PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Βλάβη σε φούρνο μικροκυμάτων



aser
11-04-12, 13:49
Κατά την λειτουργία του πέταξε φωτιά από το σημείο που είναι το μάγνητρο, καμία ιδέα τι να φταίει;

υγ: δεν υπήρχε μέσα κανένα μεταλλικό αντικείμενο.

stefanoszis
11-04-12, 20:57
μαλλον καρβουνιασε η μικα. την αλλαζεις και εισαι οκ
α.. καντο και ενα καθαρισμα μεσα. να μην εχει λαδια απο τα φαγητα

aser
11-04-12, 21:08
Φιλε σε ευχαριστω για την απαντηση, η μικα θα εννοεις αυτο που μοιαζει σαν χαρτονι στον τοιχο του φουρνου σωστα; Απο την μεσα πλευρα ειναι μαυρη.
Μηπως ομως θελει και το μαγνητρο αλλαγη;

stefanoszis
12-04-12, 09:00
αυτο ακριβως. βγαλτο και δοκιμασε το φουρνο να δεις αν πεταει και απο αλλο σημειο σπιθες. προσοχη παντα δοκιμαζουμε τα μικροκυμματων με φορτιο πχ ποτηρι με νερο και παντα διατηρουμε το χωρο μεσα στο φουρνο καθαρο, αν εχει και σε αλλο σημειο μαυριλες πρεπει να τις καθαρισεις με γυαλοχαρτο. η μικα απλα προφυλασει την μαγνιτρον απο πιτσιλιες. αν δε βρεις ιδια παρε ενα κοματι λιγο μεγαλυτερο και κοψε το με ενα ψαλιδι στις διαστασεις τις παλιας ή αν ειναι πολυ επιφανειακη η μαυριλα απλα ξυσε την για να φυγει.

studio52
14-04-12, 09:57
υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να εχει σκασει το κεφαλι της magnetron οποτε την αλλαζεις εαν σε συμφερει οικονομικα . καλο ειναι εαν δεν ξερεις να απευθυνθεις σε τεχνικο να βγαλεις την υπαρχουσα να την ελενξεις εαν οντως εχει προβλημα . επισης υπαρχει μια περιπτωση εσωτερικα εκει που εχουν ενωσει τις λαμαρινες με ηλεκτροποντα να εχει σκουριασει και να μην γειωνουν σωστα με αποτελεσμα στην λειτουργεια του φουρνου να δημιουργουνται βολταικα τοξα ( σκασιματα ) . εαν η magnetron ειναι ενταξει ξυνεις την γωνια που ειναι σκουριασμενη (την επιφανεια) και εκει που εχει καποιες τρυπες βαζεις ανοξιδωτες βιδες με παξιμαδι και γκροβερ και βιδωνεις. ετσι πετυχαινεις καλη γειωση και δεν θα εχεις πλεον προβλημα με την προυποθεση να ειναι ενταξει και η magnetron ( να μην εχει αρπαξει το κεφαλι της ) . εννοητε οτι θα αλλαξεις την μικα και θα καθαρισεις τον φουρνο απο τα λιπη οπως σου ειπε και ο Στεφανος

agis68
14-04-12, 16:36
για μεγαλα φύλλα Μικας εχει ο Μπουριώτης στη Γλάδστωνος 4 (και οικονομικά)