PDA

Επιστροφή στο Forum : Ξαφνική απώλεια δύναμης/επισκευή απορροφητήρα.

kostakio
20-11-12, 21:40
Καλησπέρα σας,
ο απορροφητήρας μου ξαφνικά έχασε ολωσδιόλου τη δύναμή του. Η πρώτη και η δεύτερη σκάλα δεν γυρίζει σχεδόν καθόλου το μοτέρ και η τρίτη ίσα που δίνει δύναμη σαν την πρώτη. Αφού το κατέβασα είδα πως έχει ένα μοτέρ και το μυαλό μου πήγε στον πυκνωτή. Σκέφτομαι να τον αντικαταστήσω προληπτικά, από το ίντερνετ αφού μένω σε νησί αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς να παραγγείλω και από που.Ίδιο δεν βρήκα και ήθελα τη βοήθειά σας για να βρω κάποιον που κάνει.

Τα στοιχεία του παλιού είναι: Α/ C87 OC 2
τύπος MKP 5. Χωρητικότητα 5 uF. Μέγιστη τάση 420V. Διαθέτει τρεις ακίδες. Η δύναμη του μοτέρ είναι 330W και η ταλάντωση 50-60 Hz. Ανεβάζω και φωτό.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Κυριακίδης
20-11-12, 22:39
Ζήτα το όπως το έγραψες 5mf . και πες ότι είναι για απορροφητήρα . Αν πας σε κάποια αποθήκη ηλεκτρολογικού υλικού μπορεί να έχουν . Δυο επαφές (ακίδες ) έχει αλλά είναι συνδεδεμένα 3 καλώδια .

kostakio
21-11-12, 22:45
Ζήτα το όπως το έγραψες 5mf . και πες ότι είναι για απορροφητήρα . Αν πας σε κάποια αποθήκη ηλεκτρολογικού υλικού μπορεί να έχουν . Δυο επαφές (ακίδες ) έχει αλλά είναι συνδεδεμένα 3 καλώδια .

Ευχαριστώ πολύ! Δοκίμασα με άλλο πυκνωτη κ δυστυχώς κάνει τα ίδια...
Μάλλον πάω για μοτέρ..

gep58
22-11-12, 00:00
από τα απλά ξεκινάμε πρώτα....
η φτερωτή γυρίζει ελεύθερα αν την γυρίσεις με το χέρι ;;;;

Κυριακίδης
22-11-12, 06:37
Και μην βιαστείς να πας για αγορά μοτέρ . μπορεί να είναι και από τους διακόπτες /πλακέτα κτλ (νόμιζα ότι έχεις ελέγξει από πριν αν πηγαίνει τάση σωστή προς το μοτέρ ) . Μιας που μπορείς να βάζεις και φωτογραφίες βγάλε και μια με τους διακόπτες πλακέτα (2 όψεις) ...

kostakio
08-12-12, 18:25
Είδα και τη πλακέτα και όλα καλά...Τελικά αγόρασα μοτέρ και άλλαξα, τώρα όλα δουλεύουν κανονικά!
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας!
η γυναίκα τηγανίζει μπριζόλες κι εγώ ανοίγω μπύρες...
Στην υγειά σας!!!:thumbup: