PDA

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Fujitsu] προβλημα με αιρκοντισιον ειναι νεκρο

MADAS
09-06-12, 11:41
καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ για τη φιλοξενία
προσπάθησα να ανοίξω τα αιρκοντισιον fujitsu general 9000btu αλλά είναι νεκρά
ούτε από τα τηλεκοντρόλ ούτε από την εσωτερική μονάδα
σημειώστε ότι είχε γίνει ένα πρωί μία μεγάλη υπέρταση στα 380volt
αλλά και πτώση στα 25volt, τα μηχανήματα δεν λειτουργούσαν αλλά
ήταν στο ρεύμα?
έχουμε κάποια λύση?

konman
09-06-12, 16:46
Αν εκανε υπερταση θα εχει καψει την πλακετα.

Κυριακίδης
10-06-12, 08:15
Κατά φωνή!! το ίδιο έπαθα και εγώ ! σε air condition Buderus 9000btu ...που επίσης και εγώ δεν το είχα σε λειτουργία όλο τον χειμώνα . αλλά το είχα στο ρεύμα.
προχθές πήγα να το βάλω μπροστά .... το σύστημα από το τηλεχειριστήριο είχε ο εξής για να πάρει μπροστά .

Έπρεπε να πατήσω 1 φορά πρώτα το ΟΝ στο κουμπί του τηλεχειριστήριου για να ενεργοποιηθεί το τηλεχειριστήριο και να ανάψει το καντράν σε αυτό . Και με το 2ο ξαναπάτημα στο ΟΝ να ξεκινήσει το Αιρκοντίσιον. Δυστυχώς με το 2ο πάτημα αντί να πάρει μπροστά η μονάδα .. νεκρώνει το τηλεχειριστήριο !! Ενώ το "νέκρωμα" έπρεπε να γίνει με το 3ο πάτημα του ΟΝ και εφόσον δουλεύει η μονάδα.

Του άλλαξα μπαταρίες ... και πάλι το ίδιο . Άνοιξα την εσωτερική μονάδα να φτάσω στην πλακέτα για να δω μια ασφάλεια που έχει μέσα (γυαλάκι) μήπως κάηκε και δεν λειτουργεί ο δέκτης .. αλλά ήταν καλή . είδα και τα υπόλοιπα μέρη όλα δείχνουν εντάξει ... μόνο ύποπτο βρίσκω έναν μετασχηματιστή που έχει η πλακέτα (σαν να μου μυρίζει λίγο ) . αλλά μπορεί και να μου φαίνεται.

Αυτό που με προβληματίζει είναι αν το πρόβλημα είναι στο τηλεχειριστήριο μόνο , ή στον δέκτη της πλακέτας? Το τηλεχειριστήριο το τεστάρισα βάζοντας το κινητό σε λειτουργία (εγγραφής βίντεο) μπροστά από το "μάτι" του τηλεχειριστήριου και φαίνεται να εκπέμπει σήμα .

duomax03
10-06-12, 10:30
για κοίτα μήπως έχει κάψει την ασφάλεια στην πλακέτα για αρχή