PDA

Επιστροφή στο Forum : [ΡάδιοCD Αυτοκινήτου] Πρόβλημα με εργοστασιακό radio cd Blaupunkt



npfirst
25-06-12, 17:13
Καλησπέρα σε όλους.

Έχω ενα αυτοκίνητο μάρκας Lancia, στο οποίο είναι τοποθετημένο ένα εργοστασιακό radio cd της Blaupunkt. Ενώ το είχα αφαιρέσει απο την θέση του για καθαρισμό, όταν το τοποθέτησα ξανά εμφάνισε πρόβλημα με το backlight στο display, και συγκεκριμένα έχει πολύ χαμηλό φωτισμό. Σημειωτέων, ο φωτισμός του radio cd και του display στο ταμπλό dimmάρονται απο διακόπτη στο ταμπλό. Μεταβάλλοντας τις τιμές στο dimmer ενώ το display στο ταμπλό ρυθμίζεται, στο radio cd παραμένει χαμηλός. Μοιάζει σαν έχει ρυθμιστεί απο το dimmer στην χαμηλότερη ένταση. Έχετε καμμία ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Νίκος

UNICARS
26-06-12, 14:32
φιλε νικο αν μπορεσεις ανεβασε φωτο του ραδιου.....κανε ενα καλο ελεγχο μηπως στην επανατοποθετηση σου εφυγε το καλωδιο του dim απο τη θεση του....

npfirst
02-07-12, 23:30
Με συγχωρείτε για την αργοπορημένη απάντηση. Είναι λίγο δύσκολο να βάλω φώτο του radio cd. Εννοείς φωτο με λυμένη την πρόσοψη?

Νίκος

UNICARS
03-07-12, 08:31
οχι μια φωτο απο μπρος και πισω αν γινετε να δουμε ποιο r-cd ειναι.....βεβαια υπαρχει και το σεναριο που μου χει τυχει πολλες φορες,αφου το βγαλες στη διαρκεια του καθαρισμου με τους κραδασμους να καηκαν μερικα λαμπακια αφου ειχαν φθαρει λογω ηλικιας...νηματα ειναι..... εκοψαν.....

p270
03-07-12, 19:41
του ποτε ειναι το αυτοκινητο ; για να ξερουμε περιπου τι εβαζαν τοτε

npfirst
21-05-13, 15:11
Ζητώντας μια τεράστια συγνώμη, που δεν απήντησα σε κανέναν για τόσο καιρό, επανέρχομαι στο θέμα (μιάς και μπορώ πλέον....), και ελπίζω να με βοηθήσετε όσοι μπορείτε.
Το ράδιο cd είναι αυτό:
https://boschelectronicservice.eu/uk/special-price-offers/lancia-car-radio-848-cd_7645304316
Μετά απο την ευκαιρία που μου δόθηκε να ασχοληθώ ξανά, διαπίστωσα, ότι αν χαμηλώσω απο τον dimmer της κονσόλας τον φωτισμό του ταμπλό, τότε αυξάνεται και ο φωτισμός του radio cd. Κάτι σαν ανάποδη λειτουργία, μόνο που δεν φτάνει στα επίπεδα έντασης πρίν το πρόβλημα. Το αφαίρεσα απο το αυτοκίνητο, και το τροφοδότησα με εξωτερικό τροφοδοτικό όπου είδα ότι ο φωτισμός παραμένει χαμηλός. Επίσης το άνοιξα, αλλά δεν βρήκα κάποιο προβληματικό εξάρτημα οπτικά τουλάχιστον.
Επίσης να αναφέρω κάτι που παρατήρησα. Πατώντας το power on, στιγμιαία (χιλιοστά του δευτερολέπτου), φωτίζει κανονικά, και στην συνέχεια πέφτει πάλι.
Έχετε κάποια ιδέα?

Ευχαριστώ
Νίκος