Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Acer Aspire 5920 ΑΝΑΒΕΙ ΣΒΗΝΕΙ

memoslar
09-05-12, 23:25
Έχω ένα Acer aspire το πατάς να ανάψει και σβήνει αμέσως συνεχόμενα.Μου χει ξανασυμβεί σε ίδιο πάλι,αλλα τότε αλλάξαμε μητρική.
Αυτή τη φορά θα επιμείνω περισσότερο. Επειδή έχω άλλη μια ίδια ακριβώς μητρική με άλλο πρόβλημα , παρατήρησα ότι κατά τη παροχή ρεύματος απο το Jack μέχρι τα όρια της μπαταρίας υπάρχει τάση 5v ,3.5v αλλά όχι σε όλα τα όρια.Εχει διαφορά με την άλλη στα δύο όρια της φωτο λείπει η τάση 1,5 volt (όπως λέει η άλλη),ενώ στη παρούσα 0,2v. Πιστεύω ότι κόβει το protection και δεν ανάβει,κάποιο στοιχείο έχει πρόβλημα και δεν φαίνεται οπτικώς.Μόνο ένα MOSFET έχω αλλάξει το AO 4407 γιατί είχα καινούριο, αλλα καμία αλλαγή.Τί άλλο να κοιτάξω? Τα φώτα σας?
(Όταν δούλευε ανέβαζε θερμοκρασία η κάρτα γραφικών (onboard) αλλά δεν πρέπει να έχει σχέση (εγινε και reflow για καλό και για κακό))

328213282232823

JOUN
10-05-12, 00:40
Εχω συναντησει σε αρκετα Acer το ιδιο προβλημα.Ψαχνοντας στο νετ βρηκα οτι μαλλον εχουν προβλημα οι διαδρομοι της πλακετας και χαλανε.Οποτε δοκιμασε να ασκησεις πιεση στην περιοχη γυρω απο την μπαταρια του bios μηπως και κανει επαφη.Εννοειται θα εχεις ταση κανονικα συνδεμενη απο τον φορτιστη και θα πατας σε διαφορα σημεια μηπως και το βρεις..
Εμενα δουλεψε σε 7520 αλλα δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις.

Υ.Γ Reflow τζαμπα μην κανεις, θα σου δειξει ποτε το χρειαζεται..

memoslar
10-05-12, 18:30
Εχω συναντησει σε αρκετα Acer το ιδιο προβλημα.Ψαχνοντας στο νετ βρηκα οτι μαλλον εχουν προβλημα οι διαδρομοι της πλακετας και χαλανε.Οποτε δοκιμασε να ασκησεις πιεση στην περιοχη γυρω απο την μπαταρια του bios μηπως και κανει επαφη.Εννοειται θα εχεις ταση κανονικα συνδεμενη απο τον φορτιστη και θα πατας σε διαφορα σημεια μηπως και το βρεις..
Εμενα δουλεψε σε 7520 αλλα δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις.

Υ.Γ Reflow τζαμπα μην κανεις, θα σου δειξει ποτε το χρειαζεται..

Φίλε μου JOUN μου έχει τύχει τέτοιο πράγμα σε ίδιο ακριβώς laptop πριν ένα μήνα.Κάπου είχε ψυχρή κόλληση η πλακέτα και έστρωσε με ένα reflow σ'αυτην την περιοχή.Νομίζω ότι απο θερμοκρασία το παθαίνουν αυτό.Σ'ευχαριστώ θα το δοκιμάσω...

JOUN
10-05-12, 18:58
Nαι ενταξει το reflow εγω το ειπα με την εννοια που το ειπες και εσυ στο αρχικο μυνημα δηλ. στην καρτα γραφικων.Τωρα στην συγκεκριμενη περιπτωση,δες ασκωντας πιεση αν πραγματι στρωνει και μετα ψαξε για "ψυχρα" κλπ.

KOKAR
11-05-12, 09:15
κανε reflow στο τριςκαταρατο chip της Nvidia.....

http://www.hlektronika.gr/forum/attachment.php?attachmentid=32822&d=1336594966

memoslar
11-05-12, 18:39
Το π@ύστικο! Εφτιαξε με reflow στο σύστημα φορτισης...

error
11-05-12, 18:41
Reflow εσύ το έκανες?

memoslar
11-05-12, 21:25
ναι φιλε μου γιατι?

Reflow εσύ το έκανες?

error
11-05-12, 21:51
Γιατί ήθελα να ρωτήσω τη διαδικασία και τον εξοπλισμό που χρειάζεται... αλλά μάλλον πρέπει να ανοίξουμε νέο θέμα... :)

memoslar
11-05-12, 23:25
Γιατί ήθελα να ρωτήσω τη διαδικασία και τον εξοπλισμό που χρειάζεται... αλλά μάλλον πρέπει να ανοίξουμε νέο θέμα... :)
Υπάρχει τεράστιο θέμα σχετικα με τις αποκολλησεις και τις κολλήσεις Smd και Bga στην ενότητα "επισκευές , συμβουλες, service manual"

http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=53832