Επιστροφή στο Forum : Βοήθεια με επισκευή πολύμετρου ΕΜ420Α
Εχουν καεί οι αντιστάσεις RT1 και RT2 που ειναι δίπλα στην ασφάλεια, όποιος
έχει το ιδιο πολύμετρο και μπεί στον κόπο ή οποιος ξέρει τις τιμές αυτών των
αντιστάσεων τον ευχαριστώ προκαταβολικά.
αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει μήπως και το σώσουμε...
το πολύμετρο ειναι αυτό:
http://www.all-sun.com/products/EM420A_d.jpg
έχω βάλει και 2 φωτογραφίες απο το εσωτερικό του.
selectronic
18-08-11, 13:39
Νομίζω ότι η κατασκευάστρια εταιρία είναι η Zhenjiang Huahang Electric Stock Co. Ltd και το mail τους είναι huahangstock@vip.163.com
Δοκίμασε να τους ρωτήσεις για τις αντιστάσεις, μπορεί και να σου απαντήσουν (μην ζητήσεις το κύκλωμα, είναι πιο δύσκολο να σου το στείλουν).
σε ευχαριστώ selectronic το έχω υπόψιν και αυτό απλά ελπίζω σε μια
πιο άμεση απάντηση αποτι με τους κινέζους, ισως κάποιος το έχει το
πολύμετρο. :001_unsure:
επιτέλους πληροφορήθηκα τις τιμές των αντιστάσεων.. η RT1 ειναι 8.66Ω και
η RT2 90.9Ω, το θέμα ειναι οτι αυτές οι τιμές δεν μου είναι γνώστες..απότι μπορούσα
να ξεχωρίσω απο τις μισοκαμμένες αντιστάσεις, ήταν και αναμενόμενο να ήταν ακριβείας
και ψιλοπερίεργες τιμές ..ομως έχω αφήσει πολύ καιρό και της κατασκευές, ξέρει κανείς αν
μπορώ να της βρώ Αθήνα?
αν γνωρίζει κανείς οτι βρίσκονται τέτοιες τιμές ας με ενημερώσει... :001_smile:
δεν χρειαζεται να βρεις τις ιδιες. μπορεις με συνδιασμο αντιστασεων (σειρα παραλληλα )να δημιουργησεις τις δικες σου αντιστασεις.
Θα μπορουσε αλλα αυτες θα τις χρησιμοποιει σε καποιον διαιρετη τασης το οργανο οποτε χρειαζεται αντιστασεις υψηλης ακριβειας για να μην βγαζει οτι να ναι μετρησεις. Χωρια που ειναι μαλλον απιθανο να υπαρχει χωρος για να βαλει συνδυασμο αντιστασεων εκει περα.
Αν εισαι σιγουρος οτι ειναι μονο αυτες καμενες (χλωμο) απλα παραγγελνεις απο farnell, RS ή αλλου 2 ιδιες αντιστασεις, κατα το δυνατον με μεγαλη ακριβεια (πχ 0,1%) και χαμηλο θερμικο συντελεστη.