Επιστροφή στο Forum : [Ραδιοενισχυτής] Πρόβλημα με το αριστερό κανάλη σε ενα JVC ax-22BK
Γεια σας.Εχω τον συγκεκριμένο ενισχητη ο οποίος ειναι στερεοφωνικός τετρακάναλος.Ολο το αριστερο κανάλη δεν παιζει.Μπροστα εχει 2 διακόπτες που επιλεγεις να παιζουν 2 ή 4 ηχεια.και τα 2 δεξιά ηχεια παιζουν τα αριστερα δεν παιζουν. Μεσα φοράει τον τελικο ενισχυτη (STK4191 II). Αλλαξα τους 2 μεγάλους πυκνωτές μήπως και αλλά τιποτα. Μπορει κάποιος να βοηθήσει???
3469834699
Για το πρόβλημα που λες ,δεν φταίνε οι δύο μεγάλοι πυκνωτές.Κάποιος μικρός ηλεκτρολυτικός μπορεί και να φταίει ( άλλαξε προληπτικά τους τρείς μικρούς ηλεκτρολυτικούς, που είναι μπροστά από το ολοκληρωμένο ),αλλά μπορεί ακόμα να φταίει και το ίδιο το ολοκληρωμένο ή και ο ρελές εξόδου ή ακόμα να έχεις πρόβλημα σε προηγούμενες βαθμίδες π.χ. προενίσχυση,tone control ,επιλογέα εισόδων κ.λ.π..Παλμογράφο έχεις;
Τον ρελε, του καθαρισα τις επαφες, δεν ξερω αν προσεξες που ηταν ανοιχτος χωρις το καπακι και επισης τις τσεκαρα με το πολυμετρο κατα ποσο εκαναν επαφη. Θα δοκιμασω να αλλαξω τους τρεις πυκνωτες που λες. Σε περιπτωση που εχει προβλημα το ολοκληρωμενο υπάρχει τροπος να μετρηθει? Παλμογράφο δεν έχω.
Το ολοκληρωμένο δεν μπορείς να το μετρήσεις.Μόνο με παλμογράφο μπορείς να δείς τα σήματα εισόδου-εξόδου του ολοκληρωμένου και με πολύμετρο να μετρήσεις τις τάσεις στα ποδαράκια του. Είδα πιο προσεκτικά την φωτογραφία και τελικά νομίζω έχει 4 πυκνωτές μπροστά από το ολοκληρωμένο ( ο ένας είναι κάτω από το πλακέ καλώδιο και δεν φαίνεται καλά ).
Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο.Το πρόβλημα το κάνει σε όλες τις εισόδους ( tape,radio,aux,phono );
Φαντάζομαι ότι τα ηχεία που είναι συνδεδεμένα στο κανάλι που δεν παίζει,λειτουργούν κανονικά.Τα έχεις ελέγξει;
BESTCHRISS
20-07-12, 20:25
Γεια σας.Εχω τον συγκεκριμένο ενισχητη ο οποίος ειναι στερεοφωνικός τετρακάναλος.Ολο το αριστερο κανάλη δεν παιζει.Μπροστα εχει 2 διακόπτες που επιλεγεις να παιζουν 2 ή 4 ηχεια.και τα 2 δεξιά ηχεια παιζουν τα αριστερα δεν παιζουν. Μεσα φοράει τον τελικο ενισχυτη (STK4191 II). Αλλαξα τους 2 μεγάλους πυκνωτές μήπως και αλλά τιποτα. Μπορει κάποιος να βοηθήσει???
3469834699
χωρις να θελω να σε στεναχωρισω μαλλον εχεις εκαψες το STK4191
φιλικα
Σημερα ξεκήνησα να αλλαξω τους πυκνωτες μπροστα στο ολοκληρωμενο αλλα σταματησα την δουλεια λιγο πριν την ολοκληρωσω.
Αυριο με το καλο θα τελειωσω την αντικατάσταση των πυκνωτων και οτι γινει.Κοιτα οσο αναφορα τις εισόδους επειδη κάποια στιγμη παρουσίασε πρόβλημα με τους διακοπτες και ειχα διακοπες στην μουσικη διάλεξα μια είσοδο και έκανα με καλάι εσωτερικα τον διακοπτη για να μην έχω τετοια προβληματα. Ουτος η αλλος ειχα μια είσοδο στον ενισχυτη. Επαιζε κανονικά χωρίς προβληματα.Τωρα για να δω αν το κάνει και στις αλλες εισόδους πρεπει να ξεκολλησω τον διακοπτη και ξανα απ'την αρχη. Ξερετε περιπου τιμες για το ολοκληρωμενο???
http://www.markidis.gr/advanced_search_result.php?keywords=STK4191&x=56&y=12&categories_id=&inc_subcat=1&manufacturers_id=&pfrom=&pto=&dfrom=&dto=
Τιμή: 17.25€
http://www.markidis.gr/advanced_search_result.php?keywords=STK4191&x=56&y=12&categories_id=&inc_subcat=1&manufacturers_id=&pfrom=&pto=&dfrom=&dto=
Τιμή: 17.25€
Εκανα μια ερευνα αγορας στο web και το βρηκα με 6 δολαρια και κατι, με free shipping. Ας το κρατησει αυτος ο Μαρκήδης.
Άλλαξα ολους τους πυκνωτες σημερα αλλα παλι τιποτα. Μαλλον παω για τον τελικο.
μετα 6 ευρω παιζει να ειναι και μαιμου προσοχη
στο καναλι που δεν παιζει αν βαλεις πολυμετρο στην εξοδο τι βλεπεις ; o ρελες λειτουργει η μενει κλειστος ;