PDA

Επιστροφή στο Forum : Βοήθεια με κόλληση τσιπ!

harisled
14-10-11, 10:29
Καλημέρα, είχα ένα πρόβλημα με την αναβάθμιση του bios του laptop μου (toshiba satellite u400-22n) οπότε το laptop τώρα είναι νεκρό.
Η αντιπροσωπεία ακόμα με και με αναγνώριση του λάθους μου δεν δέχτηκε να το φτιάξει και κατέφυγα στη λύση να αγοράσω καινούριο φλασαρισμένο τσιπ bios από ebay.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορείτε να με κατευθύνετε σε κάποιον που να μπορεί να ξεκολλήσει το παλιό και να κολλήσει το καινούριο στην πλακέτα με πληρωμή φυσικά! (ελπίζω λογική τιμή:P).

Αν ξέρετε μάλιστα κάποιον κοντά στο κέντρο-Ζωγράφου ακόμα καλύτερα!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! :)

cards44
14-10-11, 13:56
καλημέρα , ρώτησε σε κανα εργαστήριο tv
μεταξύ εθνικής και γερμανού στην λεωφόρο παπάγου ,εχει ενα μαγαζι (στην ανηφόρα στα 10 βήματα)

harisled
14-10-11, 17:55
καλημέρα , ρώτησε σε κανα εργαστήριο tv
μεταξύ εθνικής και γερμανού στην λεωφόρο παπάγου ,εχει ενα μαγαζι (στην ανηφόρα στα 10 βήματα)
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Πήγα σε αυτό το μαγαζί και μου είπε ότι θέλει το εργαλείο με τον αέρα (δεν θυμάμαι πως λέγεται) και δεν είχε κάποιον να μου συστήσει.
Το μεσημέρι είχα πάει στη Στουρνάρη αλλά πάλι τζίφος στα μαγαζιά, τα ίδια μου είπαν και εκεί!
Καμμιά άλλη πρόταση;;

takisegio
14-10-11, 18:00
κατα πρωτον θα μπορουσες να φλασαρεις το ιδιο με την διαδικασια bios recovery

και δευτερον δυσκλα θα αλλαχτει.ανεβασε φωτο του chip να δω τα ποδαρακια του

harisled
14-10-11, 18:21
κατα πρωτον θα μπορουσες να φλασαρεις το ιδιο με την διαδικασια bios recovery

και δευτερον δυσκλα θα αλλαχτει.ανεβασε φωτο του chip να δω τα ποδαρακια του
Δοκίμασα να φλασάρω αλλά δεν κατάφερα και πολλά!
Ορίστε μερικές φώτος που τράβηξα από το κινητό:
Το τσιπ είναι αυτό που γράφει U2

https://lh5.googleusercontent.com/-qLz81suBxwg/TphScsx63SI/AAAAAAAAb3c/1eTLdb7pKu8/s288/IMG_20111014_180405.jpg (https://picasaweb.google.com/lh/photo/Z589GJrmE3i2XVsrw0jesVcxDZIxAidDm9stzEaDxn8?feat=d irectlink)

https://lh5.googleusercontent.com/--KuRiyuDywQ/TphShHq0BdI/AAAAAAAAb3k/jP6dOoy899I/s288/IMG_20111014_180434.jpg (https://picasaweb.google.com/lh/photo/yjIeyOoOy3FzRE06kvi-UVcxDZIxAidDm9stzEaDxn8?feat=directlink)

https://lh4.googleusercontent.com/-k8kPm89KsuI/TphSmKwzUfI/AAAAAAAAb3s/0EVa1eijsTo/s288/IMG_20111014_180550.jpg (https://picasaweb.google.com/lh/photo/ZqaSTSvgAl5GBFvuOw6tg1cxDZIxAidDm9stzEaDxn8?feat=d irectlink)

gsmaster
14-10-11, 19:03
Τι αέρα λέει ο μάστρας. Με απλό κολλητήρι βγαίνει μια χαρά... Αντε αν δυσκολεύεσαι, δύο κολλητήρια, ενα σε κάθε πλευρά, εννοείται με την μέθoδo της πλυμμήρας. :P

JOUN
14-10-11, 21:21
Για να μην γινει καμμια ζημια τι πειραζει αν με ενα ψιλο κοφτακι κοψει τα ποδαρακια και μετα τα ξεκολλησει ενα-ενα;Ετσι κι αλλιως το παλιο για πεταμα παει.Μετα πιστευω το καινουριο θα μπορει να το κολλησει ο "μαστορας" (ο Θεος να τον κανει.. ) ετσι;
Η μηπως θελει και για το κολλημα αερα ο " μαστορας" ;

Υ.Γ Ειναι και τερμα ακρη ρε γμτ. Ουτε που φοβασαι μην πειραξεις τιποτα αλλο γυρω..

takisegio
14-10-11, 22:44
για οσους εχεουνπειρα ειναι παιχνιδακι-το παληκαρι ομως δεν ξερει και ζηταει βοηθεια αλλα τον γειωνουν!!!!!!λοιπον το κουφο σημερα στη πατρα ρωτησα 2 μαγαζια για πυκνωτη 3300mF/16vκαι δεν ειχαν -ουτε μπορουσαν να μου φερουν.εμεινα και τους κοιταγα !!!ρε που καταντησαμε!!!!!!!!!!!!!!!!.................ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ Ο JEFRY

JOUN
14-10-11, 22:57
Εγω παντως μιλησα για τους "μαστορες" -τρομαρα τους- που απευθυνθηκε..

Αποστόλης1
14-10-11, 23:25
Σιγά ρε παιδιά πήρατε μπάλα τον άνθρωπο, που μάλλον δεν το είδε καθόλου, αλλά κανείς δεν είπε για την αντιπροσωπεία, που αρνήθηκε την επισκευή.

moutoulos
14-10-11, 23:52
Λοιπόν το chip βγαίνει & μπαίνει ΑΝΕΤΑ με απλό (λεπτή μύτη) κολλητήρι. Φτάνει μόνο να είναι έμπειρος
με την SMTγενικά τεχνολογία ...

Αποστόλη, στην αντιπροσωπεία, καλά κάναν και του αρνήθηκαν, γιατί εκεί όπως γνωρίζεις, δεν επισκευάζουν,
αλλά ΑΛΛΑΖΟΥΝ όλη την μητρική. Εγώ δεν είδα τουλάχιστον σε τέτοιου είδος αντιπροσωπείες να κολλάνε
και να ξεκολλάνε εξαρτήματα απο μητρική. Είναι too much για αυτούς ...

Αποστόλης1
15-10-11, 00:06
Γρηγόρη, μπορεί να μας συμφέρει, αλλά σκέψου το σαν καταναλωτής.
Άλλωστε δεν μπορούσαν να κάνουν ανάκτηση??

takisegio
15-10-11, 00:22
Αποστολη εχω επαναφερει bios σε πανω απο 50 λαπτοπ στα οποιοα η αντιπροσωπεια δεν "μπορουσε" να τα επαναφερει και ΖΗΤΟΥΣΑΝ 300ριες για μητρικη

Αποστόλης1
15-10-11, 00:39
Τάκη δεν πιστεύω να ισχύει για όλες τις αντ/πίες, αν και είναι γνωστό ότι παίρνουν πιτσιρικάδες με 400€ που μόλις μάθουν 5 πράματα τη "κάνουν".

moutoulos
15-10-11, 00:48
Γρηγόρη, μπορεί να μας συμφέρει, αλλά σκέψου το σαν καταναλωτής.
Άλλωστε δεν μπορούσαν να κάνουν ανάκτηση??

Βεβαίως και θα μπορούσαν ..., αναρωτήθηκες όμως πόσα θα ζητούσαν?. Αλλά αυτό είναι άσχετο,
με την επισκευή της μητρικής που λέμε (αντικατάσταση Bios Chip).

Το service μιας αντιπρωσωπείας με υπολογιστές, δεν έχει καμία σχέση με το γνωστό μαγαζάκι
Service TV/Video της γειτονιά μας. Το μόνο κοινό τους σημείο, είναι οτι έχουν το ίδιο όνομα.

paul333
15-10-11, 12:32
με μπολικο flux και με συρμα αποκολλησης ξεκολλαει προσεχε μονο μην αφηνεις πολυ ωρα το κολλητηρι επανω
στα ποδαρακια του IC γιατι μαζι με αυτο μπορει να βγαλεις και το διαδρομο.:001_rolleyes:

harisled
04-11-11, 23:37
Γειά και πάλι, δυστυχώς δεν μου ήρθαν ειδοποιήσεις στο email (νόμιζα ήταν on by default) και δεν ενημέρωσα εδώ το θέμα, ούτε απάντησα και στα ΠΜ που έλαβα.

Με τα πολλά το πήγα σε ένα γνωστό μαγαζί στον Πειραιά που έκανε από παλιά σέρβις κινητών (δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το ονομάσω) και μου άλλαξε το τσιπ για 25 ευρώ.

Μπορώ να πω ότι έκαναν πολύ καλή δουλειά τα παιδιά, σαν καινούριο το έκαναν, ούτε φαίνεται ότι έχει αλλαχθεί.
Το ζήτημα όμως είναι ότι το bios που πέρασε ο αμερικάνος από το ebay μάλλον ήταν για άλλο μοντέλο της σειράς u400 που έχω εγώ.

Οπότε όταν ξεκινάει λέει τα εξής αφού δείξει το logo της toshiba (και αφότου παίξει το ηχείο της motherboard 2 φορές-πολύ εκνευριστικός ήχος):
CPU λέει διάφορα το όνομα του κλπ
3966M System RAM Passed
1024 KB L2 Cache
System BIOS shadowed
Video BIOS shadowed
Fixed disk 0: Hitachi κλπ
ATAPI CD-ROM: matshitadvd κλπ
Mouse initialized
ERROR
System Configuration Data Write Error

Press <F1> to resume, <F2> to Setup.

με το resume απλά ξανα κάνει μπιπ και μου πετάει :
Press <F2> to enter Setup, <F12> to enter MultiBoot Selection Menu

το F12 δεν κάνει τίποτα όμως.

Το έγραψα στον αμερικάνο, μου είπε 2-3 πράγματα να κανω, πχ βγάλε το cmos battery και αφού δεν δούλεψαν μου ξανάστειλε άλλο τσιπ να δούμε αν θα κάνει.

Προβλέπω να το πηγαίνω πάλι Πειραιά με την ελπίδα να είναι το σωστό bios φλασαρισμένο για να μην έχω δώσει κερατιάτικα λεφτα! :P

agis68
04-11-11, 23:54
ασχετο...αλλα ειπωθηκε εδω....ψάχνω συρμα αποκόλλησης....ποιος εχει (φανος?) και τιμή ? (ειχα ενα το εφερα απο Αμερικη οταν επέστρεψα αλλα το εχασα στη μεταφορα....στην αμερικη ειχε το καρουλι 8 δολλ

Radiometer
05-11-11, 02:10
πατώντας F2 τι σου κάνει ?

μπόρεσες να μπεις μέσα στης ρυθμίσεις του BIOS ?

harisled
05-11-11, 02:12
πατώντας F2 τι σου κάνει ?

μπόρεσες να μπεις μέσα στης ρυθμίσεις του BIOS ?
Ναι, αλλά δεν βοηθάει σε κάτι αυτό...
Έκανα restore defaults για παράδειγμα, τίποτα! :/

Radiometer
05-11-11, 02:18
την πρώτη φορά που έγινε το φλασαρισμα του BIOS τη δεν πήγε καλά και νέκρωσε το μηχάνημα ?

harisled
05-11-11, 02:28
την πρώτη φορά που έγινε το φλασαρισμα του BIOS τη δεν πήγε καλά και νέκρωσε το μηχάνημα ?
Κόλλησε το utility της εταιρίας όταν έκανε το update. Πάνω σε Windows..

sv4lqcnik
05-11-11, 03:19
η ευκολη κονομα χωρις να ιδρωσει ο κ@@@@@@ς τους ,
παρεκτος δηλλαδη και δεν ειναι μαστορια με κυρος και τσαγανο, ετσι και ενας ασχετος τελειος κανει αντικατασταση Μ/Β ευκολα 500αρικα,
γιατι ομως να τα τιναξει ετσι στο ευκολο ρε παιδια δεν υπαρχει προστασια ; -επαναφορα δλδ -
ετσι για να ξερω για να μην την πατησω κι εγω καμια φορα

tony2001
05-11-11, 10:04
Κόλλησε το utility της εταιρίας όταν έκανε το update. Πάνω σε Windows..

Φίλε μου, ψάξε για bios update αλλα όχι απο windows.
Όλες σχεδον οι εταιρείες δίνουν το αρχείο και μαζί και ένα προγραμματάκι για update απο το dos όπου και είναι το πλέον 100% ασφαλέστερο για αυτή τη δουλειά.
(άσε που μπορεί και το bioς να έχει αυτή τη δυνατότητα, τουλάχιστον καποια την έχουν.)
Καλά τα windows αλλά όπως το dos κανένα.(για δουλειές σαν και αυτήν)
Απλά πρόσεξε να είναι 100% συμβατό με το μοντέλο σου και δοκίμασε μια version προηγούμενη και μετά πήγαινε στην τελευταία

takisegio
05-11-11, 10:55
ακριβως μονο που θα χρειαστεις εξωτερικο flopy drive ή ισως τα καταφερεις με φλασακι

harisled
05-11-11, 11:09
η ευκολη κονομα χωρις να ιδρωσει ο κ@@@@@@ς τους ,
παρεκτος δηλλαδη και δεν ειναι μαστορια με κυρος και τσαγανο, ετσι και ενας ασχετος τελειος κανει αντικατασταση Μ/Β ευκολα 500αρικα,
γιατι ομως να τα τιναξει ετσι στο ευκολο ρε παιδια δεν υπαρχει προστασια ; -επαναφορα δλδ -
ετσι για να ξερω για να μην την πατησω κι εγω καμια φορα
Το μόνο πράγμα που έγινε ήταν ένα baclup του παλιού bios πριν γράψει το καινούριο το πρόγραμμα. Όμως τι να το κάνω το παλιό όταν έχει νεκρώσει το λαπτοπ; Χθες αυτό με έβαλε σε σκέψεις βέβαια και ένα ενδεχόμενο καλό θα ήταν να στείλω το αρχείο στον αμερικάνο να περάσει το δικό μου το παλιό bios στο τσιπάκι που θα μου έστελνε. Δυστυχώς δε το σκέφτηκα τότε.

Φίλε μου, ψάξε για bios update αλλα όχι απο windows.
Όλες σχεδον οι εταιρείες δίνουν το αρχείο και μαζί και ένα προγραμματάκι για update απο το dos όπου και είναι το πλέον 100% ασφαλέστερο για αυτή τη δουλειά.
(άσε που μπορεί και το bioς να έχει αυτή τη δυνατότητα, τουλάχιστον καποια την έχουν.)
Καλά τα windows αλλά όπως το dos κανένα.(για δουλειές σαν και αυτήν)
Απλά πρόσεξε να είναι 100% συμβατό με το μοντέλο σου και δοκίμασε μια version προηγούμενη και μετά πήγαινε στην τελευταία

ακριβως μονο που θα χρειαστεις εξωτερικο flopy drive ή ισως τα καταφερεις με φλασακι

Έχω προσπαθήσει να το περάσω με στικάκι, το καινούριο το παλιό το δικό μου, αλλά μάταια! Δεν είναι ότι δεν το δέχεται, απλά δεν έχω καταφέρει να το κάνω να διαβάσει το στικάκι με τίποτα. Επίσης το ίδιο με cd (εσωτερικό) usb floppy δεν κάνει αν έχω καταλάβει σωστά γιατί μόνο του το bios είναι 2 MB.