Επιστροφή στο Forum : hp pavilion zv5000 δεν αναβει
Έχω έναν hp pavilion zv5000 ο οποίος δεν ανοίγει στα τελευταία του ενώ λειτουργούσε έσβηνε και μπορεί να ξανά άναβε κατευθείαν η να άναβε μετά από μια μέρα
Σίγουρα δεν είναι μνήμη , επεξεργαστής
Τον άνοιξα και τον έβαλα στο ρεύμα χωρίς τίποτα επάνω και ακούγετε ένα τσικ-τσικ συνεχόμενο αλλά δεν καταλαβαίνω από πού είναι
Καμια ιδεα???
25018
ΥΠΕΡΘΕΜΑΣΗ Κοίτα τους αεραγωγους και τι ψύκτρα μέσα του επεξεργαστή και σίγουρα θερμοαγωγιμη πάστα
δεν είναι αυτό την άλλαξα και λειτουργούσε στους 35 - 39 βαθμούς αλλά πάλι έκλεινε
Δες την τροφοδοσία σου αν είναι εντάξη και δοκίμασε να τον ανοίξεις μόνο με την τροφοδοσία, χωρίς την μπαταρία.
μηπως ειναι το κλασσικο προβλημα στο chipset;;;;αν μπορεις κανε reflow.
Radiometer
30-10-11, 12:21
το power Led ανάβει όταν παίρνει ρεύμα από τον φορτιστή ?
ειναι κλασσικο πρόβλημα σε όλη τη σειρά Pavillion δες και στο google.... και σε μενα το dev6500 έκανε το ίδιο....δεν το εχω φτιάξει ακόμη μάλλον εχει προβλημα το πλακετακι με τη ρευματοδοσία....δεν δινει ρευμα στη μητρικη...μετρα με πολυμετρο το ρευμα στα καλωδια που φευγουν απο το πλακετακι προς τη μητρικη...σε μενα δεν δινει ρευμα....αν ειναι ολοκληρωμενο (SMD) το αντικαθιστας εγω το βρήκα στο ebay 27USD και 3 δολ εξοδα μεταφοράς....ψάχνω για καπου φθηνοτερα...για να το παραγγειλεις θα χρειαστεις το κωδικο που γράφει το αυτοκόλητο που ειναι κολλημενο στο πλακετακι....
YΓ ...εννοώ αντικαθιστάς το πλακετακι οχι το ολοκληρωμενο εκτος αν βλέπεις καλα και εχεις και το ειδικο συρμα για την αποκόλληση
Μετά από πολλές προσπάθειες το βράδυ να βρω τι είναι έχοντας μόνο την πλακέτα στο ρεύμα και την μνήμη επάνω έχω παρατηρήσει ότι όταν κάνει αυτό τον ήχο (ένα τσικ-τσικ συνεχόμενο) δεν ανάβει , όταν δεν το κάνει ανάβει (μένει το ledακι αναμμένο )
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω από πού προέρχεται ο ήχος
Kανένα πηνίο από smps. Διακοπές στην τροφοδοσία πιθανά.
ένα από αυτά εννοείς? (στον κίτρινο κύκλο)
2503825034
eebabs2000
09-11-11, 00:25
Μου το έκανε και μένα αυτό το παλμοτροφοδοτικό μιας τηλεόρασης και τελικά είχε καεί ένα ολοκληρομένο. Στην ουσία πάει να ξεκινήσει αλλά διακόπτεται η τροφοδοσία για ασφάλεια και ακούγεται αυτό το τσικ - τσικ... Δες μήπως έχει καεί κάποιος πυκνωτής ή κάποιο ολοκληρομένο.