PDA

Επιστροφή στο Forum : Ηλεκτροκόληση κινέζικη ARC160 ηλεκτρονικό διάγραμμα

Apostoliz
08-12-12, 16:20
Καλησπέρα σε όλους , θέλω την βοήθεια σας διότι ο ξάδερφος μου έχει μία κινέζικη ηλεκτροκόληση της οποίας έχει σκάσει ένα τρανζίστορ και δε φαίνεται πιό είναι. Θα ήθελα αν κάποιος έχει ή ξέρει που μπορώ να βρώ της εν λόγω ηλεκτροκόλησης το ηλεκτρονικό διάγραμμα ώστε να αντικαταστήσω το ελλατωματικό εξάρτημα. Παραθέτω και μία φωτό πως είναι η πλακέτα. Οποιαδήποτε βοήθεια πολύτιμη. Ευχαριστώ

35241

gep58
12-12-12, 21:31
σχέδιο δεν φαντάζομαι ότι μπορείς να βρεις κάπου... να βοηθήσουμε αλλά τα στοιχεία που δίνεις είναι ελάχιστα... αυτό που λες ότι καταστράφηκε είναι στη ψήκτρα που είναι μόνη της ή σε κάποια από εκείνες που είναι μαζί ;;;
το πιό πιθανό είναι να είναι ίδιο με τα άλλα που βρίσκονται τοποθετημένα δίπλα του και πρέπει να είναι ή κάποιο IGBT ή κάποια γρήγορη δίοδος...

Apostoliz
21-12-12, 01:27
Τελικά μετά από πολύ ψάξιμο και έχοντας το inverter στα χέρια μου, η βλάβη ήταν ότι βραχυκύκλωσε το lm7815 με αποτέλεσμα να περάσει παραπάνω τάση στο κύκλωμα και να ψήσει ένα πυκνωτή μία αντίσταση προληπτικά αλλάχτηκε μία δίοδος zener 15v και το ψημένο switch το VIPER20A. Καλη συνέχεια....