Επιστροφή στο Forum : Γεμισμα σε μελανακια HP 564
Καλησπερα σας,
Πριν μερικες μερες αγορασα ενα εκτυπωτη HP Photosmart C310a και οπως βλεπω φοραει μελανακια HP 564. Για εξοικονομηση χρηματων εχω αγορασει μελανι εγχρωμο και μαυρο και γεμιζω εγω τα μελανια απο παλιοτερο εκτυπωτη που ειχα. Πλεον ομως για πρωτη φορα θελω να γεμισω μελανακια αυτου του ειδους. Εψαξα σε αρκετα site οπως και στο youtube. Βρικα τον τροπο που γεμιζουν αλλα εχω μια απορια... Αυτα τα μελανια εχουν ενα μικρο τσιπακι και οπως διαβασα υπαρχουν πολλες αντιθετες αποψεις για αυτα. Αλλοι λενε οτι θελουν reset αλλοι οτι δεν χρειαζετε reset , απλα γεμιζεις και συνεχιζεις τισ εκτυπωσεις σου κτλ... Εσεις τι γνωμη εχετε γι αυτο? Θα χρειαστω reset διαφορετικα δεν θα τα αναγνωριζει ο εκτυπωτης μου να συνεχιζω τις εκτυπωσεις μου?
Ευχαριστω
στον C5280 που έχω παρόλο που τα βλέπει άδεια δεν έχω θέμα εκτυπώνει.
απλά βγάζει ένα μήνυμα χαμηλή στάθμη.
στον proK850 άστα να πάνε αν αδειάσει παραπονιέται και δεν με αφήνει, αν λήξουν τα ίδια. εκεί θέλει άλλαγμα το τσιπ ή ρησετ ή ( προτιμώ ) καινούργια.
για το μοντέλο σου κανε μια δοκιμή μόνο με γέμισμα δεν έχεις να χάσεις τίποτα για αρχη.
Θα το δοκιμασω και ευχομαι να μην αρχιζει να παραπονιεται. Δεν με πειραζει καθολου αν λεει συνεχως για χαμηλη σταθμη αρκει να εκτυπωνει. Για καινουρια δεν λεει καθολου.. εχω μισο λιτρο μελανι απο το καθε χρωμα και 1 λιτρο μαυρο. Πολυ κριμα θα ηταν να αγοραζω καιρουρια μελανακια...
Αυτα τα μελανια εχουν ενα μικρο τσιπακι και οπως διαβασα υπαρχουν πολλες αντιθετες αποψεις για αυτα. Αλλοι λενε οτι θελουν reset αλλοι οτι δεν χρειαζετε reset
Φαίνεται το part number από αυτό μην μπορούμε να κάνουμε κάτι.
Καλημερα Σπυρο, δεν το επιασα αυτο που εγγραψες. Θελεις να πω το part number μηπως και βρεθει απαντηση ή το chip εχει στην μνημη το part number με αποτελεσμα να μην μπορουμε να κανουμε τιποτα?
Μιχάλη εννοούσα τη τσιπάκη έχει επάνω, μήπως μπορούμε να το ξαναπρογραματίσουμε.
πανω του δεν εχει κανενα κωδικο. Σαν μια μαυρη σταγονα που εχει ποδια. το πλακετακι ολοκληρο ειναι σαν αυτοκολητο. δεν συνδεεται πουθενα πανω στο μελανι.. δεν εχει πανω του ουτε αντιστασεις ουτε πυκνωτες... Απο οτι εχω διαβασει εχει φορτωμενο πανω του 2 κωδικους. Ο ενας ειναι ενας 128bit κωδικος ο οποιος ειναι της εταιριας για να το κανει reset και ο αλλος ειναι για να αναγνωριζει ο εκτυπωτης αν το δοχειο ειναι οντως στην σωστη θεση χρωματος. Επισης περιεχει και εναν μετρητη ο οποιος μετραει το ποσες εκτυπωσεις εγιναν απο την στιγμη του reset για να αναφερει στατιστικα ποσο περιποθ μελανι εχει απομεινει...
23242
Μάλλον αυτό είναι μια σειριακή μνήμη, με έναν diy programmer θα μπορούσες μάλλον να την διαβάσεις όταν είναι γεμάτο και να την ξαναγράφεις όταν αδειάζει (Αν σου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα αυτή).
Εκτός και αν έχουν βάλει κάποιο μ/ε με κλειδωμένο πρόγραμμα, που εκεί δυσκολεύουν τα πράγματα.
Εχω εναν programmer για PIC . και εχει δυνατοτητα αναγνωσης προγραμματισμενων pic και memory αλλα το θεμα ειναι που να το συνδεσω αυτο πανω του... Ουτε ξερω ποιο απο τα 4 ποδια ειναι τροφοδοσια ποιο τα δεδομενα που ειναι το clock. Μαλλον θελει να κανω δοκιμες συνεχως...Αν και φοβαμαι πως πολυ πιθανον να το εχουν προστατευμενο κλειδωμενο απο αντιγραφες και αναγνωση.
Να βρεις τα πιν δεν είναι δύσκολο αν είναι κλειδωμένο είναι το παλούκι, δοκίμασε απλά πρώτα (χωρίς να κάνεις τίποτα σε αυτό) και αν έχεις πρόβλημα το βλέπουμε.
εγω στον canon που εχω ειχε το ιδιο θεμα, και κρατωντας πατιμενο το κουμπι της ακηρωσης για 2λεπτα καιει το
τσιπακι και δουλευει κανονικα με τα δικα μου μελανια.
το παν ειναι να τον κανεις να μην διαβαζει την σταθμη και να βγαζει =σταθμη/αγνωστο.
παρε ενα τελειωμενο μελανι και βαλτο μεσα και προσπαθησε με παρατεταμενη πιεση κουμπιων να το κανεις να καψει τον
εσθητιρα του μελανιου.
αν δω οτι οντως εχω προβλημα και δεν μπορω αλλιως να το λυσω θα το δοκιμασω και αυτο...
Μη βάζετε ΠΟΤΕ ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ. ΠΑΝΤΑ δημιουργούν πρόβλημα αν όχι αμέσως, μακροπρόθεσμα στον εκτυπωτη ή στη διαδικασία της εκτύπωσης.Το 99% των βλαβών είναι απο αυτά.Κάθε μέρα τα βλέπω μπροστά μου.
εγω σε 4-5 HP που περασαν απο τα χερια μου (δουλεια-σπιτι) δεν ειχαν προβλημα ποτε να πρεπει να μηδενισεις (και το εκανα ενα φεγγαρι). Η μονη διαφορα ειναι οτι αν κανεις εγκατασταση το προγραγραμμα της ΗΡ για βοηθο εκτυπωσεων ,θα βαραει οτι ειναι αδειο αλλα δεν θα σε εμποδιζει στην εκτυπωση. Αν βαλεις μονο τους οδηγους (πολλες φορες τα εχει ακομη και το CD ton windows) θα γεμιζεις οποτε αρχιζει να εκτυπωνει αχνα,αφου δεν θα εχεις αλλη ειδοποιηση οτι αδειαζουν.
Υ.Γ Ενχρωμα μελανια δεν μπορεσα να βρω ποτε της προκοπης