Επιστροφή στο Forum : Pilips Drive-δεν διαβάζει δίσκους
Papas00zas
15-06-12, 02:20
Σήμερα πήρα ένα drive της Philips για υπολογιστή να δω τι έχει και δε διαβάζει δίσκους.
Το έβαλα στον δικό μου και είδα τα εξής: Μόλις τον πατήσω να ξεκινήσει, το drive ψάχνει για δίσκο, αλλά ακόμη κι αν έχει μέσα, ανάβει για λίγο το λαμπάκι μπροστά και μετά μένει έτσι.
Το άνοιξα και είδα ότι η κεφαλή μετακινείται μπρος-πίσω, αλλά ως εκεί-μετά σταματάει.
Ο καθηγητής που μου το έδωσε, μου είπε ότι διάβαζε κάποιους δίσκους, όχι όμως όλους.
Αυτό μέχρι προχθές, οπότε πήρε να το καθαρίσει-καλυτερα να μη το έκανε-μαντέψτε τι έβαλε.
Τωα δε διαβάζει καθόλου και μάλλον θα θέλει κεφαλή. Πριν προχωρήσω εκεί όμως, θα ήθελα να δω αν σώνεται. Το μοντέλο είναι philips dvd 8631 και με έκανε εντύπωση ότι ήταν ελάχιστα δουλεμένο.
Ο ισχυρισμός ήταν ότι χάλασε ύστερα από ιό-αλλά ιό που;στο firmware; δν νομίζω να υπάρχει τέτοιος ιός.
Τα φώτα σας παρακαλώ γτ δεν ξέρω τι γίνεται-πολύ σπαζοκεφαλιά αυτό το drive.....
Γιώργος Φυσικός
15-06-12, 04:24
Πρώτα πρώτα, μην τυχόν έχει σκόνη ο φακός πάνω. Ή έχει γρατζουνιστεί ξέρω γω... μάλλον θα το έχεις ελέγξει ήδη αυτό, οπότε πάμε παρακάτω.
έχουν μια παπαρίτσα που ρυθμίζει την ένταση της δέσμης. όχι την εστίαση, αυτό το κάνει μόνο του. νομίζω. ΙΣΩΣ τη γλυτώσεις κουνόντας κατά 1/16 στροφής τη βιδούλα αυτή. ΜΙΑ ΦΟΡΑ που το έκανα σε ένα φορητό philips (http://4.static-hood.de/img1/full/2840/28404304.jpg) (σύμπτωση; ) δούλεψε...
Papas00zas
15-06-12, 13:18
Σκόνη τώρα και να είχε, το καθάρισε ο ίδιος-αλλά με το χειρότερο τρόπο απ'ότι άκουσα.
Πού βρίσκεται αυτή η βίδα;
Γιώργος Φυσικός
15-06-12, 13:54
αμα έγδαρε ή κούνησε βίαια την κεφαλή, κλαφ'το...
πολύ κοντά στον φακό.
vasilimertzani
15-06-12, 14:02
αν θελει κεφαλη δεν αξιζει κατι τετοιο?
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Optical-Disc-Drives/LG-DVD-RW-GS22NS50-Sata-Black-Bulk-GS22NS50.htm
Papas00zas
15-06-12, 14:04
αμα έγδαρε ή κούνησε βίαια την κεφαλή, κλαφ'το...
πολύ κοντά στον φακό.
Όχι, την καθάρισε με οινόπνευμα.
Γιώργος Φυσικός
15-06-12, 14:09
και το πρόβλημα ποιό είναι; δεν πειράζει το οινόπνευμα
Papas00zas
15-06-12, 15:05
Ούτε αν εχει γαλαζόπετρα μέσα;
Γιώργος Φυσικός
15-06-12, 15:12
οινόπνευμα έβαλε ή βιτριόλη;
Papas00zas
15-06-12, 15:20
αν θελει κεφαλη δεν αξιζει κατι τετοιο?
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Optical-Disc-Drives/LG-DVD-RW-GS22NS50-Sata-Black-Bulk-GS22NS50.htm
Αυτό που μου δείχνεις ειναι sata-εγώ έχω ide, αλλά έλα τώρα να του εξηγήσεις τι γίνεται.
Papas00zas
15-06-12, 15:23
οινόπνευμα έβαλε ή βιτριόλη;
Οινονευμα-από το μπλε όμως. Έβαλε πολύ λίγο και πέρσε την κεφαλή. Αν υπάρχει τώρα κάποιος τρόπος να φύγει τυχόν καταλοιπό του δν ξέρω-όμως από μια αναζήτηση είδα ότι μάλλον το χάλασε τελίως.
γιατί το μπλέ οινόπνευμα εχει γαλαζόπετρα μέσα? δεν νομίζω....μια χρωστική ειναι που μάλιστα αν αφήσεις στον ηλιο μπλε οινοπνευμα θα καθαρίσει....
Ε όχι και χειρότερος τρόπος. Κι εγώ με οινόπνευμα το καθαρίζω.
Πάρε καινούριο. Δεν αξίζει να ασχοληθείς, είναι πολύ φτηνα πλέον. Είναι 8+ χρονών μοντέλο... Μην περιμένεις να το σώσεις.
Κι εγώ ήθελα να σώσω ένα plextor 708 που το είχα πάρει το 2003 150€ αλλά δεν γίνεται τίποτα με τον καθαρισμό.
Papas00zas
15-06-12, 16:18
Ε όχι και χειρότερος τρόπος. Κι εγώ με οινόπνευμα το καθαρίζω.
Πάρε καινούριο. Δεν αξίζει να ασχοληθείς, είναι πολύ φτηνα πλέον. Είναι 8+ χρονών μοντέλο... Μην περιμένεις να το σώσεις.
Κι εγώ ήθελα να σώσω ένα plextor 708 που το είχα πάρει το 2003 150€ αλλά δεν γίνεται τίποτα με τον καθαρισμό.
Να μου πεις τότε σε παρακαλώ τι σκ... έχει πάθει και δε δουλεύει.
Όσο για το plextor να χαλάσει, μου φαίνεται λίγο παράξενο-αυτά είναι από τα καλύτερα-αν όχι τα καλύτερα-που κυκλοφορούν στην αγορά. Εσένα το δικό σου τι είχε;
Να μου πεις τότε σε παρακαλώ τι σκ... έχει πάθεικαι δ δουλεύει.
Όσο για το plextor να χαλάσει, μου φαίνεται λίγο παράξενο-αυτά είναι από τα καλύτερα-αν όχι τα καλύτερα-που κυκλοφορούν στην αγορά. Εσένα το δικό σου τι είχε;
Άρχισε να δυσκολεύεται και στο τέλος δεν διάβαζε τίποτα. Το άνοιξα, το φύσηξα, το καθάρισα με αποινισμένο νερό, τίποτα, έβαλα και οινόπνευμα μπας και έχει θαμπώσει απο τσιγάρα κτλ, και πάλι τίποτα.
Είναι 9 χρονών. Πόσο ακόμα να ζήσει η κεφαλή?
Πλέον με 15€ παίρνεις καινούριο.
Papas00zas
15-06-12, 17:26
Είναι 9 χρονών. Πόσο ακόμα να ζήσει η κεφαλή?
Πλέον με 15€ παίρνεις καινούριο.
Ναι, αυτό το ξέρω, αλλά πώς θα χαλάσει αφου δν έχει δουλέψει πολύ; Κι εγω έχω ένα plextor 10ετίας, αλλά δεν μου έχει χαλάσει, το δουλεύω περιστασιακα γτ γράφει cd πολύ καλύτερα από άλλα.
Ναι, αυτό το ξέρω, αλλά πώς θα χαλάσει αφου δν έχει δουλέψει πολύ; Κι εγω έχω ένα plextor 10ετίας, αλλά δεν μου έχει χαλάσει, το δουλεύω περιστασιακα γτ γράφει cd πολύ καλύτερα από άλλα.
Αυτό δεν το ξέρω. Ούτε εγώ το δούλευα πολύ αλλά χάλασε. Χρησιμοποιούσα τα φτηνά/απλά και μόνο για βαρβάτες δουλειές έβαζα το Plextor.
Γιώργος Φυσικός
15-06-12, 18:17
έχω ενα lg dvd rewriter sata το θες; στο δίνω 5 ευρά... απλά πλήρωσέ μου και τα μεταφορικά, εγώ dvd δεν χρησιμοποιώ πια, το έχω ξηλώσει από το μηχάνημά μου ένα μήνα αφ'ότου το αγόρασα το 2008
μήπως 5 ευρά είναι λίγα;
Papas00zas
16-06-12, 00:33
Αυτό δεν το ξέρω. Ούτε εγώ το δούλευα πολύ αλλά χάλασε. Χρησιμοποιούσα τα φτηνά/απλά και μόνο για βαρβάτες δουλειές έβαζα το Plextor.
Παραδόξως κι εγώ το έχω για τα δύσκολα.
Papas00zas
16-06-12, 17:37
έχω ενα lg dvd rewriter sata το θες; στο δίνω 5 ευρά... απλά πλήρωσέ μου και τα μεταφορικά, εγώ dvd δεν χρησιμοποιώ πια, το έχω ξηλώσει από το μηχάνημά μου ένα μήνα αφ'ότου το αγόρασα το 2008
μήπως 5 ευρά είναι λίγα;
Όχι, αλλά δεν θα το δεχτεί-η μητρική έχει μόνο ide υποδοχές. Ποιο μοντέλο είναι;
angel_grig
16-06-12, 17:47
Mε ενα τετοιο βαζεις sata σε ide http://www.ebay.com/itm/2-IN-1-IDE-TO-SATA-SATA-TO-IDE-CONVERTER-ADAPTER-SUPPORT-ATA-100-133-NEW-/190685193957?pt=US_Drive_Cables_dapters&hash=item2c65b926e5#ht_1447wt_698