Επιστροφή στο Forum : Περι smd ...
kostas_thess
26-12-11, 02:11
Καλήμερα σας . Χρονιά πολλά . Καλή χρονιά να έχουμε .
Ξέρω τώρα χρονιάρες μέρες ποιος θα ασχοληθεί με ηλεκτρονικά άλλα έκαψα κάτι και δεν βρίσκω τι είναι αυτό ..
Όπως θα δείτε παρακάτω έχω ένα smd και δεν ξέρω τι είναι ... άλλου λέει ότι είναι τρανζίστορ άλλου αντίσταση άλλου πυκνωτής ...
Ο τύπος είναι :
330
Α69
Δείτε την φώτο παρακάτω .
http://kwstas.gr/Kapsimataki.jpg
Ευχαριστώ πολύ .
χρονια πολλα
πυκνωτης ειναι γραφει διπλα c559 τανταλιου στα 330μF
kostas_thess
26-12-11, 02:20
χρονια πολλα
Ευχαριστω για την αμεση απαντηση . στα ποσα βολτ ομος ?
αμα δεις διπλα τον ηλεκτρολυτικο ειναι στα 16v οποτε 330μF/16v τανταλιου
ο πυκνωτης που ειναι παραδιπλα στα 25v μου φαινετε λιγο φουσκομενος η κανω λαθος?
gas_liosia
26-12-11, 02:40
χρονια πολλα
Συμφωνώ αλλά είναι όντως 330μF? Στους SMD δεν ισχύουν τα πρώτα 2 ψηφία με το 3ο ως τον αριθμό των μηδενικών που ακολουθούν με μονάδα μέτρησης pF?
Edit: Χρόνια πολλά και από μένα!
ναι οντως ειναι αληθεια αυτο συνηθος για 330μF γραφει επανω 337 και για 33μF 336
αλλα και ποσο κατω μπορει να ειναι μηπως δεν ειναι σε ολες της εταιριες αυτος ο κωδικος?
μπορει να ειναι και 33μF σε τετοιο τυπο γιατι γραφει 330 στους κωδικους
mouser.com/Passive-Components/Capacitors/Aluminum-Organic-Polymer-Capacitors/_/N-5g7s?P=1z0wrkg
ευχομαι να μην τοσο δυσευρετο εξαρτημα.
gas_liosia
26-12-11, 03:17
Κοίτα, αυτό ξέρω πως ισχύει αλλά έτσι φαίνεται και σε αυτό το site στην 5η περίπτωση.
http://www.ehow.com/how_4480564_learn-read-surface-mount-capacitors.html
Τώρα τι να πω, θα σε γελάσω.
εγω θα ελεγα να βαλει εναν απλo 33μF/16v τανταλιου οχι smd που να ψαχνεις τωρα για smd
ξεκολλα το smd και κολλα το απο επανω τον thr-hole δεν νομιζω να εχει καμια διαφορα.
gas_liosia
26-12-11, 03:30
Βασικά αν τον ξεκολλήσει... να τον μετρήσει κιόλας να μας πει... σε περίπτωση που είναι καλός να μας λυθεί και η απορία... :001_smile:
nikolasr200
26-12-11, 05:18
λίγο άσχετο παιδιά, αλλά πως μετράμε έναν πυκνωτή..??
υπάρχουν πολύμετρα που κάνουν και αυτό..?? ή κάποιο άλλο όργανο.??
kostas_thess
26-12-11, 12:11
αμα δεις διπλα τον ηλεκτρολυτικο ειναι στα 16v οποτε 330μF/16v τανταλιου
ο πυκνωτης που ειναι παραδιπλα στα 25v μου φαινετε λιγο φουσκομενος η κανω λαθος?
Οχι δεν ειναι απλοσ στην φωτογραφία φαινότανε λιγο .
Βασικά αν τον ξεκολλήσει... να τον μετρήσει κιόλας να μας πει... σε περίπτωση που είναι καλός να μας λυθεί και η απορία... :001_smile:
Θα ηταν καλα αλλα δεν βγαζει καν μετρηση στο καπασιτομετρο...
λίγο άσχετο παιδιά, αλλά πως μετράμε έναν πυκνωτή..??
υπάρχουν πολύμετρα που κάνουν και αυτό..?? ή κάποιο άλλο όργανο.??
Καπασιτομετρο
Ξεχασα να αναφέρω οτι κάηκε αυτο επιδει του εδωσα 12 volt .... Μηπως δεν ειναι πυκνωτης αλλα καποιος σταθεροποιητής ? η καμια διοδος ? ξερω γω...
Εγω πιστευω οτι ειναι τανταλιου 33nF
33nf πρεπει να γραφει κωδικο 333
33pf δεν νομιζω να ειναι παρολο που ο κωδικος ειναι 330 διπλα στους ηλεκτρολητικους
μου φαινετε απιθανο 33pf.
gas_liosia
26-12-11, 18:05
Βάσει ψηφίων θα έπρεπε να είναι 33pF. Τώρα αν η εταιρεία που το παράγει το έγραψε όπως γράφεται στους through hole ηλεκτρολυτικούς, ίσως να είναι 330μF. Και εμένα μου φαίνεται μικρός για τανταλίου 33pF. Κώστα δες λίγο αν τον μετρήσεις ωμικά τι δείχνει;
kostas_thess
26-12-11, 18:12
Βάσει ψηφίων θα έπρεπε να είναι 33pF. Τώρα αν η εταιρεία που το παράγει το έγραψε όπως γράφεται στους throw hole ηλεκτρολυτικούς, ίσως να είναι 330μF. Και εμένα μου φαίνεται μικρός για τανταλίου 33pF. Κώστα δες λίγο αν τον μετρήσεις ωμικά τι δείχνει;
τιποτα... :(
Αποκλειεται να ειναι 33pf πολωμενος (με πολικοτητα ).Αφου ειναι γραμμενο το + πανω του ειναι ηλεκτρολυτικος πιθανοτατα 330μf
http://uk.farnell.com/sanyo/6tpb330m/capacitor-330uf-6-3v/dp/9188592
Τα περισσοτερα ππολυμετρα εχουν ειδικη υποδοχη για τα ποδαρακια του πυκνωτη και γυρνας το πολυμετρο ετσι ωστε να μετρας χωριτικοτητα!
Σ'αυτην την περιπτωση θα πρεπει να κολησεις ποδαρακια στον πυκνωτη!
Δεν εχω πετυχει ακομα πολυμετρο να μπορεις να μετρησεις χωρητικοτητα με τους ακροδεκτες αλλα δεν ξερω κιολας αν υπαρχουν!
gas_liosia
26-12-11, 19:52
Δεν εχω πετυχει ακομα πολυμετρο να μπορεις να μετρησεις χωρητικοτητα με τους ακροδεκτες αλλα δεν ξερω κιολας αν υπαρχουν!
Υπάρχουν αλλά είναι λίγα.
kostas_thess
26-12-11, 22:58
Τελικα δεν βρηκα ακομα τι ειναι ακριβως . Κατεληξα ομως οτι ειναι πυκνωτης .
gas_liosia
26-12-11, 23:58
Πυκνωτής είναι και σίγουρα "off", το θέμα είναι η χωρητικότητά του. Το σχηματικό της πλακέτας μήπως προσπαθούσαμε να βρίσκαμε αν και δύσκολο; Από που είναι αυτή η πλακέτα; Στην ανάγκη όπως είπε και ο Παύλος μπορείς να κολλήσεις έναν πυκνωτή κλασικό (through hole) επιφανειακά αρκεί να είναι σωστή η τιμή του.
kostas_thess
27-12-11, 00:03
Πυκνωτής είναι και σίγουρα "off", το θέμα είναι η χωρητικότητά του. Το σχηματικό της πλακέτας μήπως προσπαθούσαμε να βρίσκαμε αν και δύσκολο; Από που είναι αυτή η πλακέτα; Στην ανάγκη όπως είπε και ο Παύλος μπορείς να κολλήσεις έναν πυκνωτή κλασικό (through hole) επιφανειακά αρκεί να είναι σωστή η τιμή του.
Ειναι απο wifi στα 5ghz . airlive .com ειναι το σιτε , και το μοντελο wha-5500CPE PCBA
Τους εχω στιλει email αλλα κανεις δεν απαντησε ... Εχω ρωτησει παντου... Αλλα κανεις δεν ξερει .
kostas_thess
27-12-11, 11:06
Good day, Sir,
Thanks for choosing AirLive products.
As per your mention below, it’s Tantalum Capacitor 330uf.
However, this is an artificial damage and do not maintain in our RMA scope,
we would charge the suitable fee for the repair.
Also, in order to make most efficient process,
we don’t suggest customers change the components themselves.
Please contact the local distributors/dealers/purchased stores which you original bought from.
They would assist with this issue and provide the necessary information for you.
Thanks & Regards,
AirLive Tech Support Team
Μολις μου απαντησαν :) Τελικα ηταν τανταλιου 330uF . Αντε να βρω τωρα τετοιον...
gas_liosia
27-12-11, 11:11
Ωραία, οπότε ο Παύλος έπεσε μέσα από την αρχή. Ε, θα βρεις. Αν δε βρεις SMD κάνε το όπως είπαμε με trough hole.
Papas00zas
27-01-12, 23:56
Υπάρχει και μια άλλη λύση: Τανταλίου κλασικός και πορσοχή στο κολλημα.