PDA

Επιστροφή στο Forum : Fujitsu Siemens Ανεβάζει θερμοκρασία. Λύση?

memoslar
16-11-11, 12:24
Είχε χαλάσει η κάρτα γραφικών, επισκευάστηκε.Το πρόβλημα υπάρχει στο ότι η παλιοFujitsu ανάβει τον ανεμιστήρα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες της κάρτας γραφικών για αυτό και χαλάει αυτή η σειρά που εβγαλε στην παραγωγή.ο ανεμιστήρας παίρνει 5 volt.Από που μπορώ να πάρω 5 volt στη μητρική χωρίς πρόβλημα για να δουλευει συνέχεια το ρημάδι?25518

ikaros1978
16-11-11, 12:50
δοκιμασες να καθαρισεις την θερμοαγωγιμη παστα και να βαλεις καινουργια? (μπολικη μην την λυπηθεις!)
σε 2 laptop φιλων αυτο ηταν το προβλημα.Δεν το βρισκω απιθανο να συμβαινει και στο δικο σου και απ οτι ακουω ειναι συχνο φαινομενο

xrhstos1978
16-11-11, 23:30
1) θα βάλεις μια σταγόνα αλοιφή στο κέντρο του τσιπ και θα απλώσει μόνη της όταν καθίσεις την ψυκτρα. (μην βάλεις πολύ δεν κάνει)
2) πρέπει να εχει κοντά θύρα usb οπότε παίρνεις απο εκεί τα 5 volt

picdev
17-11-11, 00:20
έχω ασχωλιθεί με το συγκεκριμένο πρόβλημα και η άποψη μου είναι να μην δώσεις ούτε ένα ευρώ.

Αφού και εγώ επισκεύασα τη κάρτα , έκανα μερικά με τεστ με ένα πρόγραμμα που σου δείχνει διάγραμμα της θερμοκρασίας
σε realtime ενώ κάνει test στα γραφικά.

Αυτό που διαπίστωσα είναι οτι οι στροφές στο ανεμιστηράκι πέφτουν όταν η θερμοκρασία ανέβει πάνω απο ένα υψηλό όριο
νομίζω γύρω στους 75βαθμούς, είχα βάλει το τελευταίο bios αλλα το πρόβλημα δεν λυνόταν,
η μόνη λύση ήταν να πατας το κουμπί του ανεμιστήρα που είχε το λαπτοπ, αλλα κάθε φορά που ξεκινάει το λαπτοπ πρέπει να το πατάς, αν το ξεχάσεις και τρέξεις κάτι βαρύ η κάρτα θα ανεβάσει θερμορκασία
Ενας άλλος τρόπος που είχα βρει ηταν να βάλεις bios άλλης εταιρείας που το σασί του λαπτοπ ήταν ίδιο, αλλα και εκεί το παίζεις
κορόνα γράμματα γιατί τα λαπτοπ δεν είναι ακριβώς ίδια.
Μην τα πολυλογώ αλλά η κάρτα ξαναχάλασε,
δοκίμασε να τη βάλεις στο φούρνο αντί να πληρώσεις για το reballing:laugh:μπορεί να φτιάξει

**νομίζω οτι υπήρχε ένα παλιό bios που δούλευαν πάντα φουλ οι ανεμιστήρες

BESTCHRISS
17-11-11, 00:51
Είχε χαλάσει η κάρτα γραφικών, επισκευάστηκε.Το πρόβλημα υπάρχει στο ότι η παλιοFujitsu ανάβει τον ανεμιστήρα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες της κάρτας γραφικών για αυτό και χαλάει αυτή η σειρά που εβγαλε στην παραγωγή.ο ανεμιστήρας παίρνει 5 volt.Από που μπορώ να πάρω 5 volt στη μητρική χωρίς πρόβλημα για να δουλευει συνέχεια το ρημάδι?25518

παρε απο την τροφοδοσια της μητρικης και βαλε ενα regulator στα 5volt και θα δουλευει στο φουλ
αλλιως 5 βολτ εχει ο σκληρος δισκος η τα usb
FILIKA

memoslar
18-11-11, 11:39
25585

Μπήκα να σας πω ότι έκανα αυτό τελικά.Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας
Καμπάνα το laptop έκανα reflow την Vga και εδωσα 5 volt από την usb.Μόνο που ο ανεμιστήρας ακούγεται συνέχεια,κανει λίγο θόρυβο.Δε πειράζει.Απ'το ολότελα...

ikaros1978
18-11-11, 12:16
συγνωμη για την παρεμβαση αλλα μου φαινεται λιγο ανορθοδοξη αυτη η λυση.Ειναι σαν να καιει το αμαξι σου λαδια και αντι να αλλαξεις φλατζα κεφαλης εσυ εβαλες απο πισω ενα τρειλερ με δεξαμενη λαδιου και σωληνακι να συμπληρωνεις λαδι!!! :)
Δεν δοκιμασες να αλλαξεις την θερμοαγωγιμη στον επεξεργαστη της καρτας?Τωρα αν δεν σε ενοχλει ο θορυβος , παω πασο

BESTCHRISS
18-11-11, 12:24
τα usb σου δουλευουν ομως γιατι το ανεμιστιρακι αν υποθεσουμε οτι ειναι 1,8w στα 5v σημαινει στο full 1,8/5=0,36A=360ma
αρα περισευουν μονο 140ma για τα usb βαλε στηκακι να δεις αν δουλευουν
καλυτερη και ασφαλεστερη λυση ειναι η πρωτη που ανεφερα απο την τροφοδοσια της μητρικη με ενα regulator και δυο πυκνωτες
25586
φιλικα

BESTCHRISS
18-11-11, 12:39
συγνωμη για την παρεμβαση αλλα μου φαινεται λιγο ανορθοδοξη αυτη η λυση.Ειναι σαν να καιει το αμαξι σου λαδια και αντι να αλλαξεις φλατζα κεφαλης εσυ εβαλες απο πισω ενα τρειλερ με δεξαμενη λαδιου και σωληνακι να συμπληρωνεις λαδι!!! :)
Δεν δοκιμασες να αλλαξεις την θερμοαγωγιμη στον επεξεργαστη της καρτας?Τωρα αν δεν σε ενοχλει ο θορυβος , παω πασο

συμφωνω μαζι σου αλλα δεν θα κανει και πολλα πραγματα εγω δεν καταλαβα αυτη η ψυχτρα ειναι για τον επεξεργαστη τι σχεση εχει με την καρτα γραφικων;
επισης καλυτερα θα ηταν η ψυχτρα να ειναι χαλκου εξ ολοκληρου και οχι αλουμινιου
διορθωσε με αν κανω λαθος
φιλικα

ikaros1978
18-11-11, 12:44
τον επεξαργαστη της καρτας γραφικων...γενικα αυτο το ολοκληρωμενο που απαιτει μεγαλη ψυξη οποιο και να ναι δεν εχει σημασια.
Σημασια εχει οτι αν δεν ειναι λογισμικο το προβλημα (καποια ρυθμιση δηλαδη που απ αυτα προσωπικα δεν σκαμπαζω και πολλα) και ειναι ηλεκτρονικο το προβλημα τοτε δεν μπορω να φανταστω αλλο απο την ελλειπη μεταφορα θερμοτητας απο το ολοκληρωμενο στην επιφανεια ψυξης.Και την δουλεια αυτη την αναλαμβανει (η τουλαχιστον βελτιωνει) η θερμοαγωγιμη παστα.
Ας εκανε μια δοκιμη να την αλλαζε και αν συνεχιζοταν το προβλημα (που δεν νομιζω) τοτε καλα εκανε και κατεληξε σ αυτην την λυση και εφοσον οπως σωστα ειπε ο bestchriss του αρκει το ρευμα για αλλες συσκευες usb

memoslar
18-11-11, 12:54
αυτο θα ηταν το καλύτερο.το εφτιαξα όμως πιο πρόχειρα.Τις αναγνωρίζει τις συσκευές στη usb.ηταν το πρώτο που δοκιμασα! ευχαριστώ!

memoslar
18-11-11, 12:57
Ikaros1978
Έχω βάλει πάστα.Βελτιώνεται αλλα δε λύνεται το πρόβλημα.Ξαναχαλάει.Μου εχουν έρθει 5 ίδια laptop σε 4 μήνες.Σάυτό το μοντέλο υπάρχει κατασκευαστικο πρόβλημα απο τη μανα του.Νομίζω ήταν η μόνη λύση για παραταθεί η διάρκεια ζωης του.Δεν ξέρω εσείς τι λετε?

ikaros1978
18-11-11, 13:07
Ikaros1978
Έχω βάλει πάστα.Βελτιώνεται αλλα δε λύνεται το πρόβλημα.Ξαναχαλάει.Μου εχουν έρθει 5 ίδια laptop σε 4 μήνες.Σάυτό το μοντέλο υπάρχει κατασκευαστικο πρόβλημα απο τη μανα του.Νομίζω ήταν η μόνη λύση για παραταθεί η διάρκεια ζωης του.Δεν ξέρω εσείς τι λετε?

Αν ειναι ετσι Μαμο τοτε παω πασο

BESTCHRISS
18-11-11, 13:19
Ikaros1978
o ανεμηστηρας αν δουλευει στο full θα μετραει ζωη μερικους μηνες και οσο παιρναει ο καιρος θα ακουγεται περισσοτερο μεχρι να αρχισει να πατιναρει
αναλογα βεβαια με την χρηση του laptop
η λυση η σωστη αν μπορεις να βρεις ψυχτρα εξ ολοκληρου χαλκου αν ειναι ευκολο να βρεις
φιλικα

GSR600
18-11-11, 14:11
Το ιδιο προβλημα αντιμετωπισα και εγω σε δυο λαπτοπ,ενα acer και ενα fujitsu.Μονη λυση που βρηκα ειναι μικρη τρυπουλα στο κατω μερος στο σημειο του chip των γραφικων και ενα μικρο ανεμιστηρακι και +5v απο την usb στο μαμα ανεμιστηρι.Αποτελεσμα 47-48 βαθμους σταθερα απο 65-69 που ηταν πριν.

memoslar
18-11-11, 16:15
o ανεμηστηρας αν δουλευει στο full θα μετραει ζωη μερικους μηνες και οσο παιρναει ο καιρος θα ακουγεται περισσοτερο μεχρι να αρχισει να πατιναρει
αναλογα βεβαια με την χρηση του laptop
η λυση η σωστη αν μπορεις να βρεις ψυχτρα εξ ολοκληρου χαλκου αν ειναι ευκολο να βρεις
φιλικα

Ψύχτρα χαλκου που θα βρείς? Εδώ τρομάζεις να βρείς σαν και αυτή που έχει.Ασε το κόστος ειναι αλλο θέμα.Εδώ λέμε πως θα βγεί όσο πιο οικονομικά γίνεται για να δεχτεί ο άλλος να το φτιάξει κιόλας. Δε πληρώνει ο κόσμος.

Εκτός αν του έδινα 3 Volt τελικα.... :001_unsure:

p270
18-11-11, 17:40
το μηχανημα ειναι το xi2428 αν ναι αδικα το ψαχνεις η 8600 που φοραει ειναι προβληματικη και μαλλον θα σου ξανακανει προβλημα ειχαμε το service τις fujitsu μεχρι πριν απο λιγο καιρο και εχω αλλαξει πολλες απο δαυτες απλα κανε ενα bios update αν δεν εχεις κανει και βαλε τους τελευταιους drivers

BESTCHRISS
18-11-11, 20:07
Ψύχτρα χαλκου που θα βρείς? Εδώ τρομάζεις να βρείς σαν και αυτή που έχει.Ασε το κόστος ειναι αλλο θέμα.Εδώ λέμε πως θα βγεί όσο πιο οικονομικά γίνεται για να δεχτεί ο άλλος να το φτιάξει κιόλας. Δε πληρώνει ο κόσμος.

Εκτός αν του έδινα 3 Volt τελικα.... :001_unsure:
αφου δεν πληρωνει τοτε το μονταρεις και του το δινεις και αν καει του λες ειναι δικια του ευθυνη
παρα να κανεις αλχημειες με κυνδυνο να κανεις μεγαλυτερη ζημια στην περιπτωση που σταματησει να δουλευει ο ανεμηστηρας
για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο (ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΚΑΝΩ)
εσυ του προτεινεις καποιες σωστες λυσεις και ας κοστιζουν
αν του δωσεις λιγοτερη ταση θα γυρναει λιγοτερο και αν χρειαζεται περισσοτερες στροφες οταν ανεβει η θερμοκρασια θα καει σιγουρα ο επεξεργαστης
εκτος αν κανεις κυκλωμα με θερμιστορ πανω στον επεργαστη και να ανεβαζει στροφες οποτε χρειαζεται ενα τετοιο κυκλωμα εχει στο φορουμ το εχει κανει ο γραναζης απο οτι θυμαμαι
ΦΙΛΙΚΑ

BESTCHRISS
18-11-11, 20:28
με καπιοα μετροπη στα υλικα στις αντιστασεις ειναι αυτο
http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=44163

BESTCHRISS
18-11-11, 20:51
επισης ξεχασα να σου υπαρχουν heatsink ειδικα για επεξεργστες και καρτες γραφικων λαπτοπ π.χ
http://www.ebay.com/itm/1pc-Laptop-GPU-CPU-Heatsink-Copper-Shim-20mmx20mmx0-5mm-/190543185448?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c5d424628

jimnaf
18-11-11, 21:58
25608
...........................................

BESTCHRISS
18-11-11, 22:28
φιλε για να πιασει 5volt h εξοδος η εισοδος πρεπει να ειναι 1,25volt μεγαλυτερη απο την εξοδο
και για να παρεις 5volt εξοδο θα πρεπει η 2,2κ να ειναι 1,4κ συμφωνα με το κυκλωμα σου αν το θερμιστορ ειναι 470Ω
φιλικα

jimnaf
19-11-11, 13:41
φιλε για να πιασει 5volt h εξοδος η εισοδος πρεπει να ειναι 1,25volt μεγαλυτερη απο την εξοδο
και για να παρεις 5volt εξοδο θα πρεπει η 2,2κ να ειναι 1,4κ συμφωνα με το κυκλωμα σου αν το θερμιστορ ειναι 470Ω
φιλικα

Δεν το έχω δοκιμάσει το κύκλωμα οπότε μπορεί να έχεις και δίκιο το πρότεινα σαν μια εύκολη και απλή λύση .