PDA

Επιστροφή στο Forum : Ψυγείο Samsung+εσωτερική ρωγμή

mastorantzas
26-09-11, 22:51
Έχω ένα ψυγείο Samsung 5ετίας και παρατήρησα τελευταία οτι στο τελευταίο ράφι εκεί που φυλάσσονται τα οπωροκηπευτικά,μάζευε στον πάτο του αλλά μόνο στην αριστερή πλευρά του, μικρές ποσότητες παγωμένου νερού.Αφού το έψαξα βρήκα οτι έχει δημιουργηθεί στον πάτο του ψυγείου και αριστερά,μία ρωγμή στο πλαστικό πολύ μικρή αλλά αρκετή ώστε να μπαίνει αυτή η μικρή ποσότητα νερού στο εσωτερικό. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάποιο υλικό/πάστα που μπορώ να ρίξω πάνω στην ρωγμή ώστε να μονωθεί και να μην περνάει το νερό και δεύτερον καθαρά εγκυκλοπαιδικά το νερό αυτό απο που προέρχεται,δλδ πως γίνεται να ρέει εσωτερικά του πλαστικού χωρίς να είναι σε σωλήνες; Ευχαριστώ!

mastorantzas
28-09-11, 19:04
Καποια απάντηση; Tουλάχιστον αν ξέρει κανείς κάποια κατάλληλη πάστα.

picdev
28-09-11, 19:37
μπορεις να βάλεις σιλικόνη

mastorantzas
17-10-11, 12:36
μπορεις να βάλεις σιλικόνη Θα κρατήσει η σιλικόνη ή χρειάζεται κάποια άλλη πάστα; Το νερό όμως που μαζεύει επειδή είναι παγωμένο,πιθανολογώ οτι είναι αυτό που προέρχεται απο την διαδικασία απόψυξης,όμως είναι λογικό να ρέει στο αριστερό τοίχωμα του ψυγείου κανονικά στο πίσω μέρος δεν ρέει όπου καταλήγει στο λεκανάκι; Με μάστορα που μίλησα μου είπε οτι το πρόβλημα πρέπει να είναι απο την βουλωμένη αποχέτευση του ψυγείου πίσω,γνωρίζει κανείς πως μπορώ να το διαπιστώσω και αν είναι διαδικασία απλή;

Panoss
18-10-11, 20:06
Στο πίσω μέρος του ψυγείου, θα βρεις ένα σωλήνα (αποχέτευσης ονομάζεται) που ξεκινάει από το ύψος της κατάψυξης και καταλήγει στο κάτω μέρος του ψυγείου, σε ένα λεκανάκι, όπυ αδειάζει τα νερά, τα οποία στη συνέχεια εξατμίζονται λόγω θερμότητας.
Έλεγξε το σωλήνα αν είναι καθαρός. Δεν υπάρχει καμία ειδική συμβουλή, τον ελέγχεις όπως θα έλεγχες οποιοδήποτε σωλήνα.
Αν δεν δεις αποτέλεσμα, κάνε απόψυξη, 30 ώρες εκτός πρίζας με πόρτες ανοιχτές.
Για το πλαστικό που σου 'σπασε υπάρχουν κόλες πολύ δυνατές για πλαστικά, π.χ της Bison και της Loctite και εποξικές δύο συστατικών.