Επιστροφή στο Forum : παλιο τηλεφωνο siemens με καντραν
ειμαι κατοχος αυτου του τηλεφωνου και σνδρομητης ον τελεκομ οταν το βαζω στην γραμμη λειτουργει κανονικα ολα μονο που δεν χτυπαει το κουδουνι κατα περιεργο τροπο καμια φορα χτυπαει οταν το σηκωνω ορθιο αλλα και παλι τιποτε ειναι καθαρισμενο απο σκονες μηπως δεν το σηκωνει η γραμμη? ευχαριστω για την οποια βοηθεια και αναβαζω φωτο του και τα σχεδια
γιωργο καλως ηρθες στο σπιτικο μας
η ον τελεκομ σου εχει την παλια απλη γραμμη ; η μηπως ειναι καιρος να το αφησεις το τηλεφωνο αυτο για το μουσειο;; παλια ο οτε εστελνε καμια σαρανταρια η πενηντα βολτ παλμικα και μπορουσε να διεγειρη το πηνιο της κουδουνας' τωρα στην ψηφιακη εποχη αλλαξε το συστημα και το τηλεφωνο αυτο μαλων προκαλει πτωση τασης στην γραμμη που εισαι συνδεμενος τωρα με τα ψηφιακα κενρα του οτε γιατι και η ον τελεκομ στις υποδομες του οτε στηρηζετε αν το καλοσκευτεις πριν καμποσο καιρο ο οτε παροτρινε τους συνδρομητες του να αλλαξουν τι παλιες συσκευες με νεου τυπου .
κατα την ταπινη μου γνωμη μαλων θα πρεπει να φτιαξεις ενα γυαλυνο κουτι και να το βαλεις μεσα γιατι αυτο τωρα πια ειναι μουσιακο κομματι. αν κανω λαθος ας με διορθωσουν και οι πιο ειδικοι στην υποθεση .η εκτως και αν καποιος απο μας εδω εκανε καμια μετατροπη η να την κανεις εσυ 'να σου πω που το παω , παρε ενα κινεζικο φτηνο και αλλαξετου σωμα και δωσε ζωη στην αντικα γιατι την βλεπω σε πολυ καλη κατασταση και με λιγη καλη προσπαθεια αν εχεις εστω και πολυ λιγες τεχνικες γνωσεις με το συμπαθειο βεβαια το λεω χωρις να ξερω και ισως να προτρεχω κιαυτο δεν ειναι σοφο εκ μερους μου ' ετσι λοιπον τα βλεπω τα πραγματα απο την δικη μου σκοπια.και παλι καλως μας ηρθες και καλο χειμωνα
νικο σε ευχαριστω για την απαντηση εχω αλλα δυο τηλεφωνα στο σπιτι αλλα ειμαι 41 χρ και αυτο το τηλεφωνο μου φερνει αλλα πραγματα στο μυαλο πολυ καλυτερα απο οτι τωρα δε θελω να το σκαλισω αλλα να κανω κατι για το κουδουνι αν μπορεσει να μου πει καποιος καλο χειμωνα και σε εσενα φιλε μου
Ειναι χαλασμενο. Τιποτε απο τα παραπανω δεν ισχυουν. Τα χαρακτιριστικα των αναλογικων γραμμων δεν εχουν αλλαξει, ουτε οι ενναλακτικοι παροχοι στα ιδιοκτητα δικτυα τους εχουν σχεση με κεντρα του ΟΤΕ επισης.
selectronic
02-10-11, 21:09
Δεν αλλάξαμε από παλμικό σύστημα σε τονικό ? :confused1:
Το παλμικο υποστηριζεται ακομα.. Τα χαρακτηριστικα λειτουργειας ομως δεν εχουν αλλαξει. 25Hz 90v p2p ειναι ο κουδουνισμος.
καμια φορα οπως ειπα και πιο πανω κανει μισο κουδουνισμα μπορει να ναναι χαλασμενο δε ξερω καποιος που ξερει σιγουρα?
παιδια ξερεται τι κανει το κουμπι στα δεξια του?
Καλησπερα Γιωργο...στο τηλεφωνο αυτο το κουμπι εχει την λειτουργια του flash στιγμιαια αντιστροφη πολικοτητας για εντολες στο τηλ κεντρο..θεωρειται μουσιακο μοντελο πλεον...ανοιξε τον μεταγωγεα του αγκιστρου και με ενα λεπτο γυαλοχαρτο καθαρισε τους επαφεις...και κατω απο τον δισκο εχει 2 η 3 επαφεις και καθαρισε και αυτους..αν επανελθει εχει καλως ..βαλτο σε μια ακρη..να το βλεπεις...δεν τα φτανει το ρευμα του βρονχου που ο ΟΤΕ δινει στα υβριδικα κεντρα...σωστα ανεφερε ο stom για την ταση ac 90 V 25hz..μα το ρευμα ειναι λιγοτερο απο 20mA και δεν αρκει για μηχανικα κουδουνια πλεον..
ευχαριστω πολυ δημητρη για της πληροφοριες σου
Δώσε του τροφοδοσία 48V 50Ηz από το δευτερεύον ενός μετασχηματιστή να δεις, κουδουνίζει;
τελικα το προβλημα ηταν στο τηλεφωνο και οχι στην γραμμη της ον η του οτε το οποια τωρα δουλευει κανονικα μετα απο την επισκευη
κοιτάχτε και αυτό, ανακατεσκευη παλιού τηλεφώνου με gsm:lool:
http://www.sparkfun.com/tutorials/51