PDA

Επιστροφή στο Forum : Κι άλλο πρόβλημα με UPS!

DiagExpert
03-01-12, 13:14
Καλησπέρα εύχομαι καλή χρονιά σε όλλους με υγεία πάνω από όλα.
Έκανα μια γκάφα σήμερα σύνδεσα ένα αερόθερμο καταλάθος σε ένα Turbo x ups 650 και μου έκαψε την ασφάλεια μαζί και την ασφαλειοθήκη του ups την έλιωσε κυριολεκτικά μακάρι να ήταν μέχρι εκεί η ζημιά,αλλάζω την ασφαλειοθήκη το βάζω στη πρίζα και μου ρείχνει μετά από λίγο τον κεντρικό ασφαλειοδιακόπτη του πίνακα τι άλλο μπορεί να έχει κάψει;

aris285
03-01-12, 14:01
Tον μετασχηματιστη μαλον

xsterg
03-01-12, 20:40
παλι καλα που δεν συνδεσες "κατα λαθος" και καμια κουζινα η θερμοσιφωνα. μα καλα. μονοτου μπηκε το καλωδιο στο ups?

DiagExpert
08-02-12, 20:24
Το ομολογώ έκανα μαλακία το θέμα είναι τώρα τι κάνω,τον μετασχηματιστή πως μπορώ να τον τεστάρω;

xsterg
08-02-12, 21:25
κοιτα με ενα πολυμετρο τις τασεις εξοδου. αν και για εμενα δεν συμφερει να παρεις αλλον μετασχηματιστη. αγορασε αλλο ups.

dovegroup
08-02-12, 22:31
Καλησπέρα εύχομαι καλή χρονιά σε όλλους με υγεία πάνω από όλα.
Έκανα μια γκάφα σήμερα σύνδεσα ένα αερόθερμο καταλάθος σε ένα Turbo x ups 650 και μου έκαψε την ασφάλεια μαζί και την ασφαλειοθήκη του ups την έλιωσε κυριολεκτικά μακάρι να ήταν μέχρι εκεί η ζημιά,αλλάζω την ασφαλειοθήκη το βάζω στη πρίζα και μου ρείχνει μετά από λίγο τον κεντρικό ασφαλειοδιακόπτη του πίνακα τι άλλο μπορεί να έχει κάψει;

Έστειλες τα Mosfet & της διόδους πιθανόν αλλά μπορεί να έχεις λιώσει διαδρόμους δές το pcb.
Είχα παρόμοια εμπειρία όταν επισκεύαζα UPS με πελάτη και σύνδεση ηλεκτρικής κουζίνας σε ενα 5KVA πρίν 12 χρόνια...και εκεί έλιωσε τα πάντα Mosfet, diodes, relay, και κύκλωμα οδήγησης ο λατάκης.:001_rolleyes:
Συμβουλή αν έχει λιώσει ασφαλειοθήκη πέτατο και δές σε κανα emarket έχει διάφορα εκεί.

DiagExpert
09-02-12, 20:01
Άκη σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου,το pcb οπτικά είναι μια χαρά δεν φαίνεται κάτι καμμένο η μαυρισμένο έχω ένα σωρό άλλα ups ανοιγμένα είπα να τα χρησιμοποιήσω για ανταλλακτικά μήπως και το επισκευάσω.