Επιστροφή στο Forum : περί επαναχρησιμοποίησης UPS
Καλησπέρα σας .. Προς Διαχειριστές αν έβαλα σε λάθος topic να με συγχωρέσετε άλλα μερικές φορές αναρωτιέμαι που να βάλω γιατί όλα φαίνονται σχετικά Έχω 2 UPS βεβαία το ενα είναι παλιό και δεν θα το χρειαστώ γιατί έχω ενα που θέλει νέα μπαταριά μόνο. Αντί να το πετάξω λέω να το διαλύσω για ανταλλακτικά η να το επαναχρησιμοποιήσω κάπως Καμιά ιδέα http://www.hlektronika.gr/forum/images/attach/jpg.gif
ο Μ/Τ είναι πάντα χρήσιμος, με είσοδο 220 μέτρα τι τάσεις έχει, πρέπει να κάνει για ένα εργαστηριακό τροφοδοτικό
Δεν ξέρω πόσα volt έχει έξοδο ακόμα δεν το ξήλωσα θα δοκιμάσω αύριο στο εργαστήριο
χμμ
έχει 3 χονδρά καλώδια το Κόκκινο ποιο πάχη και καφέ με μπλε ίδιο μέγεθος προφανώς είναι είσοδος
και μετά έχει 5 καλώδια πάνω σε ένα φις ίδιο πάχος και χρώματα είναι
Μαύρο,κόκκινο,καφέ,κίτρινο,μπλε
μπορεί και ανάποδα καθώς όλα περνάνε απο την πλακέτα εκεί είναι λίγο χαμός
Μετρήσεις δεν έκανα γιατί όταν σύνδεσα μου βραχυκύκλωνε
κόκκινο και καφέ είναι φάση και μπλε ουδέτερο έτσι δοκίμασα κόκκινο + μπλε και μετά καφέ + μπλε άλλα τζίφος
Τι δεν έκανα σωστά
kaptenlouna
07-01-12, 18:36
Μέτρα τα με το πολύμετρο(ohm).
kaptenlouna
07-01-12, 19:19
με ποια χρώματα ?
Όλους τους συνδιασμους(εκτος των χοντρών καλωδίων).
Μαύρο (Α)
Κόκκινο (Β)
Καφέ (Γ)
Κίτρινο (Δ)
Μπλε (Ε)
Α+Β=0Ω
Α+Γ=0Ω
Α+Δ=12,5Ω
Α+Ε=11.3Ω
Β+Α=0Ω
Β+Γ=1Ω
Β+Δ=0Ω
Β+Ε=0Ω
Γ+Α=0Ω
Γ+Β=1Ω
Γ+Δ=0Ω
Γ+Ε=0Ω
Δ+Α=12Ω
Δ+Β=0Ω
Δ+Γ=0Ω
Δ+Ε=1.1Ω
Ε+Α=11,4Ω
Ε+Β=0Ω
Ε+Γ=0Ω
Ε+Δ=1.2Ω
Αυτές μετρήσεις είναι
kaptenlouna
07-01-12, 21:19
Αν και μεγάλος μετασχηματιστής, μου φαίνονται λίγο μικρές αυτες οι τιμές.Tο καλύτερο θα ήταν να έδινες απο ενάν άλλο μετασχηματιστη 10-12 volt ,στο δευτερέυων(στα χοντρά) ώστε να πάρεις μετρήσεις στο πρωτέυων.Εκεί που έδινες πιο πρίν ,λογικό ήταν το βραχυκύκλωμα.Πάντως ο πιο λογικός συνδιασμός με αυτά τα δεδομένα, είναι μάυρο-κίτρινο.