PDA

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Άλλο] ευρεση απωλειων

brasidas12
10-09-12, 23:13
καλησπερα παιδια.με ποιον τροπο μπορουμε να βρουμε απο που υπαρχει απωλεια φρεον απο το συστημα χωρις την χρηση μηχανηματος ανιχνευσης;;;;;φανταζομαι πως εκει που θα υπαρχει διαρροη θα εχει κ λαδι απο το φρεον.καμια αλλη λυση;;;

aris285
11-09-12, 14:16
με το ματι για λαδια οπως ειπες αλιως βαλε σε μια ψεκαστηρα σαπουνονερο και ψεκαζε το κυκλωμα. αν δεις μπουρμπουλιθρες εχει διαροη σε αυτο το σημειο.

brasidas12
11-09-12, 23:09
σημερα εψαξα κ βρηκα την διαροη που ειχε το μηχανημα.στην αρχη εψαξα να δω που εχει λαδι κ μετα με σαπουνονερο ξεκασα κ ειδα πως χανει απο μια κολληση πανω στον κομπρεσορα.η απορια μου τωρα ειναι αν κανει η κολληση της φωτο.την ειχα για χαλκοσωληνα νερου αλλα δεν ξερω αν κανει για πιεσεις κλιματισμου.στο σαιτ βεβαια γραφει πως κανει ΚΑΙ για κλιματισμο αλλα θελω κ την γνωμη σας.να βαλω κ την αλιφη καθαρισμου πριν;;; http://img59.imageshack.us/img59/4084/77770185.png (http://imageshack.us/photo/my-images/59/77770185.png/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

aris285
12-09-12, 09:20
πρωτα απ'ολα πρεπει να αδειασεις το φρεον απο μεσα.
και μετα να κολησεις με χαλκοκωληση και καμινέτο ΜΑΡ GAS.
αυτη η κοληση της φοτο δεν κανει.
τι διαμετρο εχει η σωληνα που χανει?

brasidas12
12-09-12, 19:08
προσπαθησα σημερα να την κολησω αλλα τζιφος.με μαπ γκαζ κ χαλκοκωληση που αγορασα δεν επιανε με τιποτα πανω.ρωτησα φιλο ψυκτικο κ μου ειπε πως με οξυγονο μονο θα κοληση γιατι η χαλκοκοληση θελει υψυλη θερμοκρασια για να λιωσει.

DIATHERM
12-09-12, 19:41
Κολαει και με MAP GAS η κολιση απλως θελεις σκληρη κοληση η οποια ειναι σε ραβδο (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΟΤΟ!!!)...
βεβαια δεν λιωνει ευκολα θα χρειαστουν καποια λεπτα γιατι ειναι σκληρη κοληση....
μετα θα αφαιρεσεις το φρεον που ειναι μεσα στους σωληνες για να μπορεσεις να κολησεις....επισεις καλο καθαρισμα τον χαλκοσωληνον στο μερος που
θα κολησεις ...

Κυριακίδης
12-09-12, 22:05
προσπαθησα σημερα να την κολησω αλλα τζιφος.με μαπ γκαζ κ χαλκοκωληση που αγορασα δεν επιανε με τιποτα πανω.ρωτησα φιλο ψυκτικο κ μου ειπε πως με οξυγονο μονο θα κοληση γιατι η χαλκοκοληση θελει υψυλη θερμοκρασια για να λιωσει.

Όχι μόνο θέλει οξυγόνα και την ειδική ασημοκόλληση (πλακέ) , για αυτήν την δουλειά , αλλά και η φλόγα (οξυγονοκόλλησης ) πρέπει να έχει και το ανάλογο μπεκ , ευρείας φλόγας ώστε η "φωτιά" να "καίει" σχεδόν όλην την περιφέρεια της σωλήνας όπου θέλεις να κολλήσεις.

Να το "προθερμάνεις" επίσης ευρεία μετακινώντας την φλόγα δεξιά αριστερά ... και εφόσον αντιληφθείς ότι είσαι στην "ιδανική θερμοκρασία" λιωσίματος της βέργας της ασημοκόλλησης πάνω στον χαλκοσωλήνα , ξεκινάς από το επάνω μέρος να κολλάς (κορυφή της όποιας κόλλησης γιατί αυτή "τρέχει" και "στάζει" προς τα κάτω ) , και στο σημείο και την στιγμή που "τρέχει" η κόλληση και "απλώνει" , το μόνο που κάνεις από εκεί και πέρα είναι να "βολτάρεις" γύρω γύρω από την κόλληση την φλόγα , ώστε να διορθώσεις τυχόν ατέλειες στο "άπλωμα της κόλλησης".

Για αρχή μερικές δοκιμές "εκτός" με άλλα κομμάτια χαλκοσωλήνας , προετοιμασμένα και (κουρμπαρισμένα? ) , θα σε βοηθούσαν να καταλάβεις πως πρέπει να γίνεται σωστά μια τέτοια κόλληση. Έτσι ώστε την επόμενη και επίσημη φορά να μην κάνεις τυχόν στραπατσάδες

aris285
13-09-12, 09:26
Ξαναρωταω τι διαμετρο εχει η σωληνα? Αν ειναι πανω απο 1/2 ιντζα θελει οξυγωνο.

brasidas12
13-09-12, 17:44
ειναι 1/2 ιντζα η σωληνα.αυριο θα το παω σε εναν φιλο με οξυγονο κ θα κανει την δουλεια ;)

konman
14-09-12, 01:04
Αν το mapp gas ειναι καλο κολλαει και πολυ πιο χοντρη σωληνα απο 1/2.
Δειτε ενα mapp gas που φτανει Θερμοκρασία φλόγας 1660 oC (http://www.ggv.gr/iioaiia-aaanea-ooaeieecoc-eic/mappgas-mapp-gas-propanio-flogistro-.html)

DIATHERM
14-09-12, 16:46
Εγω εχω κολησει και σωληνα μεχρι 3/4'' με MAP GAS απλα χρειαστικε περισσοτερος χρονος για να πυρωσει η σωληνα ωστε να μπορεσω να κολησω...
τωρα για μισι ιντσα σωληνα δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο το οξυγωνο...
αλλα αφου θα πας να στο κολησουν τοτε μια χαρα !!

aris285
17-09-12, 10:51
Ανδρεα και εγω εχω κωλησει και 7/8 με 2 καμινετα αλλα αν ειναι χειμωνας ειναι δυσκολα τα πργματα.
επισης αν ειναι στο κομπρεσερ που ειναι ολλο σηδερο και αποροφα ολη την θερμοτητα παλι ειναι δυκολα τα πραγματα.

DIATHERM
17-09-12, 15:37
καλα ατο κομπρεσερ ειναι απελπισια χωρις οξυγωνο.....
θες μια μπουκαλα μαπ γκας για να κολησει.... και παλυ δεν κολαει καλα...
ελπιζω ο φυλος με την διαρροη να ξεμπερδεψε....