PDA

Επιστροφή στο Forum : Μαύρη οθόνη φορητού Η/Υ

manos_3
04-02-12, 18:36
Γεια σας.Έχω τον φορητό HP Pavilion DV5-1120ev.Σήμερα που τον άνοιξα η οθόνη ήταν μαύρη(χωρίς φως) αλλά διέκρινα τα στοιχεία της επιφάνειας εργασίας.Δηλαδή δουλεύει κανονικά αλλά χωρίς φως.Τι λέτε να έγινε;Λέτε να κάηκε ή μήπως εχει πειραχτεί κάποια ρύθμιση;Ευχαριστώ!

wizard_xrc
04-02-12, 18:49
Γειά χαρά.
Κατά 90 %, είναι το Inverter. Είναι μια μικρή μακρόστενη πλακετίτσα συνήθως στην κάτω μεριά της οθόνης που δουλειά της είναι να τροφοδοτεί την λάμπα (το backlight) της οθόνης. Αλλιώς είναι η ίδια η λάμπα.
Μια 3η περίπτωση αλλά όχι και τόσο συνηθισμένη είναι να έχει κολλήσει το κουμπάκι που αντιλαμβάνεται το laptop αν έχεις σηκώσει το καπάκι ή όχι. Αν δεν βλέπεις κάτι τέτοιο, και ο αισθητήρας είναι μαγνητικός, δεν είσαι σε αυτήν τηυν περίπτωση.
Αν είσαι εντός εγγύησης, τους το πας όπως είσαι, δεν το συζητάς.
Αν όχι, ξεκίνα να ανοίξεις μόνο την οθόνη (λογικά δεν θα χρειαστεί να ανοίξεις όλο το λάπτοπ), βρές το inverter και μέτρα αν έχει τάση στην είσοδό του.
ΠΡΟΣΟΧΗ -> ΜΗΝ βραχυκυκλώσεις κατά λάθος την είσοδο του Inverter
ΠΡΟΣΟΧΗ -> ΜΗΝ επιχειρήσεις να μετρήσεις την έξοδο του Inverter, θέλει άλλα όργανα που δεν έχουμε εγώ και εσύ, λόγο υψηλής συχνότητας...

KOKAR
04-02-12, 19:14
δεν είναι απαραίτητα ο inverter, μου έχει τυχη αρκετές φορές να ειναι η λάμπα η τα καλώδια της λάμπας...
ο inverter εχει πάνω μια ασφάλεια SMD και μπορεί να εχει καεί αυτή , αλλα για να καεί κατι αλλο ήταν το γεγονός που το προκάλεσε

wizard_xrc
04-02-12, 19:26
Σωστός, αλλά ας μετρήσει πρώτα την είσοδο του inverter έτσι και αλλιώς, για να αποκλείσουμε μητρική ή έστω το φις και τα καλώδια που έρχονται από μητρική.
Είναι και η λιγότερη δουλειά που θα χρειαστεί να κάνει... η οθόνη 4-6 βίδες άντε να έχει.

picdev
04-02-12, 21:58
Σωστός, αλλά ας μετρήσει πρώτα την είσοδο του inverter έτσι και αλλιώς, για να αποκλείσουμε μητρική ή έστω το φις και τα καλώδια που έρχονται από μητρική.
Είναι και η λιγότερη δουλειά που θα χρειαστεί να κάνει... η οθόνη 4-6 βίδες άντε να έχει.
ΣΕ άλλο θέμα την πάτησε κάποιος άλλος έτσι, μέτρα πρώτα την έξοδο της μητρικής ,για να μην μπεις σε έξοδα τσάμπα.
και εγώ την έχω πατήσει έτσι