Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Βοηθεια για επισκευη-αλλαγη θηλυκου τροφοδοσιας LAPTOP

calamus
15-05-12, 14:37
Χαιρετω την ωραια σας παρεα!
Μια βοηθεια ρε παιδια για να αλλαξω το θηλυκο πλακετας σε ενα παλιο λατοπ...
Λοιπον, ανταλλακτικο δεν παιζει, λεφτα για επισκευη δεν παιζουν αρα
το κανω μονος μου.
Το θηλυκο εχει χαλασει απο το βαλε βγαλε, στο εμποριο βρηκα του ιδιου τυπου
αλλα δεν ταιριαζει το μεγεθος.... αρα η λυση ειναι μια, να τραβηξω καλωδιακι που
θα κρεμεται εκτος laptop :001_tongue: και εκει να συνδεσω ενα θηλυκο προεκτασης οπου εκει πλεον θα κουμπωνει
το αρσενικο της τροφοδοσιας... αλλα υπαρχει ενα προβλημα, δεν ξερω απο ποιες επαφες
του θηλυκου πανω στη μητρικη να τραβηξω αυτα τα καλωδια, δεν ξερω δηλαδη που ειναι τα + καΙ -...
Επισυναπτω δυο φωτογραφιες, η μια δειχνει το θηλυκο πανω στην πλακετα και η δευτερη
τις αριθμημενες επαφες του απο την κατω πλευρα της πλακετας.
Μπορει καποιος να μου πει απο που θα τραβηξω δυο καλωδιακια (+ & -) ωστε να συνδεσω
το θηλυκο προεκτασης;
Ευχαριστω προκαταβολικα!

bchris
15-05-12, 15:30
Εγω θα ελεγα οτι το "1" στην φωτο ειναι το "+" και τα "2,3,4,5,6" ειναι το "-"

NIKTRALYS
15-05-12, 15:40
Βρες τον κοντινοτερο στο βυσμα ηλεκτρολυτικο και μετρα με το τζιτζικι απο το πλην του πυκνωτη να δεις που ειναι στο βυσμα.Μετα για σιγουρια καντο και στο συν.

calamus
15-05-12, 15:44
Ευχαριστω για την απαντηση φιλε, κι εγω με μια πρωτη ματια αυτο νομιζω.
Ωστοσο με μπερδευει το οτι το βυσμα αυτο ειναι συγχρονως και διακοπτης...
Αν τα συνδεσω ετσι και παιξει λαθος τι γινεται, καιγεται το λαπτοπ;

calamus
15-05-12, 15:50
Βρες τον κοντινοτερο στο βυσμα ηλεκτρολυτικο και μετρα με το τζιτζικι απο το πλην του πυκνωτη να δεις που ειναι στο βυσμα.Μετα για σιγουρια καντο και στο συν.
Ευχαριστω κι εσενα φιλε αλλα δεν υπαρχει εκει κοντα πυκνωτης και επισης δεν εχω και δεν ξερω να χρησιμοποιω
πολυμετρο.

maouna
15-05-12, 15:52
βάλε και φωτό απο την πάνω πλευρά του DC jack

calamus
15-05-12, 16:05
βάλε και φωτό απο την πάνω πλευρά του DC jack
Ελα φιλε μου βαζω δυο3311333114
Το βυσματακι ειναι το τριτο απο πανω αριστερα

maouna
15-05-12, 16:33
Οπως στα ειπε και ενας φίλος παραπάνω ,το 1 είναι το + και τα υπολοιπα το - .

calamus
15-05-12, 16:36
Οπως στα ειπε και ενας φίλος παραπάνω ,το 1 είναι το + και τα υπολοιπα το - .
Χιλια αευχαριστω για την απαντηση και για τον χρονο σου φιλε, να το κανω αφοβα, ετσι;
Δεν με ενδιαφερει το να μη δουλεψει, με ενδιαφερει να μην καει!

EDIT Πρεπει να ξεκολλησω και να πεταξω το παλιο βυσμα η δεν τρεχει τιποτα να το αφησω επανω;

lepouras
15-05-12, 17:13
δεν ξανα περνάς μια με το κολλητήρι το 1 και το 2 μήπως έχουν ξεκολλήσει από το ζόρι?

Thansavv
15-05-12, 17:27
Εγώ νομίζω ότι δεν είναι καλή ιδέα να βάλεις καλωδιάκια κλπ. Και οπτικά και πρακτικά δεν θα είναι ότι καλύτερο. Το κόστος δε θα είναι μεγάλο για την αγορά του σωστού jack. Αν θέλεις πες και το μοντέλο του φορητού. Ίσως κάποιος να έχει να σου δώσει.

calamus
15-05-12, 18:10
Ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου, το laptop πρεπει να δουλεψει και δεν υπαρχει θεμα καλαισθησιας, ετσι κι αλλιως
μονο στο σπιτι και με ρευμα δουλευει, η μπαταρια ειναι τελειωμενη!

pantelisyzfr1
15-05-12, 20:06
αυτο (http://www.ebay.com/itm/DC-Power-Jack-Acer-Travelmate-2480-Series-Laptop-/280864862156?_trksid=m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3D LVI%26ps%3D63%26clkid%3D8437243964196899039) πρέπει να κάνει

agis68
15-05-12, 20:49
εγώ θα έλεγα αρχικά εγκατάσταση εξαρχής καινούργιου...αυτα τα βυσματα ξεκολλάνε ευκολα απο την πλακετα αρκει να το κανεις σιγα σιγα με κοληττηρι και τρόμπα...Τωρα χωρίς πολύμετρο το ψιλορισκαρεις...αλλά στα λαπτοπ ο πυρηνας (το εσωτερικό) είναι πάντα + αρα οπως βλέπω το ενα ειναι ο πυρηνας και οπως βλέπω επίσης εχει σιγουρα κρυα κολληση....Περνα μια με το κολλητηρι με νεα κολληση να ελθει στα ισια του...ομοίως και τις υπόλοιπες συνδέσεις

calamus
16-05-12, 00:49
Παιδια σας ευχαριστω ολους για την αμεση βοηθεια!
Το εξωτερικο θηλυκο προεκτασης μπηκε, το laptopακι δουλεψε ΑΛΛΑ:
Η οθονη εχει λιγο φως, ειναι δηλαδη σαν το μηχανημα να δουλευει με την μπαταρια του!
Μαλλον θα πρεπει να βραχυκυκλωθουν (?) καποιες απο τις επαφες, οτι εκανε δηλαδη
το αρσενικο οταν εμπαινε και η οθονη δουλευε με φουλ φωτεινοτητα.....
Αν καποιοι μπορουν να βοηθησουν συμφωνα με τις φωτο που ανεβασα, παρακαλω τα φωτα σας!
Αν βοηθαει το laptop ειναι ενα HP 530...
Και παλι ευχαριστω πολυ παιδες!

kpetros
16-05-12, 01:39
τα βυσματακια που εχουν τα λαπτοπια και γενικα ολα αυτα , ειναι με εσωτερικο διακοπτη μεσα , ετσι ωστε οταν βαζεις το καλωδιο του ρευματος , να σταματαει η τροφοδοσια απο μπαταρια , και οταν βγαζεις το καλωδιο , κλεινει κυκλωμα για μπαταρια .
εχοντας υποψιν αυτο , κατι τετοιο θα παιζει λογικα ....

calamus
16-05-12, 02:04
τα βυσματακια που εχουν τα λαπτοπια και γενικα ολα αυτα , ειναι με εσωτερικο διακοπτη μεσα , ετσι ωστε οταν βαζεις το καλωδιο του ρευματος , να σταματαει η τροφοδοσια απο μπαταρια , και οταν βγαζεις το καλωδιο , κλεινει κυκλωμα για μπαταρια .
εχοντας υποψιν αυτο , κατι τετοιο θα παιζει λογικα ....
Αυτο ακριβως ειναι, αλλα τι ακριβως να βραχυκυκλωσω αφου το 1 ειναι + και ολα τα αλλα ειναι -; μαλλον το βραχυκυκλωμα,
ο διακοπτης δηλαδη, λογικα γινεται στην πανω πλευρα της πλακετας που ειναι διπλης οψης... στην κατω πλευρα δεν παιζει να βραχυκυκλωσεις + με -!

PCMan
16-05-12, 05:43
Αυτο ακριβως ειναι, αλλα τι ακριβως να βραχυκυκλωσω αφου το 1 ειναι + και ολα τα αλλα ειναι -; μαλλον το βραχυκυκλωμα,
ο διακοπτης δηλαδη, λογικα γινεται στην πανω πλευρα της πλακετας που ειναι διπλης οψης... στην κατω πλευρα δεν παιζει να βραχυκυκλωσεις + με -!

Αφού δεν έχεις πολύμετρο, βγάλε μια φωτο την πάνω πλευρά της πλακέτας χωρίς το βύσμα, μπας και καταλάβει κανείς τι γίνεται.

Το καλύτερο πάντως θα ήταν καινούριο βύσμα. Στο έδωσε ο φίλος παραπάνω. Ούτε τσουτσούνια να κρέμονται ούτε τίποτα.

bchris
16-05-12, 10:08
Χωσε μια οδοντογλυφιδα μεσα, να ανοιξει τον διακοπτη.

calamus
16-05-12, 10:57
Αφού δεν έχεις πολύμετρο, βγάλε μια φωτο την πάνω πλευρά της πλακέτας χωρίς το βύσμα, μπας και καταλάβει κανείς τι γίνεται.

Το καλύτερο πάντως θα ήταν καινούριο βύσμα. Στο έδωσε ο φίλος παραπάνω. Ούτε τσουτσούνια να κρέμονται ούτε τίποτα.

Φιλε μου αργοτερα θα ανεβασω και φωτο απο την πανω πλευρα. Οσο για βυσμα μονο αντιπροσωπεια και τρεξιμο και στο περιμενε, το laptop ειναι
παλιο, δεν βγαινει απο το σπιτι λογω χαλασμενης μπαταριας αρα δεν τρεχει τιποτε να κρεμεται ενα καλωδιακι 5 ποντων με μια προεκταση.

calamus
16-05-12, 11:04
Χωσε μια οδοντογλυφιδα μεσα, να ανοιξει τον διακοπτη.
Φιλε το σκεφτηκα ηδη και αντι για οδοντογλυφια εβαλα μεσα το παλιο δικο του αρσενικο...τιποτα βεβαια,
αφου η τροφοδοσια παει απ ευθειας στην πλακετα και παρακαμπτει το βυσμα και τον διακοπτη του....
Δυο λυσεις πρεπει να υπαρχουν, η το + να συνδεθει καπου στην πανω πλευρα της πλακετας, στο σημειο δηλαδη
που τροφοδοτειται η οθονη (?) σαν να υπαρχει το αρσενικο μεσα, η πρεπει, λογικα στην πανω πλευρα της πλακετας,
να βραχυκυκλωσουν καποιες επαφες.... αργοτερα θα ανεβασω σχετικες φωτο

PCMan
16-05-12, 11:32
Φιλε μου αργοτερα θα ανεβασω και φωτο απο την πανω πλευρα. Οσο για βυσμα μονο αντιπροσωπεια και τρεξιμο και στο περιμενε, το laptop ειναι
παλιο, δεν βγαινει απο το σπιτι λογω χαλασμενης μπαταριας αρα δεν τρεχει τιποτε να κρεμεται ενα καλωδιακι 5 ποντων με μια προεκταση.

Πλάκα κάνεις? Ποιος μίλησε για αντιπροσωπία? :001_huh:

Αυτό το είδες? http://www.ebay.com/itm/NEW-AC-DC-POWER-JACK-PORT-for-HP-500-510-520-530-/330623928454?pt=Laptop_Adapters_Chargers&hash=item4cfab8c886
Ούτε 2€ δεν έχει.

Το έχουν και ελλάδα οι ΚΛΕΦΤΕΣ οι έλληνες στα 17€ + μεταφορικά αλλά δεν το προτείνω. http://www.easytechnology.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=6311

calamus
16-05-12, 12:35
Πλάκα κάνεις? Ποιος μίλησε για αντιπροσωπία? :001_huh:

Αυτό το είδες? http://www.ebay.com/itm/NEW-AC-DC-POWER-JACK-PORT-for-HP-500-510-520-530-/330623928454?pt=Laptop_Adapters_Chargers&hash=item4cfab8c886
Ούτε 2€ δεν έχει.

Το έχουν και ελλάδα οι ΚΛΕΦΤΕΣ οι έλληνες στα 17€ + μεταφορικά αλλά δεν το προτείνω. http://www.easytechnology.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=6311
Δεν αγοραζω απο ιντερνετ φιλε, ειμαι της παλιας σχολης....αλλα και να αγοραζα, δεν μπορω να περιμενω ποτε θα μου ερθει και φυσικα δεν πληρωνω το λομογιο τον Ελληνα 17 ευρω, αρα η επιλογη "το φτιαχνω μονος μου με καλωδιο να κρεμεται" ειναι συνειδητη :)

kpetros
16-05-12, 12:43
2ε και φοβασε ρε ..... στην χειροτερη τι μπορει να συμβει ? XD
ο σκοπος δεν ειναι το φτιαξεις με το καλωδιο να κρεμετε , αλλα να κανεις μια σωστη αντικατασταση

ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69
16-05-12, 13:21
Για το δικό μου ACER εχω αγοράσει από την Αγγλία Ebay, το συμβατό του στα 5.5€, το πήρα χωρίς να εχω πρόβλημα, απλά για να υπάρχει.

angel_grig
16-05-12, 15:06
Παιδια σας ευχαριστω ολους για την αμεση βοηθεια!
Το εξωτερικο θηλυκο προεκτασης μπηκε, το laptopακι δουλεψε ΑΛΛΑ:
Η οθονη εχει λιγο φως, ειναι δηλαδη σαν το μηχανημα να δουλευει με την μπαταρια του!

Μπες στο BIOS να δεις μηπως απο εκει ειναι σε χαμηλη φωτεινοτητα η οθονη.Δοκιμασε επισης πατωντας το Fn και καποιο απο τα F πληκτρα μηπως αλλαζει απο εκει η φωτεινοτητα και δες μηπως λειπουν drivers για καρτα γραφικων/οθονη.

PCMan
16-05-12, 15:14
Δεν αγοραζω απο ιντερνετ φιλε, ειμαι της παλιας σχολης....αλλα και να αγοραζα, δεν μπορω να περιμενω ποτε θα μου ερθει και φυσικα δεν πληρωνω το λομογιο τον Ελληνα 17 ευρω, αρα η επιλογη "το φτιαχνω μονος μου με καλωδιο να κρεμεται" ειναι συνειδητη :)

Α, έτσι εξηγείται γιατί δεν παίζουν λεφτά... Θα αλλάξεις γνώμη όμως κάποια στιγμή... ;)

Και δε μου λες? Πες ότι έτσι όπως θα τα κολλήσεις, με το κούνημα κοπεί το ένα καλώδιο εσωτερικά και πάει και ακουμπήσει κάπου αλλού. Τι θα γίνει μετά?

calamus
16-05-12, 15:55
Α, έτσι εξηγείται γιατί δεν παίζουν λεφτά... Θα αλλάξεις γνώμη όμως κάποια στιγμή... ;)

Και δε μου λες? Πες ότι έτσι όπως θα τα κολλήσεις, με το κούνημα κοπεί το ένα καλώδιο εσωτερικά και πάει και ακουμπήσει κάπου αλλού. Τι θα γίνει μετά?
Φιλε καλησπερα, το καλωδιακι (χοντρο και γερο) κολληθηκε και τοποθετηθηκε με τετοιον τροπο που οπως και να τραβηχτει θα κοπει εκτος laptop... οσο για το αλλο, δεν αγοραζω απο ιντερνετ και ουτε προκειται να αγορασω ποτε, ειπαμε, ειμαι και θα παραμεινω στη φαση "περπαταω η οδηγαω, πηγαινω σε κανονικο μαγαζι, μυριζω, διαλεγω, αγοραζω" και δεν ειναι θεμα φοβου μη χασω τα φραγκα μου.... απλα ειμαι αυτης της νοοτροπιας μη σου φαινεται περιεργο... επισης δεν ειχα ποτε ουτε εχω πιστωτικες, προπληρωμενες καρτες, δεν χρωσταω πουθενα, δεν αγοραζω ποτε με δοσεις και δεν ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ καμια σχεση με τραπεζες....

bchris
16-05-12, 16:02
...ειμαι και θα παραμεινω στη φαση "περπαταω η οδηγαω, πηγαινω σε κανονικο μαγαζι, μυριζω, διαλεγω, αγοραζω" και δεν ειναι θεμα φοβου μη χασω τα φραγκα μου.... απλα ειμαι αυτης της νοοτροπιας μη σου φαινεται περιεργο... επισης δεν ειχα ποτε ουτε εχω πιστωτικες, προπληρωμενες καρτες, δεν χρωσταω πουθενα, δεν αγοραζω ποτε με δοσεις και δεν ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ καμια σχεση με τραπεζες....

*** RESPECT ***

calamus
16-05-12, 16:03
Μπες στο BIOS να δεις μηπως απο εκει ειναι σε χαμηλη φωτεινοτητα η οθονη.Δοκιμασε επισης πατωντας το Fn και καποιο απο τα F πληκτρα μηπως αλλαζει απο εκει η φωτεινοτητα και δες μηπως λειπουν drivers για καρτα γραφικων/οθονη.
Καλησπερα φιλε, Fn???...το bios το εψαξα ολο, δεν υπαρχει τετοια ρυθμηση και οι drivers ειναι κομπλε (win 7), η οθονη επαιζε ok πριν τα
τιναξει το βυσμα.

PCMan
16-05-12, 16:15
Φιλε καλησπερα, το καλωδιακι (χοντρο και γερο) κολληθηκε και τοποθετηθηκε με τετοιον τροπο που οπως και να τραβηχτει θα κοπει εκτος laptop... οσο για το αλλο, δεν αγοραζω απο ιντερνετ και ουτε προκειται να αγορασω ποτε, ειπαμε, ειμαι και θα παραμεινω στη φαση "περπαταω η οδηγαω, πηγαινω σε κανονικο μαγαζι, μυριζω, διαλεγω, αγοραζω" και δεν ειναι θεμα φοβου μη χασω τα φραγκα μου.... απλα ειμαι αυτης της νοοτροπιας μη σου φαινεται περιεργο... επισης δεν ειχα ποτε ουτε εχω πιστωτικες, προπληρωμενες καρτες, δεν χρωσταω πουθενα, δεν αγοραζω ποτε με δοσεις και δεν ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ καμια σχεση με τραπεζες....

Ααααχ! Σαν να ακούω τον εαυτό μου πριν μερικά χρόνια.
Τώρα το "περπαταω η οδηγαω, πηγαινω σε κανονικο μαγαζι, μυριζω, διαλεγω, αγοραζω" έχει αντικατασταθεί με το "περπαταω η οδηγαω, πηγαινω σε κανονικο μαγαζι, μυριζω, διαλεγω, κάνω έρευνα αγοράς στο ίντερνετ(ή έχω κάνει απο πριν) και μετά αγοράζω, ανάλογα τι με συμφαίρει"

Κι εγώ αυτής της νοοτροπίας ημουν αλλά δεν είναι τίποτα να κάνεις έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου ο οποίος θα είναι άδειος. Όταν θα χρειαστεί να αγοράσεις κάτι, τότε βάζεις τα χρήματα που πρέπει. Δεν θα σε κλέψουν. Θα μου πεις σε φακελώνουν. Οκ, το δέχομαι, αλλά ποιός δε σε φακελώνει σήμερα? Όπου και να πας υπάρχουν κάμερες. Τα στοιχεία σου τα δίνεις σχεδόν παντου πλέον, ένας λογαριασμός θα σε πειράξει?
Θα ρθει η ώρα όμως που θα χρωστάς έτσι όπως έγιναν τα πράγματα. Στη ελλάδα ζεις.
Και ποτέ μην λες ποτέ...

calamus
17-05-12, 00:42
Ααααχ! Σαν να ακούω τον εαυτό μου πριν μερικά χρόνια.
Τώρα το "περπαταω η οδηγαω, πηγαινω σε κανονικο μαγαζι, μυριζω, διαλεγω, αγοραζω" έχει αντικατασταθεί με το "περπαταω η οδηγαω, πηγαινω σε κανονικο μαγαζι, μυριζω, διαλεγω, κάνω έρευνα αγοράς στο ίντερνετ(ή έχω κάνει απο πριν) και μετά αγοράζω, ανάλογα τι με συμφαίρει"

Κι εγώ αυτής της νοοτροπίας ημουν αλλά δεν είναι τίποτα να κάνεις έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου ο οποίος θα είναι άδειος. Όταν θα χρειαστεί να αγοράσεις κάτι, τότε βάζεις τα χρήματα που πρέπει. Δεν θα σε κλέψουν. Θα μου πεις σε φακελώνουν. Οκ, το δέχομαι, αλλά ποιός δε σε φακελώνει σήμερα? Όπου και να πας υπάρχουν κάμερες. Τα στοιχεία σου τα δίνεις σχεδόν παντου πλέον, ένας λογαριασμός θα σε πειράξει?
Θα ρθει η ώρα όμως που θα χρωστάς έτσι όπως έγιναν τα πράγματα. Στη ελλάδα ζεις.
Και ποτέ μην λες ποτέ...

Φιλε Νικο το δικο σου "πριν μερικα χρονια" ειναι για εμενα πριν μπολικες δεκαετιες, δεν ειμαι πιτσιρικος, ειναι θεμα αρχων και αφου αντεξα στον "πειρασμο" μεχρι τωρα δεν προκειται να αλλαξω ετσι ξαφνικα, στο συγκεκριμεο θεμα ειμαι απολυτος και εχω πει ΠΟΤΕ!

Επι του θεματος, λυθηκε και το θεμα φωτεινοτητας της οθονης, απλα μπηκα καπου στις ρυθμισεις Power Options και απο εκει ρυθμισα την οθονη να δουλευει σε φουλ φωτεινοτητα.

Ευχαριστω ολους οσους βοηθησαν, να ειστε καλα!