PDA

Επιστροφή στο Forum : ο ενισχυτης τρελαθηκε

nasosdo
16-01-12, 13:21
Καλησπέρα .
Έχω έναν παλιό ενισχυτή επαγγελματικό ο οποίος παρουσιάζει το εξής πρόβλημα .
Όταν τον βάζω σε λειτουργία ανοίγουν τα ρελε προστασίας και μετά από ενα δυο δευτερόλεπτα το ενα απο τα δυο πεφτει. Στην αρχή υπέθεσα οτι ηταν τα τρανζίστορ ισχύος καμένα στο ενα κανάλι αλλά κάποια στιγμή το κανάλι αυτό δούλεψε και μου παρουσίασε το πρόβλημα το άλλο καναλι. Μετα απο ενα κλείσιμο και άνοιγμα δούλεψαν και τα δυο κανονικά και τέλος την επόμενη φορά επανήλθε το πρόβλημα στο πρώτο κανάλι και εκεί παρέμεινε .Να υποθέσω τους ηλεκτρολυτικούς ή κάτι άλλο?

ezizu
16-01-12, 13:26
Από τους ηλεκτρολυτικούς ξεκίνα και κάνε και έλεγχο για ψυχρές κολήσεις.

Danza
16-01-12, 15:11
Εφόσον επανήλθε και λειτούργησε κανονικά τότε ξεκίνα απο τους ηλεκτρολυτικούς, πιθανόν να έχουν "πέσει" μετά απο τόσα χρόνια. Επίσης δες και την πλακέτα για ψυχρές κολλήσεις (συμβαίνει σε παλιά μηχανήματα) όπως είπε ο ezizu!

materatsi
17-01-12, 05:06
Μαρκα και μοντελο αν μπορεις να αναφερεις...

nasosdo
22-01-12, 18:50
281902819128192281932819428195

nasosdo
22-01-12, 18:56
281962819728198

Danza
22-01-12, 19:00
Ούπς! Για δες καλά εκεί που κύκλωσα.... Η αντίσταση αυτή είναι κάρβουνο. Υπάρχει κάπου αλλού αντίσταση όπου έχει γίνει έτσι?

28199

Υ.γ. το ρελέ είναι αυτό το μπλέ τετράγωνο σωστά?

nasosdo
22-01-12, 19:06
Θα τις δω ολες .το ρελε ειναι και ειναι αυτο που κανει το προβλημα.

Danza
22-01-12, 19:09
Προσπάθησε τουλάχιστον οπτικά να δεις τι συμβαίνει, πχ αντίσταση έτσι μαυρισμένη, φουσκωμένος ηλεκτρολυτικός, ψυχρή κόλληση στην πλακέτα....

Θα έλεγα οτι φταίνε τα ρελέ αλλά εφόσον οπλίζουν και μετά πέφτει το ένα τότε δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα, με κάθε επιφύλαξη όμως!

nasosdo
22-01-12, 19:11
Τα ρελε τα εχω αλλαξει.

ezizu
22-01-12, 20:32
Για αρχή άλλαξε τους ηλεκτρολυτικούς οπωσδήποτε γιατί είναι πολυκαιρισμένοι.Μετά πρίν ανάψεις τον ενισχυτή άλλαξε την αντίσταση που σου λέει ο materatsi (μπορείς να δείς την τιμή της από την αντίσταση του άλλου καναλιού,που δεν είναι καμμένη) και κάνε ένα έλεγχο στο κύκλωμα αυτής της αντίστασης ,γιατί για να καεί αυτή σημαίνει ότι έχει περάσει ,κάποια στιγμή ,για κάποιο λόγω ,περισσότερο ρεύμα από αυτό που μπορεί να αντέξει.Κοίταξε και για ψυχρές κολήσεις.

nasosdo
24-01-12, 12:25
Αλλαξα την αντισταση που ηταν καμμενη και τωρα αναβει παλι το λαμπακι της προστασιας αλλα πιο αργα λες και το αναβεις σιγα σιγα με dimmer και μετα πεφτει το ρελλε.Ηλεκτρολυτικους ποιους πρεπει να αλλαξω ?

ezizu
24-01-12, 16:56
Όλους τους ηλεκτρολυτικούς που έχει επάνω η πλακέτα. Άφησε μόνο τους δύο μεγάλους της τροφοδοσίας, θα το δούμε στην πορεία για αυτούς.Το κόστος για τους μικρούς (από ότι μπορώ να καταλάβω από τις φωτογταφίες) δεν είναι μεγάλο.

materatsi
24-01-12, 19:10
Αναρωτηθηκατε φιλοι μου,γιατι και πως μπορει να καει μια αντισταση σε οποιαδηποτε βαθμιδα ;

Papas00zas
24-01-12, 20:33
Αναρωτηθηκατε φιλοι μου,γιατι και πως μπορει να καει μια αντισταση σε οποιαδηποτε βαθμιδα ;
Αν ο ενισχυτής έχει δουλέψει τάπα για πολύ μεγάλο διάστημα ίσως....

ezizu
24-01-12, 20:41
Φίλε materatsi νομίζω πως κάνω κάποια αναφορά(το επισημαίνω) στο ποστ #11,ώστε να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους ο nasosdo στο κύκλωμά του.Πιο αναλυτικά δεν μπορώ να βοηθήσω ,γιατί οι φωτογραφίες δεν βοηθούν,και δεν υπάρχει κάποιο σχεδιάγραμμα

materatsi
24-01-12, 20:49
Ezizu εσυ πολυ καλα το ειπες!Και τι εκανε ο Θανασης ;Πολυ απλα κοτσαρε μια και μετα στην πριζα!!Δημητρη εσυ πιστευεις δηλαδη,οτι ειναι κατασκευαστικο λαθος ως προς την ανοχη της αντιστασουλας και οταν δουλευει τσιτες καιγεται ;

nasosdo
25-01-12, 13:24
Θα φερω παπα στο σπιτι μαλλον θελει διαβασμα ο ενισχυτης...χαχα..Λοιπον φιλοι μου .Ο τρελος (ενισχυτης) μετα απο τρια τεσσερα on-off δουλευει τελεια.Τωρα για ποσο δεν ξερω εγω βεβαια θα αλλαξω ολους τους ηλεκτρολυτικους και ξαναζεστανα και ολες τις κολλησεις για καποια ψυχρη που δεν την εβλεπα.

Papas00zas
25-01-12, 14:34
Δημήτρη εσυ πιστευεις δηλαδη,οτι ειναι κατασκευαστικο λαθος ως προς την ανοχη της αντιστασουλας και οταν δουλευει τσιτες καιγεται ;
Όχι, δεν λέω αυτό. Για να γίνω πιο σωστός, να πω <<μήπως ο ενισχυτής πήγε οριακά κάποια φορά>>; Αυτό εννοούσα <<δουλεύει τάπα>>.
Φυσικό είναι η αντίσταση να έχει κάποια ανοχή, όπως άλλωστε και όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά.
Άλλωστε σου ξέφυγε αυτό:
<<για να καεί αυτή σημαίνει ότι έχει περάσει ,κάποια στιγμή ,για κάποιο λόγω ,περισσότερο ρεύμα από αυτό που μπορεί να αντέξει.>>

materatsi
26-01-12, 07:26
Θαναση κατι υπολειτουργει στον ενισχυτη σου,αφου δεν εκανες μετρησεις,εστω κανε αυτο.Αν εχει ανεμηστηρα αποσυνδεσε τον και ελεγξε σε ηρεμια αν θερμενεται η αντιστασουλα,αν οχι υστερα βαλε μουσικουλα και κανε ξανα ελεγχο.Ειναι ωραιο κομματι αυτος ο ενισχυτης,αν καποια στιγμη καει και τον αφησεις στην ακρη στειλε μου ενα email αν τον πουλας mhzrf@yahoo.gr

nasosdo
08-10-12, 13:09
Αλλαξα τους ηλεκτρολυτικους και τωρα εχω ενα καναλι που παιζει κανονικα και το δευτερο να παιζει με μεγαλη παραμορφωση χαμηλα και μολις δωσω μεγαλητερο σημα στην εισοδο να κλεινει παλι απο το ρελε.