PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΗΧΟΥ.

antonis988
22-02-12, 19:59
καλησπέρα παιδιά γράφω πρώτη φορά για ένα πρόβλημα που έχω με έναν ενισχυτή ήχου peavey 2χ250w. Δεν μου δουλεύει το Β΄κανάλι.Όταν το βάζω στο Α΄ και γυρνάω τον δεξιά διακόπτη απο Stereo σε Bridge δουλεύει και το Β΄.Δεν έχω κάνει κάποια μέτρηση σε κανένα εξάρτημα. Έχω γεφυρώσει τα θερμικά αλλά και πάλι τίποτα.Έχει 8 transistor, λογικά 4 ανά κανάλι. Η πάνω σειρά είναι W 9429 motorola, ενώ η κάτω σειρά,τα τρία πρώτα: W 9434 motorola και το 4ο WJ 15014 mexico (τουλάχιστον έτσι λέει).Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας!Ανεβάζω και κάποιες φωτογραφίες για διευκόλυνση!
295552955629557295582955929560

east electronics
23-02-12, 11:54
sorry αλλα σε αυτο το μηχανημα πρεπει να κανεις περιπου 150 πραγματα για να βαλει μπροστα αν ειναι δικο σου αξιζει για να το κανεις ολο ανακατασκευη πραγματικα ειναι ωραιος ενισχυτης ...εαν ειναι πελατου δεν συμφερει να γινει με την καμμια ...

ezizu
23-02-12, 11:58
Καλώς ήρθες antonis988.Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος;Όταν λες :Όταν το βάζω στο Α΄ και γυρνάω τον δεξιά διακόπτη απο Stereo σε Bridge δουλεύει και το Β΄,τι ακριβώς εννοείς.Που βάζεις είσοδο και που έξοδο ;Είναι λίγο περίεργο να έχει το ένα κανάλι πρόβλημα και να λειτουργεί σωστά ο ενισχυτής σε bridge mode.Μήπως έχεις πρόβλημα σε διακόπτες ή σε κάποιο βύσμα;

edit:Φίλε antonis988,επειδή γράφαμε μαζί, o sakis έχει πολύ μεγάλη εμπειρία σε επισκευές ενισχυτών και η άποψή του είναι τεκμηριωμένη και πάντα σεβαστή.

antonis988
23-02-12, 21:46
sakis:δικός μου είναι και να φανταστείς ήταν για πέταμα!!

ezizu:βάζω είσοδο στο Α input και έχω έξοδο στο Α output με τον διακόπτη στο stereo το Β δεν δουλεύει.Βάζοντας τον διακόπτη στο bridge δουλεύει και το Β.Πάντα με είσοδο στο Α input.Στο Β δεν δουλεύει τίποτα!!!!Τα βύσματα είναι καινούρια και έριξα και contact στα ποντεσιόμετρα επάνω από τα input.Αλλά επειδή ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια θα τα ελένξω πάλι!!!!!!!!!

east electronics
23-02-12, 21:51
Φιλε αν θελεις να τον κανεις εχει παρα πολυ δουλεια ...θα μπορεσω να σου δωσω καποιες οδηγιες αλλα ειναι πολυ δυσκολο εγχειρημα
Περα απο διακοπτες καθαριοτητες βυσματα και τα λοιπα να εισαι σιγουρος οτι οι μεγαλες φισες που πανε στιος πλακετς ειναι σιγουρα οξειδωμενες στην κεντρικη πλακετα ανουν ψυχρες κολλησεις συν οτι τα ποδαρακια απο τα ολοκληρωμενα οξειδωνονται και αυτα σε σημειο πρασινιλας ( απο τα βεντιλατερ )

Θελει πολυ δουλεια ...υπολογιζε και ηλεκτρολυτικους παντου και βλεπουμε ...
Θα ειναι ενα πολυ ωραιο προτζεκτ για ανακατασκευη αλλα θα απιτησεις χρονο κοπο και χρημα

materatsi
23-02-12, 22:33
Πανεμορφος ενισχυτης!Παιζει και στα 2Ωμ.Προσοχη στα εξαρτηματα που θα αλλαξεις γιατι λειτουργει στα 80volts και δεν συγχωρει καμια αμελια.

materatsi
23-02-12, 22:51
Μολις ειδα καλυτερα..πως δεν ειναι ο pv-1500,αλλα ο ip-4,εξισου υπεροχος,νομιζω ομως πιο μικρες τασεις,περιπου 45volts.

antonis988
23-02-12, 23:05
Νομίζω ότι το βρήκα!είχανε ραγίσει τα ποντεσιόμετρα του level έκανα τράμπα του Α στο Β και δουλεύει θα τα αλλάξω αύριο να δω τι θα γίνει!!!
sakis:δεν έχω πειράξει καμία άλλη φήσα στη κεντρική πλακέτα για να δω σε τι κατάσταση είναι.Να πειράξω ή θα μπλέξω???

antonis988
23-02-12, 23:09
Μολις ειδα καλυτερα..πως δεν ειναι ο pv-1500,αλλα ο ip-4,εξισου υπεροχος,νομιζω ομως πιο μικρες τασεις,περιπου 45volts.
όχι είναι στα 80v όπως είπες πρίν!!

east electronics
23-02-12, 23:16
κοιτα ... το μηχανημα αυτο περισσοτερη φανοποιο θελει παρα ηλεκτρονικο ... ριξε μια ματια γενικα παντου βλεπω βρωμα και σκουρια ....

antonis988
23-02-12, 23:18

είναι ο pv-4c

antonis988
23-02-12, 23:47
[QUOTE=sakis;501579]κοιτα ... το μηχανημα αυτο περισσοτερη φανοποιο θελει παρα ηλεκτρονικο ... ριξε μια ματια γενικα παντου βλεπω βρωμα και σκουρια ....[/QUOT

Ναι έχει λίγο!!!!θα κοιτάξω όλες τις φίσες και βλέπουμε.τον είχαν σε υπόγειο γ¨αυτό σκούριασε μάλον.

materatsi
24-02-12, 13:30
Οι Αμερικανοι εχουν καθεστως την επανεκδοση σε ορισμενα μηχανηματα...http://ampslab.com/peavey_ip4c_1.htm

kostas1990
06-04-12, 18:12
καλησπέρα παιδιά είμαι νέος στο forum και νέος στο επάγγελμα του ηλεκτρονικού!!:001_smile: θέλω να κάνω και εγώ μια ερώτηση σχετικά με το θέμα. Έχω έναν ενισχυτή ο οποίος μάλλον έχει καμένη την μία έξοδο. Τον άνοιξα να δω μήπως έχει καεί κάποιο στοιχείο αλλά έδειχνε τελείως φυσιολογικός.. μπορείτε να με κατατοπίσετε λίγο στο που και τι ακριβώς να ψάξω? Ευχαριστώ εκ τον προτέρων