Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Sony] Πρόβλημα σε sony KV-29LS60E ( ανοίγει-κλεινει μόνη της )
Καλησπέρα σε όλους , είχα ξανα-αναφερθεί πριν χρόνια στο πρόβλημα αλλα λόγο οτι έφυγα για σπουδές και δεν με είπαν οτι ξανα αναβόσβησε ( για περίπου 2 χρόνια δούλευε κανονικά ) δεν την άνοιξα (αφου δούλευε απο μόνη τις δεν εκανα πειράματα )
λοιπόν το πρόβλημα επανήλθε πριν απο κανα μήνα και το κάνει συνέχεια , καταρχάς οταν τρώει το σκάλωμα η οθονη μένει μαυρη(χωρις ηχο) με τρεις γραμμές οριζόντιες τερμα επανω στην οθόνη
Πατάω το κουμπί απο την τηλεόραση και ή δεν ανοίξει και εμφανίζει το πρόβλημα απο την αρχή ή ανοίγει κανονικά και σε τυχαίο χρόνο (μπορεί αμέσως ή σε 1-2 λεπτά ή σε μία ώρα ) κλείνει μόνη της και ξανα ανοίγει πάλι με την μαύρη οθόνη
σήμερα την άνοιξα μήπως και δώ κάτι καμένο ή κανα πυκνωτή φουσκωμένο αλλα δεν παρατήρησα κάτι
αν σας μπέρδεψα πείτε να βιδωσω και να βγάλω βίντεο
ορίστε και μια φωτογραφία (αν θέλετε να βγάλω κάτι ποιο συγκεκριμένο πείτε )
35156
προσπάθησανα βρώ και σχηματικό και βρήκα κάποιο data sheet που λέει οτι είναι δικό του αν βοηθάει http://www.datasheet4u.net/datasheet/K/V/-/KV-29LS60E_Sony.pdf.html
ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας
Ψάξε βασικά για ψυχρές κολλήσεις γενικά στην πλακέτα και ειδικά στο κύκλωμα vertical .
Ψάξε βασικά για ψυχρές κολλήσεις γενικά στην πλακέτα και ειδικά στο κύκλωμα vertical .
οταν λες το vertical κύκλωμα ποιο εννοείς ?
επίσης μια ερώτηση λογικής (τεχνικά δεν γνωρίζω πολλά πέρα απο τα βασικά ) . στο σχηματικό στην σελίδα 24 του datasheet έχει κάποια ρελε κτλπ του κυκλώματος του κουμπιού on-off και και του δέκτη , παίζει να έχει εκεί κάποιο πρόβλημα και να επηρεάζει εκτός απο το άνοιγμα κλείσιμο και την εικόνα που δεν εμφανίζετε ? . Ακόμα ο ήχος των ρελε ακούγετε κανονικά στο άνοιξε κλείσε οπως οταν την χειρίζομαι εγώ υπάρχει πιθανότητα να έχει πρόβλημα η πλακέτα της λαμπας ? για την εικόνα
είχε αναφερθεί κάτι για πλακετάκι μνήμης στο παλιο θέμα αν θυμάμαι καλά
Ευχαριστώ για την απάντηση
Πάνος
μα καλα βρε παιδια τι γινεται τον τελευταιο καιρο με τις 29'' καθοδικου της sony? ολες βγαλανε μαζικα προβληματα?
μα καλα βρε παιδια τι γινεται τον τελευταιο καιρο με τις 29'' καθοδικου της sony? ολες βγαλανε μαζικα προβληματα?
κοίτα την δικιά μου δεν την παρεξηγώ , είχε δείξει το πρόβλημα πριν 2 χρόνια:biggrin:
γενικά πχ στο hlektronika.gr διαβάζω απο τοτε που γράφτηκα πάρα πολλά θέματα (τόσα χρόνια ΤΕΕ ΤΕΙ δεν μαθαμε σχεδόν τίποτα απο εκει τα περισσότερα τα εμαθα απο εδώ )
και αναρωτιέμαι πόσο με την εξέλιξη τις τεχνολογίας θα μικραίνει αντι να μεγαλώσει το προσδόκιμο ζωής μιας ηλεκτρ. συσκευής .
UPDATE
λοιπόν εβγαλα για αρχή την πλακέτα του τροφοδοτικού και δεν είδα κάποια ψυχρή κόλληση η κάτι καψαλισμένο , είδα οπτικά όλους τους πυκνωτές και δεν βρήκα κάποιον εμφανή φουσκωμένο , μόνο πρέπει να είναι λίγο το τερατάκι ο μεγάλος φουσκωμένος ,Να τον αλλάξω μήπως και φταίει? πάνω γράφει είναι 470mF ce 85 βαθμούς κελσίου και 450WV και είναι τις nichicon .35157
οταν λες το vertical κύκλωμα ποιο εννοείς ? ....
Το κύκλωμα γύρω από το ολοκληρωμένο STV9379 ( IC 5400 ).
Εννοείται βέβαια ότι τσεκάρεις και τα ποδαράκια του ολοκληρωμένου για ψυχρές κολλήσεις .
Αποστόλης1
14-11-12, 22:53
UPDATE
λοιπόν εβγαλα για αρχή την πλακέτα του τροφοδοτικού και δεν είδα κάποια ψυχρή κόλληση η κάτι καψαλισμένο , είδα οπτικά όλους τους πυκνωτές και δεν βρήκα κάποιον εμφανή φουσκωμένο , μόνο πρέπει να είναι λίγο το τερατάκι ο μεγάλος φουσκωμένος ,Να τον αλλάξω μήπως και φταίει? πάνω γράφει είναι 470mF ce 85 βαθμούς κελσίου και 450WV και είναι τις nichicon .
Αν μετράς στα άκρα του <290ν άλλαχτον.
Καλημέρα φιλαράκι, άλλαξε το ολοκληρωμένο στο τροφοδοτικό MCZ30001D,κλασσική περίπτωση βλάβης στο συγκεκριμένο μοντέλο.
Καλημέρα φιλαράκι, άλλαξε το ολοκληρωμένο στο τροφοδοτικό MCZ30001D,κλασσική περίπτωση βλάβης στο συγκεκριμένο μοντέλο.
λογικά λές το MCZ3001D (ενα 0 λιγότερο ) διάβασα οτι υπάρχει αυθεντικό και μή , παίρνω όποιο βρώ ? Ρωτάω γιατί αν είναι να κατεβώ κέντρο το απόγευμα .
απο χτες που την άνοιξα δεν την αναψα καθόλου και είχα βγάλει απο το σασί το τροφ. και τώρα που πήγα να μετρήσω το πυκνωτή (που δεν μου δίνει τάση αλλα θα ξαναπροσπαθήσω) είδα οτι το led αναβοσβήνει 14 φορές (δεν αναβόσβηνε πριν )
ψάχνω να βρώ σε τι αντιστοιχεί αλλα βρίσκω μονο μέχρι 10 φορές
ευχαριστώ και πάλι
Βαγγέλη έχεις δίκιο ,στο ότι είναι μια κλασική βλάβη.
Αλλά πριν αλλάξουμε ένα ολοκληρωμένο, επειδή είναι κλασική βλάβη,θα πρέπει νομίζω πρώτα, να έχουμε τσεκάρει και όλα τα άλλα , πιο απλά, πιθανά αίτια ( ψυχρές κολλήσεις , ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές κ.λ.π. ) και να κάνουμε και κάποιες μετρήσεις.
Η γνώμη μου φιλικά.
μέτρησα των πυκνωτή και έδωσε 100 και έπεσε στα 80 μου φαίνεται λίγο φουσκωμένος απο πάνω , μέτρησα και κάμποσες φορές το αναβ/μα απο το λαμπάκι σίγουρα είναι 14
καμία ιδέα για το που μπορώ να δώ σε τι αντιστοιχεί ?
επίσης οταν ήταν δεμένη όλη απλά αναβόσβηνε συνέχεια η τηλεόραση τώρα πάει να ανάψει (ακούς το ρελέ) και μετά μόνο το led αναβ/νει
ευχαριστώ και πάλι παιδιά για την βοήθεια και το χρόνο σας
Πάνος
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
15-11-12, 14:29
το σασί είναι το ΑΕ6Β και η βλάβη είναι στο μικρό το πλακετάκι M BOARD πρέπει να έχει ψυχρή εάν είσαι τυχερός
14blinks=m board
το σασί είναι το ΑΕ6Β και η βλάβη είναι στο μικρό το πλακετάκι M BOARD πρέπει να έχει ψυχρή εάν είσαι τυχερός
14blinks=m board
το έβγαλα και το ζέστανα με το πιστολάκι μαλλιών για αρχή αλλα τίποτα τα ίδια , μέτρησα ξανα τον μεγάλο πυκνωτή
του τροφ. που με φαίνεται λίγο φουσκομένος και μου δίνει μέχρι 100 περίπου volt , περιμένω ένας φίλος να μου δώσει ένα αλλο πολύμετρο να ξαναμετρήσω .
να δοκιμάσω και με πιστόλι θερμού αέρα ? (είπα να αρχίσω μαλακά με τον μαλλιών και να το αφήσω σαν δεύτερη επιλογή:biggrin: )
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
15-11-12, 20:12
Παναγιώτη συγνώμη αλλά αυτά με τα πιστολάκια εμένα δεν με βρίσκουν σύμφωνο δεν μπορείς να κολήσεις με το πιστόλι μαλλιών νομίζω ότι σε κατεύθηνα ακριβώς στην βλάβη
δεν μπορώ να καταλάβω τι ψάχνεις;
Παναγιώτη συγνώμη αλλά αυτά με τα πιστολάκια εμένα δεν με βρίσκουν σύμφωνο δεν μπορείς να κολήσεις με το πιστόλι μαλλιών νομίζω ότι σε κατεύθηνα ακριβώς στην βλάβη
δεν μπορώ να καταλάβω τι ψάχνεις;
μην με παρεξηγηθείς προσπάθησα να δώ μήπως και διορθωθεί το πρόβλημα βάση γνώσεων που έχω απο σε πρόβλημα ψυχρής κόλλησης σε πλακέτα Laptop, απο εκει και πέρα είμαι σε αναζήτηση τις πλακέτας , αν έχεις υπόψιν που να απευθυνθώ για το ανταλλακτικό (και μία ενδεικτική τιμή ) θα σου ήμουν υπόχρεος (αύριο θα επικοιν. και με τι sony φυσικά)
ευχαριστώ και πάλι
m.tournakis
16-11-12, 09:06
Φίλε Παναγιωτη καλημέρα και από ΄μενα. Την σωστή απάντηση σου την έδωσε ο κος Νίκος. Με πολυ προσοχή πέρασε με το κολητήρι όλα τα ποδαράκια των IC της M BOARD καθως και ολα τα τρυπαλάκια και οσα δεν έχουν κοληση.Χρειάζεσαι πολύ λεπτή μύτη, flux υγρό, λεπτή κόληση και υπομονή.
Καλή τύχη.
Φίλε Παναγιωτη καλημέρα και από ΄μενα. Την σωστή απάντηση σου την έδωσε ο κος Νίκος. Με πολυ προσοχή πέρασε με το κολητήρι όλα τα ποδαράκια των IC της M BOARD καθως και ολα τα τρυπαλάκια και οσα δεν έχουν κοληση.Χρειάζεσαι πολύ λεπτή μύτη, flux υγρό, λεπτή κόληση και υπομονή.
Καλή τύχη.
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια , ενημερώθηκα οτι το ανταλλακτικό υπάρχει μόνο σε μεταχ. (60Ε+) αρα προχωράω στο πειραματισμό αφού πρώτα πάρω flux και ότι βγεί (δεν έχω κάτι να χάσω)
και πάλι ευχαριστώ
Παρε τηλεφωνο Γκαγκα και ρωτησε για πλκακετα.