Επιστροφή στο Forum : Laptop TurboX m77sun
dentexkiller
31-01-12, 16:26
Καλησπέρα, είμαι ιδιοκτήτης ενός TURBOX m770sun. Μετά απο πτώση έσπασε η οθόνη του. Παρήγειλα άλλη την αντικατέστησα αλλά δείχνει πολύ σκοτεινά. Inverter λέω παραγγέλνω κι απο αυτό. Έρχετε το καινούριο το πρόβλημα παραμένει ακριβώς το ίδιο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να "μετρήσω" τα inverter αν δουλεύουν σωστά ? Η κάτι άλλο ?
μήπως έχει σπάσει η λάμπα?
dentexkiller
31-01-12, 17:16
Καινούριο είναι το μόνιτορ του κουτιού ...
Papas00zas
31-01-12, 17:43
Αν έχει πέσει το λαπτοπ κάτω και η οθόνη είναι υγρών κρυστάλλων(κι έχει και λάμπα), τότε θα πρέπει να τη δεις. Με επιφύλαξη σου λέω ότι έχει σπάσει.
η λάμπα είναι χωρια απο την οθόνη δηλαδή και ο φίλος πηρε μονο την οθόνη και χρειαζεται και λάμπα ή η λάμπα ειναι ενσωματωμενη στην οθόνη εξαρχης?
το ίδιο είχα πάθει και εγώ με ένα λαπτοπ , αλλά δεν το έψαξα παραπέρα, είχα πάρει και inverter και καινούρια λάμπα και η λάμπα δεν άναβε.
Για δοκίμασε να μετρήσεις την είσοδο του inverter
dentexkiller
01-02-12, 01:05
το ίδιο είχα πάθει και εγώ με ένα λαπτοπ , αλλά δεν το έψαξα παραπέρα, είχα πάρει και inverter και καινούρια λάμπα και η λάμπα δεν άναβε.
Για δοκίμασε να μετρήσεις την είσοδο του inverter
Αυτό ρωτάω πως μπορώ να μετρήσω το inverter ?
μην μετρήσεις την έξοδο του ινβερτερ, μέτρα το βύσμα απο τη μητρική που συνδέεται στο ινβερτερ,λογικά θα είναι μία τάση 9-12volt
dentexkiller
01-02-12, 01:11
To monitor που παρήγειλα είναι αυτο http://www.laptop-lcd-screen.co.uk/laptopparts/NOVATECH-M77SUN-17.1-LAPTOP-SCREEN_15133.asp νομίζω πως έχει ενσωματομενη λάμπα.
dentexkiller
01-02-12, 01:13
μην μετρήσεις την έξοδο του ινβερτερ, μέτρα το βύσμα απο τη μητρική που συνδέεται στο ινβερτερ,λογικά θα είναι μία τάση 9-12volt
Θα το κάνω άυριο και θα σου πω. Ελπίζω να βγάζει ρέυμα η μητρικη γιατι εχω δώσει ηδη 150euros...:001_unsure:
θες ακριβό εξοπλισμό για να δεις την έξοδο του inverter, πολύμετρο δεν νομίζω να κάνει γιατί η συχνότητα είναι khz,
εδώ ο τύπος λέει ένα τρόπο αν το πολύμετρο σου μετράει συχνότητα αλλά μου φένεται μπακαλίστικος τρόπος.
http://www.fonerbooks.com/test.htm
dentexkiller
01-02-12, 01:25
θες ακριβό εξοπλισμό για να δεις την έξοδο του inverter, πολύμετρο δεν νομίζω να κάνει γιατί η συχνότητα είναι khz,
εδώ ο τύπος λέει ένα τρόπο αν το πολύμετρο σου μετράει συχνότητα αλλά μου φένεται μπακαλίστικος τρόπος.
http://www.fonerbooks.com/test.htm
Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς κάνει ο τύπος. Πάντως 2 ινβερτερ να έιναι Off παέι πολυ. Το κανούριο μονιτορ να έχει καμμενο backlight παει πολυ. Θα μετρήσω να δω ποσα volt βγάζει το βύσμα πριν συνδεθεί στο inverter και βλέπουμε
Papas00zas
02-02-12, 20:43
η λάμπα είναι χωρια απο την οθόνη δηλαδή και ο φίλος πηρε μονο την οθόνη και χρειαζεται και λάμπα ή η λάμπα ειναι ενσωματωμενη στην οθόνη εξαρχης?
Αν είναι η λάμπα ξέχωρη, μάλλον θέλι αλλαγή.
dentexkiller
03-02-12, 10:21
Καλήμερα, τελικά το προβλημα βρέθηκε και είναι στη μητρική. Επειδή το χέρι μου και τα εργαλεία μου φτάνουν να αλλάξω μεχρι κανα πυκνωτή, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει (επι πληρωμή)28608
dentexkiller
03-02-12, 10:59
λείπουν τα εξαρτήματα?
Λείπουν ? Σκάσανε ? δε ξέρω. Μετρόντας όπως μου είπες την έξοδο του κάλωdίου του Inverter, βάζοντας το μάυρο του πολύμετρου στη γείωση και το κόκκινο σε ένα ένα τα καλώδια το πρώτο καλώδιο (κόκκινο) μου έδωσε -0 το δέυτερο (μάυρο) 3,35v το τρίτο άσπρο -0 το κίτρινο -0 και το τελευταιο πράσινο -0. Έτσι σκέφτηκα πως η μητρική δε στέλνει σωστό ρέυμα στο inverter και κοιτωντας τη μητρική απο την πίσω μεριά βρήκα αυτο που δείχνει η φωτό πιο πανω. Αυτο που είναι κυκλωμένο στη φώτο ειναι ακρίβως απο την κάτω μεριά. Απο πάνω δηλάδη (απο μπροστά βγαινει το καλώδιο που παει στο Inverter)
αντε να βρεις τι εξαρτήματα είναι αυτά που λείπουν
dentexkiller
03-02-12, 12:12
Κάποιος επαγγελματίας ? Να του το στείλω να μου το κάνει επι πληρωμή ?
Κάποιος επαγγελματίας ? Να του το στείλω να μου το κάνει επι πληρωμή ?
αμα δεν εχουμε μανιουαλ επισκευης πλακετας ( δύσκολο) ή αλλο ίδιο (ολόιδιο) μηχανημα να δουμε τι λείπει το βλέπω δύσκολο....