PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Πρόβλημα με Toshiba satellite L300

lakafitis
02-12-12, 21:32
Εχω το συγκεκριμένο laptop το οποίο εδω και λίγο καιρο το ανοίγω και μετα απο 5 λέπτα περίπου η και λιγότερο σβήνει μόνο του κάνοντας και ένα στιγμιαίο βραχυκύκλωμα στο τροφοδοτικό . Οταν στην συνέχεια παταω το κουμπι να ανοιξει ξανακλεινει σχεδον αμέσως η μετα απο 1 λεπτο. Επίσης την στιγμη που κλείνει ακούγεται ενα θορυβος "τακ" σαν ηχος ρελε. Τον ανοιξα και καθάρισα το ανεμιστηράκι και την ψυκτρα αλλα το πρόβλημα παραμένει οπως και με άλλο τροφοδοτικο κάνει το ίδιο.

chrisrer
02-12-12, 22:51
Αρχικα βεβαιωσου για την σωστη λειτουργια του τροφοδοτικου μετρα να δεις αν βγαζει τις σωστες τασεις V,A αν ειναι οκ μετα παμε σε αλλα....

lakafitis
02-12-12, 23:49
Το τροφοδοτικο ειναι οκ ,ετσι και αλλιως δοκιμασα και δευτερο για να ειμαι σιγουρος.

dan
03-12-12, 08:10
Καλημέρα. Έλεγξες τις θερμοκρασίες του; Το ανεμιστηράκι παίρνει τις σωστές στροφές;
Άλλαξες θερμοαγώγιμη πάστα;
Όπως το περιγράφεις, για πρόβλημα θερμοκρασίας μοιάζει.
Ο ήχος (τακ σα ρελέ) που περιγράφεις πρέπει να είναι ο σκληρός δίσκος που κλείνει και είναι λογικό.

chrisrer
03-12-12, 15:29
δεν ανεφερες φιλε μου τα συμπτωματα που κανει ο λαπτοπ αναβοσβηνει κανενα λαμπακι πρωτου τερματιση το μηχανημα? ακουγετε κανενας θορυβος και οπως λεει και ο dan κανε check ολα αυτα

lakafitis
03-12-12, 19:29
Καλημέρα. Έλεγξες τις θερμοκρασίες του; Το ανεμιστηράκι παίρνει τις σωστές στροφές;
Άλλαξες θερμοαγώγιμη πάστα;
Όπως το περιγράφεις, για πρόβλημα θερμοκρασίας μοιάζει.
Ο ήχος (τακ σα ρελέ) που περιγράφεις πρέπει να είναι ο σκληρός δίσκος που κλείνει και είναι λογικό.

Θερμοκρασίες δεν μπορώ να ελεγξω γιατι δεν εχω λειτουργικό στον σκληρο και τον δουλευω προσωρινά με live cd linux. Αλλα κάποιες φορές μου το κάνει ακόμα και μετα απο λίγα δευτερόλεπτα που θα τον ανοίξω πριν καλα καλα ζεσταθει . Το "τακ" ακούγεται απο το σημείο της μητρικής που είναι ο κοννεκτορας της μπαταρίας, δεν είναι απο τον σκληρο.

δεν ανεφερες φιλε μου τα συμπτωματα που κανει ο λαπτοπ αναβοσβηνει κανενα λαμπακι πρωτου τερματιση το μηχανημα? ακουγετε κανενας θορυβος και οπως λεει και ο dan κανε check ολα αυτα

Την στιγμη που κλεινει σβήνουν όλα τα λαμπακια και στην συνέχεια ξανανάβει μόνο το λαμπακι της τροφοδοσίας.Δηλαδή σαν να το βγάζω στιγμιαια απο την πρίζα και το ξαναβάζω. Επίσης το λαμπακι του τροφοδοτικόυ εκείνη την στιγμή κάνει ένα τρεμόπαιγμα.

makocer
03-12-12, 19:42
δοκιμασε χωρις την μπαταρια
υπαρχει πιθανοτητα να ειναι και ο κονεκτορ τροφοδοσιας στο λαπτοπ αν εχει παθει ζημια απο αγαρμπη μεταχειριση ή ατυχημα

dan
03-12-12, 21:13
Δοκίμασε με μπαταρία και τροφοδοσία, με μπαταρία μόνο και χωρίς μπαταρία, πες μας τα αποτελέσματα.

nikiras
23-04-13, 00:07
(toshiba satellite L300-1a3) τελικα τι εγινε με το προβλημα αυτο? βρεθηκε η λυση? επισκευαστηκε? αν ναι.... πες μου τι εκανες γιατι εχω το ιδιο προβλημα με σενα. ευχαριστω

lakafitis
23-04-13, 16:33
Οχι τελικα το επεστρεψα χωρις να το επισκευασω.Το προβλημα παντως μου το εκανε και με τη μπαταρια μονο.