PDA

Επιστροφή στο Forum : βλάβη σε Ups Bluetek tryon 700

thomasg24
27-10-11, 11:27
24900Παίδες έχω ένα ups Bluetek tryon 700 και δέν δουλεύουν οι σούκο απο το μπακ απ της μπαταρίας, η μπαταρία είναι οκ!να υπάρχει κανα πρόβλημα σε κανά ρελέ?

chip
27-10-11, 12:22
Ναι είναι πιθανά τα ρελέ χωρίς να αποκλείωνται και τρανζίστορ ισχύος.
Βέβαια έλεγξε πρώτα την ασφάλεια?
Πόσο τάση έχει η μπαταρία? Την έλεγξες την ώρα της μεταγωγής πόσο τάση έχει? (αν ανάβει το UPS με ρεύμα στην πρίζα)

thomasg24
27-10-11, 14:31
24903249042490524906
Ναι είναι πιθανά τα ρελέ χωρίς να αποκλείωνται και τρανζίστορ ισχύος.
Βέβαια έλεγξε πρώτα την ασφάλεια?
Πόσο τάση έχει η μπαταρία? Την έλεγξες την ώρα της μεταγωγής πόσο τάση έχει? (αν ανάβει το UPS με ρεύμα στην πρίζα)

Η ασφάλεια είναι οκ!η μπαταρία έχει τάση 12,3 volt, όταν είναι στην πρίζα έχω τάση στις αριστερές σούκο αν το βγάλω απο την πρίζα δεν έπρεπε να έχω τάση στις δεξιές σούκο που είναι back up?Επίσης όταν είναι στο ρεύμα μέτρησα τα άκρα για την μπαταρία χωρίς την μπαταρία και δεν πήρα καμία μέτρηση!δηλαδή δεν στέλνει και τάση για φόρτιση?

chip
27-10-11, 18:38
όταν έχει ρεύμα (από τη ΔΕΗ) και είναι ανοικτό το UPS πρέπει να έχουν ρεύμα και οι αριστερές και οι δεξιές πρίζες.
Όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος πρέπει να έχου ρεύμα μόνο οι δεξιές.
Οι δεξιές είναι οι πρίζες που δίνει το ups, οι αριστερές είναι ρεύμα από το δίκτυο της ΔΕΗ που περνούν από ένα κύκλωμα για αιχμές τάσης (κεραυνούς), οπότε στις δεξιές βάζεις πρίζα και μονιτορ και στις αριστερές εκτυπωτή (που δεν έχει την ισχύ να τον προστατεύσει το Ups) κλπ
Η τάση μπορεί να δείχνει 12v και να θέλει αντικατάσταση... αφού το ups τη φορτίζει συνεχώς και την κρατάει στα 12, όταν όμως παλιώνει δεν κρατάει φορτίο και αυξάνεται η εωτερική της αντίσταση, κατα συνέπεια μόλις δει φορτίο η τάση μειώνεται πολύ κάτω από τα 12.
Πόσο παλαιά είναι η μπαταρία? Ο περισσότερες μετά τα 2 χρόνια θέλουν αντικατάσταση, αν και κάποιες επώνυμες είναι εντάξυ για τέσσερα χρόνια ή και περισσότερα.