Επιστροφή στο Forum : Ηλεκτοσυγκοληση ινβερτερ gys 183
καλημερα . η ηλεκτροκολυση δεν δουλευει ειναι τελειως νεκρη, την στηλαμε για επισκευη αλλα κοστιζε πολυ απο οτι μας ειπαν , την ανοιξα και λυπει ενα εξαρτημα εινα ακριβως μετα την παροχη( μπορει κ ασφαλεια δεν ξερω) μπορει καποιος να μου πει τι εξαρτημα λυπει απο την πλακετα; (64086ind5 κωδ πλακετας) βρηκα κ μια φωτο νομιζω ειναι απο ιδια
Και Νικο δηλαδη τι εγινε,εξαφανιστηκε το εξαρτημα απο εκει,η στο service το αφαιρεσαν;Μηπως πρεπει να ψαξεις καπου αλλου;
Αυτό το εξάρτημα που φαίνεται να λείπει είναι πιθανότατα η αντίσταση προφόρτισης των ηλεκτρολυτικών πυκνωτών.
σας ευχαριστω για τις απαντησεις. ναι το αφαιρεσαν στο σερβισ τους πηρα τηλ ηταν μια αντισταση 4.7 10w αλλα δεν ξερω αν ηταν Ωm h kΩm.
μπορει να ειναι νεκρη απο αυτην την αντισταση;
Ε προφανώς ήταν Ω, αφού μάλλον θα ήταν απίθανο να είναι 4.7kΩ αν κάνει τη δουλειά που είπα, και επίσης θα έγραφε 4.7Κ 10W και όχι 4.7 10W. Χωρίς την αντίσταση αυτή και με αποδιεγερμένο το ρελέ που τη βραχυκυκλώνει, το κύκλωμα ισχύος του μηχανήματος δεν τροφοδοτείται και φυσικά δεν λειτουργεί.
Στο service δηλαδη τι εκαναν;Ειδαν την αντισταση καμενη,την αφαιρεσαν και μετα ειπαν οτι δεν επισκευαζεται;
Μα το πιο πιθανό είναι να μην έφταιγε μόνο η αντίσταση!
Για να ειναι 4,7Ω δεν υπαρχει περιπτωση αυτες οι αντιστασεις ειναι απο 10Ω μεχρι 47Ω αναλογα με τους πυκνωτες και ειναι οντως 10W.
Αυτό το εξάρτημα που φαίνεται να λείπει είναι πιθανότατα η αντίσταση προφόρτισης των ηλεκτρολυτικών πυκνωτών.
Σωστος ο Φιλιππας.
Μα δεν βλέπουμε όλη την πλακέτα. Όντως με 4.7Ω θα περιορίσει το ρεύμα στα 220 / 4.7 = 47Α που είναι πολλά, αλλά ποιος μας λέει ότι στην άλλη γραμμή της τροφοδοσίας δεν υπάρχει άλλη μια τέτοια αντίσταση;
Φιλιππα μια ειναι δεν εχουν και δευτερη ειναι στις επαφες του ρελε τετοιες βαζω και εγω στις δικες μου 47Ω με μικροτερη θα καει η ασφαλεια.
Με 47Ω που βαζω μου περιοριζει το ρευμα φορτισης στα 5Α περιπου.
Αλήθεια Θάνο, αυτές οι αντιστάσεις πρέπει να αντέχουν σε μεγάλη στιγμιαία ισχύ. Από πού τις αγοράζεις εσύ;
Φιλιππα εγω βαζω απλη αντισταση 47Ω/5W γιατι εχω ξεχωριστο τροφοδοτικο για την χαμηλη ταση.
Οι κατασκευαστες για λογους οικονομιας περνουν την ταση αυτη απο τα 300ν με αντισταση και ζενερ και αφου ξεκινηση ο παλμος τοτε την ταση την παιρνουν απο το δευτερευον του μετασχηματιστη ισχυος(υπαρχει ενα δικτυωμα) αλλα εκει υπαρχει και το προβλημα μεχρι να σταθεροποιηθη ο παλμος υπαρχει ενας χρονος 3 δευτερολεπτων περιπου η αντισταση αυτη τραβαει ολο το ζορι ας το πουμε ετσι απλα με αποτελεσμα ειναι να καιγεται με την παροδο του χρονου.
ΑΣΧΕΤΟ
Αλλα ενδιαφερει
Μιας και το βρηκα. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΥΓΚΟΛΛΥΣΕΩΝ ιδυματος ευγενιδου
http://www.eugenfound.edu.gr/appdata/documents/books_pdf/e_b00047.pdf