http://i47.tinypic.com/n9kcx.jpg
Αν και ισως εχεις βρει την λυση , να σου πω Στεφανε πως χρειαζεται να βαλεις οπως ηταν στο παλιο λαστιχενιο σωληνακι τα δυο πλαστικα με την μπιλια στο ενα το πλαστικο το οποιο ειναι η βαλβιδα και δεν επιτρεπει στο να γυρναει το νερο πισω στο δοχειο . επισης να ελενξεις την μπιλια αν τυχον εχει φθαρει και εχει ακανονιστο σχημα γιατι ετσι σιγουρα θα εχεις καποια επιστροφη του νερου με αποτελεσμα να αργει να εχεις γαλλικο καφε . η βαλβιδα πρεπει να μπει μεσα στο σωληνακι με την σωστη φορα . επισης να ξερεις οτι πιθανον να σου εχει αλλοιωθει το εσωτερικο κελυφος της καφετιερας ( φαινεται στην φωτογραφια εκει που κουμπωνουν ολα τα σωληνακια ) και αυτο εκτος του οτι φαινεται με το ματι το καταλαβαινεις επισης οταν ανοιγεις τα καπακια απο πανω για να βαλεις νερο , μπορει να ανοιγουν με καποια δυσκολια . οποτε καποια στιγμη πρεπει να αλλαξεις και το κελυφος γιατι αμα υπαρξει μεγαλη αλλοιωσει δεν θα σου κουμπωνει σωστα το δοχειο νερου του εσπρεσο και θα εχεις προβλημα . αν δεν εχει προβλημα το εσωτερικο κελυφος σου προτεινω να μην την δουλευεις ταυτοχρονα και με τις δυο λειτουργιες της ( και εσπρεσο και γαλλικο ) για να μην υπαρχει μεγαλη θερμοκρασια εσωτερικα της μηχανης η οποια θερμοκρασια ευθυνεται για την αλλοιωση στο εσωτερικο κελυφος